3 thoughts on “Hyvää päivää. Valtio on tullut auttamaan sinua. (K18)

 1. Kun Punaiset Khmerit saivat vallan Kamputseassa, heillä oli yksi ongelma: kansalaisilla oli aseita. Niinpä he lähettivät partioita kiertämään alueita kylä kylältä kertomaan ihmisille: Me suojelemme teitä, ette tarvitse enää aseita. Ja jokainen luovutti aseensa valtiolle suojelua vastaan.

  Sen jälkeen kansalla ei ollut jäljellä mitään keinoa suojautua valtiota vastaan.

  Tämä sama kuvio toistuu aina sukupolvesta toiseen. Kollektiivi ei opi historiasta, vain yksilöt voivat oppia virheistään.

  Ne yksilöt, jotka kirjoittivat USA:n perustuslain ymmärsivät sen uhan, jonka alle kansa voi joutua, jos siltä riistetään kaikki keinot puolustautua valtiota vastaa.

  Valtion käsi on virkamies. Virkamies ei tippaakaan välitä valtion “edusta”. Virkamies toimii vain maksua vastaan ilman moraalia ja pelkoa kansan kostosta. Esimerkiksi New Yorkin osavaltiossa kävi niin, että autoilija ampui nopeussakkoa kirjoittavan poliisin. Seuraus: kahteen vuoteen yksikään poliisi ei kirjoittanut yhtään ylinopeussakkoa. Silti jokainen sai palkkansa. Väliäkös muusta.

  Virkakoneisto on valtion heikko kohta. Mutta samalla tuo samainen virkakoneisto on ainoa toimiva käsi sille, joka vallankumouksessa ottaa valtion itselleen.

Comments are closed.