Marco de Wit 24 elokuun, 2019
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Anter Yasa:

Soitin Helsingin Sanomille heti SDPn ja Hussein al-Taeen livenä lähetetyn lehdistötilaisuuden jälkeen. Useiden yritysten jälkeen pääsin läpi keskustelemaan politiikan toimittajan kanssa.

 

Kysymys kuuluu: Toteutuuko reilu journalismi Suomessa, jos pilliinpuhaltaja pidetään pimennössä, eikä itse tutkimustyön ja paljastuksen tehneeltä kysytä mitään?

 

Yksikään toimittaja Helsingin Sanomista, eikä Yleltä ole ollut minuun yhteydessä Hussein al-Taeen tapauksesta. Useista yhteydenotoistani riippumatta. Kuten videolla tulee ilmi, toimittajilla on minusta älyttömät ennakkoluulot – ja pitävät minua puolueellisena ihmisenä, vaikka olen täysin puolueellisesti ja poliittisesti sitoutumaton, ja olen vuosia ollutkin. He eivät edes osaa perustella ennakkoluulojaan.

 

Olen uskonnottomien, sekulaarien ja vähemmistöuskontojen edustaja Suomen sekulaarit maahanmuuttajat ry:n puheenjohtaja. Tekeekö se minusta puolueellisen toimijan, jonka mielipiteillä ja osaamisella ei ole mitään väliä, vaikka olen ollut itse alkuperäisen tutkimustyön ja paljastuksen tekijä?

 

Ilmoitin tästä tapauksesta myös israelilaiselle toimittajalle Benjamin Weinthalille, jonka Jerusalem Postissa julkaiseman uutisen jälkeen Suomen lehdistö uskaltautui vasta käsittelemään Hussein al-Taeen tapausta. Sitä ennen vain Iltalehti uskalsi tehdä asiasta uutisen, mutta Iltalehtikin jätti kokonaan ottamatta minuun yhteyttä, eikä ole vieläkään ottanut yhteyttä.

 

Useista vinkeistä, soitoista ja ilmoituksista riippumatta Suomen ”vastuullinen lehdistö” jätti alunperin asian käsittelyn kokonaan pimentöön, sekä pyrkii pitämään minua vieläkin pimennössä asian suhteen. Tiedän liikaa. Eikä tässä ole kyse ”että saisin nimeni vain esiille”, vaan reilun journalismin puolustamisesta.

 

On älytön väite syyllistää minua lehdistön harjoittamasta sensuurista, mustalla listalla pitämisestä ja ennakkoluuloista. Minä en tästä asiasta ole mitenkään hyötynyt, en rahallisesti, enkä sosiaalisesti. Päinvastoin, otan suuren riskin toisinajattelija pakolaisena tuodessani asiat esille.

 

Aion jatkossakin paljastaa, tuoda totuuden esille ja puolustaa toisinajattelijoiden, uskonnottomien ja pakolaisten oikeuksia. Riippumatta, miten ”vastuullinen lehdistö” toimii.

 

 

Anter Yasa ei näytä käsittävän, että alla oleva video teki hänestä valtamedian silmissä epäluotettavan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*