Marco de Wit 4 syyskuun, 2019
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ferguson efekti tarkoittaa poliisin politisoitumisesta johtuvaa mustien ja maahanmuuttaja-alueiden vähäisempää valvontaa, joka johtaa rikollisuuden lisääntymiseen.

 

Efekti tuli dramaattisesti esille Obaman toisen kauden aikana, kun poliisia painostettiin olemaan ”värisokeita” eli valvomaan vähemmän mustien ja maahanmuuttajien asuinalueita.

 

Poliittisen painostuksen lisäksi painostusta tuli myös valtamediasta, joka nosti esille jokaisen tilanteen, jossa poliisi joutui käyttämään voimakkaita otteita mustia ja maahanmuuttajia vastaan.

 

Osa poliisia vastaan esitetystä kritiikistä pitää tietysti paikkaansa, koska myös USA:ssa poliisi ei koskaan joudu vastuuseen juuri mistään. Käytännössä valtamedian kritiikki kuitenkin keskittyy vain niihin tilanteisiin, joissa päivänselvästi syyllisiä mustia ja maahanmuuttajia kohdellaan kovin ottein. Näin poliisit eivät sitten uskalla tehokkaasti valvoa näitä ryhmiä.

 

Lisäksi sekä viranomaiset että valtamedia lähtevät siitä, että mustien ja maahanmuuttajien valtavasti korkeampi rikollisuusaste voi johtua vain rasismista. Näin syyllisiäkin mustia ja maahanmuuttajia kohdellaan uhreina ja rehellisiä poliiseja rasisteina.

 

Lopulta poliisit eivät enää uskalla tehokkaasti valvoa ja pidättää mustia ja maahanmuuttajia, jotta heitä ei syytettäisi rasisteiksi.

 

Mustilla ja maahanmuuttajarikollisilla on siten vapaammat kädet toimia ja rikollisuus lisääntyy. Tämä näkyy myös tilastoissa hyvin dramaattisella tavalla.

 

Kuvassa linkki Twitteriin

 

 

Nyt näyttää myös siltä, että poliisin valvonnan väheneminen mustien ja maahanmuuttajien alueilla saattaisi johtaa myös jalankulkijoiden lisääntyviin onnettomuuksiin. Tosin osa selityksestä voi tulla myös siitä, että autojen kehityksessä keskitytään enemmän kuljettajan kuin jalankulkijoiden suojeluun.

 

Kuvassa linkki Unz.comiin

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*