Marco de Wit 28 heinäkuun, 2019
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Hong Kongin tilanne on monimutkainen. Toisaalta Hong Kongilaisilla on oikeus autonomiaan, mutta toisaalta U$Srael käyttää protestoijia hyväkseen kaataakseen U$Sraelia vastustavan Kiinan hallituksen.

 

Käytännössä kyse on siis myös Oopium-sodan jatkosta, jossa 1800-luvulla länsimaat alistivat Kiinan de facto siirtomaaksi.

 

Siis länsimaat kirjaimellisesti pakkosyöttivät ooppiumia Kiinalle!

 

 

Kuvassa linkki artikkeliin History of the Opium Wars

 

 

Kiinan alistamisen organisoivat yhdessä Itä-Intian kauppakomppanian kanssa juutalainen Sassoonin suku (Rothschildien sukulais- ja liittolaissuku) ja brittiläis-amerikkalaiset kauppiassuvut, kuten Jardine, Matheson, Delano (FDR:n isoisä), Forbes (mm. Forbes-lehden omistajasuku) ja Russell (Skull & Bones perustajasuku). Samalla ne luonnollisesti tulivat suunnattoman rikkaiksi.

 

Kuvassa linkki vanhaan artikkeliin

 

 

Hong Kongissa näiden sukujen johtajia kutsuttiin Taipaneiksi eli suuriksi johtajiksi. Sanan on lännessä popularisoinut James Clawellin Aasian Saaga-kirjasarja.

 

Nämä länsimaiset kauppiasdynastiat halusivat luonnollisesti varmistaa valtansa, joten sadan vuoden ajan ne rahoittivat monia kapinoita Kiinassa diveda et impera-periaatteella.

 

 

Juutalaisilla, briteillä ja amerikkalaisilla oli kaikilla oma tyylinsä manipuloida Kiinaa.

 

Briteillä oli suorin tyyli. Ensinnäkin he panostivat Kiinaa luovuttamaan Hong Kongin ja Kowloonin.

 

Toiseksi britit liittoutuivat monien hakka-sukujen kanssa. (Hakkoja kutsutaan ns. Kiinan juutalaisiksi. (Myös Deng Xiaoping oli hakka.)

 

Kolmanneksi britit käyttivät kiinalaisia fronttiperheitä. Esimerkiksi Kiinan vallankumous järjestettiin Jardine & Mathesonin fronttisuvun Soongien avulla, jotka sitten dominoivat 1900-luvun alkupuoliskon Kiinan neljää mahtavinta dynastiaa. (Nykyäänkin ne pitkälle hallitsevat Taiwanin taloutta.)

 

Linkki Wikipediaan

 

 

Amerikkalaisilla oli kuitenkin ovelin tyyli.

 

Ensinnäkin he eivät olleet 1800-luvun alkupuolella vielä mikään varsinainen siirtomaavalta, joten he pystyivät esiintymään kiinalaisten ystävinä. Osittain tämä oli tottakin, koska amerikkalaisia kiinnosti enemmän raha kuin varsinainen siirtomaaherruus.

 

Yksi ooppiumia Kiinaan (laittomasti) vievistä kauppiassuvuista, Russelit perustivat Yalen yliopistoon eliittisalaseuran Skull & Bones.

 

Sinne kutsuttiin vuodessa enintään 16 uutta jäsentä ja yleensä vain kaikista mahtavimmista suvuista.

 

Linkki artikkeliin

 

 

Ideana oli yhdistää amerikkalaiset eliittidynastiat ja laajentaa vähitellen niiden valtaa ympäri maailman.

 

Kyse ei ollut siis niinkään ”illuminati” tyylisestä suursalaliitosta, vaan aivan normaalista pyrkimyksestä lisätä yhteistyötä eliittidynastioiden välillä.

 

Yksi monista Skull & Bonesin päämääristä oli saada USA:n haltuun valtavat Kiinan markkinat.

 

Tämä tapahtui toisaalta käännyttämällä kiinalaisia liikemiessukuja kristinuskoon ja toisaalta perustamalla Kiinaan Yale-Kiina-kouluja, joissa koulutettiin johtavien kiinalaisten sukujen jälkikasvua. (Monissa kouluissa myös opetettiin lääketiedettä, joka helpotti ooppiumin levittämistä varsinkin logistisesti.)

 

Kuuluisin Kiinan Yale-koulujen oppilas oli Mao Tse-Tung.

 

Kuvassa linkki Yalen uutisiin

 

 

Ei siis ihme miksi Skull & Bonesin jäsenen George W.H. Bushin oli niin helppo olla neuvottelemassa Maon kanssa ja aukaisemassa Kiinaa.

 

 

 

Tämä myös osittain selittää miksi Vietnamin sodan aikana Kiina tuki USA:n johtamaa ooppiumin kauppaa.

 

Itse asiassa ooppiumin kauppa ei koskaan loppunut. Viimeiset 200 vuotta USA on johtanut sitä yhteistyössä kiinalaisten pankkien kanssa.

 

Luonnollisesti myös Suomi on mukana tukemassa Afganistanin miehitystä ja sen nousua huumeteollisuuden keskukseksi.

 

 

 

Yli sadan vuoden aikana käytännössä kaikki merkittävät kiinalaiset poliitikot olivat pitkälle länsimaiden frontteja aina Mao Tse-Tungia myöten.

 

Yhä tänäkin päivänä Jardin Matheson johtaa Hong Kongia ja tietysti U$Sraelin kätyrinä.

 

Ja juuri Jardin Matheson yhdessä Soroksen kanssa rahoittaa Hong Kongin kapinaa.

 

 

Ei ihme, että Kiina suhtautuu kapinallisiin epäillen.

 

Kyse on jälleen ns. värivallankumouksesta, jossa U$Sraelia vastustavia hallituksia kaadetaan samalla, kun U$Srael tukee kansanmurhaa mm. Palestiinassa, Syyriassa ja Jemenissä.

 

Venäjä ja Kiina puolestaan vastustavat näitä kansanmurhia.

 

Ja mikä vielä pahempaa: Venäjä ja Kiina yrittävät irtautua petrodollarijärjestelmästä!

 

 

Siispä Kiina on toisaalta saarrettava ja toisaalta tuhottava myös sisältä päin tukemalla sekä uiguureja, Dalai Lamaa, Falun Gongia ja Hong Kongin kapinallisia.

 

Kiinan kaataminen ei ole mikään helppo homma. Ei siis ihme, että Itä-Intian kauppakomppanian kaksi suurinta perillissukua Sassoonit ja Jardine Mathesonit ovat vihdoin yhdistäneet voimansa.

 

 

Kuvassa linkki Financial Timesin juttuun

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*