Marco de Wit 30 joulukuun, 2018
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Suomen Kansa Ensin puolueen ylimääräinen puoluekokous järjestettiin lauantaina 29.12.2018, koska puolue on jakautunut eräiden SKE:n johtoon kuuluvien herjattua joukkoraiskauksen uhria.

 

Nämä uhrin herjaajat ovat moraalittomasti toimineet sekä puolueen linjaa vastaan että myös vakavasti vahingoittaneet puolueen eduskunta- ja eurovaalikampanjaa. Tästä huolimatta he ovat kieltäytyneet eroamasta johdosta.

Tämä sai aikaan prosessin, joka huipentui lauantaina ylimääräiseen puoluekokoukseen. Päämääränä oli mitata kannatukset äänestämällä sekä puolueen puheenjohtajasta että koko hallituksen kokoonpanosta.

 

Joukkoraiskauksen uhrin herjaajilla oli muutama kymmenen tukijaa lähinnä Pohjois- ja Keski-Suomesta. He järjestivät bussikuljetuksen kokouspaikkaan Helsinkiin.

 

Etukäteen pelättiin järjestyshäiriöitä.

Niitä myös tuli.

Ja vieläpä paljon vakavampina kuin kukaan oli kuvitellutkaan.

 

Jopa poliisit kutsuttiin paikalle.

 

Vastakkain kokouksessa oli ns. Pohjoisen ja Etelän liigat.

 

Etelä vaatii Pohjoisen johtajia eroamaan hallituksesta mm. joukkoraiskauksen uhrin herjaamisen takia.

Pohjoinen kieltäytyy ja pyrkii käyttämään kokouksessa kaksiteräistä strategiaa:

 

Toisaalta pyritään häirinnällä jarruttamaan kokouksen kulkua niin, ettei sitä voitaisi viedä loppuun ennen kirjastossa olevan kokouspaikan sulkeutumista.

Toisaalta pyritään kuitenkin äänestyttämään ja voittamaan kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin paikat. Näillä kokouksen virkamiehillä on käytännössä suuret mahdollisuudet vaikuttaa kokouksen kulkuun.

 

Jos pohjoinen olisi saanut kokouksen puheenjohtajan paikan, niin jarruttaminen olisi mahdollisesti lopetettu ja kokous olisi ehkä viety loppuun pohjoiselle voitollisesti.

Näin pohjoinen olisi saanut myös puolueen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajien paikat.

 

Pohjoinen kuitenkin hävisi äänestykset – vaikkakin yllättävän niukasti – ja pyrki kokonaan estämään kokouksen loppuun viemisen.

 

Videossa näkyy kuinka vartijat häätävät ihmisiä pois kirjaston kokoussalista.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittu Olli Juntunen ilmoitti, että kokousta jatketaan lähellä olevassa hotellin kokoussalissa.

 

Pohjoisen väki kieltäytyi tulemasta hotellin kokoussaliin väittäen kokouksen jatkamisen eri paikassa olevan laiton.

 

Toinen video näyttää kuinka hotellin kokoussalissa kokousta jatketaan ja valitaan Marco de Wit uudelleen puolueen puheenjohtajaksi. Lisäksi valitaan varapuheenjohtajiksi Mari Kosonen ja Pekka Kortelainen.

Myös hallitus meni kokonaan uusiksi, joskin se sisältää paljon vanhan hallituksen jäseniä.

Hallitukseen valittiin: Olli Juntunen, Olli Heikkilä, Kalevi Helo, Tuukka Pensala, Rosa Tani, Sebastian Mustonen ja Jukka Laitinen.

 

Uusi hallitus myös vähentää Pohjoinen-Etelä jakoa. SKE:n valtakunnallinen harmonia lisääntyy, koska Rosa Tani on Jyväskylästä ja Jukka Laitinen Kuopiosta. Molemmat ovat myös eduskuntavaaliehdokkaita kyseisiltä alueilta.

 

Voiko SKE nyt vihdoin alkaa keskittymään eduskunta- ja eurovaaleihin vai jatkuuko SKE:n sisällissota?

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook