Marco de Wit 9 joulukuun, 2018
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Matuaalto alkoi 2015 loppukesällä. Tämän takia 2015 612-soihtukulkueesta tuli ensimmäistä kertaa suurtapahtuma.

 

Anarkistien hyökkäys oli kuitenkin armoton. Soihtukulkuetta päin heitettiin kiviä ja raketteja. Lisäksi soihtukulkue katkaistiin pakettiautolla.

Helsingissä oli suorastaan sotatila!

 

Kuvassa linkki Iltalehden-juttuun

 

 

Onneksi 612-organisaatio on vihdoin päättänyt tehdä rikosilmoituksen anarkistien toiminnasta.

 

Olemme tehneet tutkintapyynnön rikoslain 14 luvun ja sen 5 §:n määrittelemästä poliittisten toimintavapauksien loukkaamisesta. Olemme pyytäneet poliisia tekemään rikostutkinnan myös siitä, että onko kyseessä ollut mahdollisesti rikoslain määrittelemä rikos nimeltään mellakka.

Tutkintapyyntö koskee 6.12.2015 järjestettyä ja nimellä ”Vapaus pelissä” markkinoitua (lain vaatimaa etukäteisilmoitusta vailla ollutta) tapahtumaa, joka johti väkivaltaiseen kontaktiin 612.fi-kulkuettamme ja sitä suojelleen poliisin kanssa. Polioisi otti tuolloin noin 130 henkilöä kiinni ja tutkintrapyyntö koskee heitä ja mahdollisesti mellakkaa agitoineita henkilöitä.

Rikoslain 14 luvun 5 § on kansalaisoikeuksia vahvasti koskeva osa nykyistä lainsäädäntöä ilman vahvoja ennakkotapauksia. Tämänkin asian suhteen sen tutkiminen oikeudellisesti on yhteiskunnallisesti merkittävä asia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook