Marco de Wit 6 joulukuun, 2019
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Lukija kirjoittaa:

 

Barents Observer on yksi malliesimerkki siitä miten propagandaa syötetään ja miten se naamioidaan uskottavaksi.

 

Barents Observer tuli ensimmäistä kertaa esille Naton vuodetuissa Integrity Initiative-verkoston asiakirjoissa, joissa mainittiin lyhyesti, että ”Barents Observer tulisi herättää uudelleen eloon.”

 

 

Tämän jälkeen Barents Observeria alettiin käyttämään Ylen luotettavana lähteenä koskien väitettyjä GPS-häiriöitä Norjassa, josta Suomen valtion johto syytti välittömästi Venäjää.

 

 

Aiemmin Yle on käyttänyt luotettavana lähteenään CIA:n Radio Free Europe-mediaa, vaikka sen virallisenakin tarkoituksena on syöttää täysin puolueellista länsipropagandaa.

 

 

Sinänsä propagandamediatkin voivat joskus puhua totta. Lukijalle pitää kuitenkin kertoa, jos medialla näyttää olevan vahvat siteet tiedustelujärjestöihin. CIA:n käyttäminen lähteenä on yhtä puolueellista kuin FSB:n käyttäminen lähteenä.

 

 

Nyt Barents Observeria käyttää luotettavana lähteenään Maaseudun Tulevaisuus, joka kertoo venäläisten koiravaljakoiden kouluttamisesta jonain ihmeellisenä asiana.

 

Kuvassa linkki Maaseudun Tulevaisuuteen

 

Propagandan tuottamisessa siis esimerkiksi luodaan jonkinlainen taho, jonka tehtävänä on tuottaa sekaisin faktoja ja propagandaa.

 

 

Propaganda syötetään mm. Ylen, Maaseudun Tulevaisuuden jne. ennestään luotettujen medioiden kautta ulos. Uutisia lukevat ihmiset uskovat propagandaan, koska he lukevat sen luottamastaan lähteestä.

 

 

Ilman tällaista propagandan kierrättämistä ihmiset olisivat epäilevämpiä uutista kohtaan, jos Barents Observer tai Radio Free Europe kertoisivat saman uutisen suoraan ihmisille, koska he eivät luota vieraisiin lähteisiin.

 

Kun sitten ihmiset on saatu totutettua tällaisiin päivän selviin propagandalähteisiin, niin sitten propagandaa voimistetaan askel askeleelta.

 

Näin toimivat sekä Amerikka että Venäjä.

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*