Marco de Wit 8 toukokuun, 2019
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Arto Luukkainen:

Ylen uutisten pakollisessa Ramadan-pätkässä esiintyvä muslimimies vaikuttaa miellyttävältä ja mahdollisesti työperäiseltä. Tosin pukeutuminen muslimiasuun ja esiintyminen tiukan islamin kannattajana säväytti ikävästi.

 

Onneksi hänen pikkutytärtään ei ole ainakaan vielä säkitetty. Pahaenteiseltä vaikutti kuitenkin se, että hänen vaimonsa oli lähes säkitetty eikä hänellä ollut oikeutta puhua kameralle tai näyttää kasvojaan. Vaimolla ei ilmeisesti ollut oikeutta edes tulla olohuoneeseen, kun hänen miehellään oli vieraita.

 

Ramadanin vietosta taas kerrottiin, kuinka ruokaa ostetaan, lopussa juhlitaan ja lapsille ostetaan lahjoja ja uudet vaatteet. Mutta kuka kaiken kustantaa tyypilliselle Suomessa asuvalle muslimille?

 

Haluaisin kyllä Yleltä myös tutkivaa journalismia, jossa selvitettäisiin, miten lasten koulunkäynti ja aikuisten työssäkäynti onnistuvat Ramadanin aikana, jos syödä voi vain muutaman tunnin aikana yöllä. Milloin sitten oikein nukutaan?

 

Niin, mitenhän vaimon kotoutuminen onnistuu? Missä oppii suomen kielen ja missä pääsee tapaamaan kantasuomalaisia? Mieskään ei toistaiseksi puhu suomea. Hänen Facebookin perusteella vaimo ei saa osallistua myöskään retkiin, joita muuta perhe tekee Helsingin keskustaan.

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook