Marco de Wit 22 maaliskuun, 2020
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Kulkurin valssi – TAUNO PALO (1941) (Sf-elokuvasta ”Kulkurin valssi”)

 

Ruotsalainen kansansävelmä. (Trad…) Suomalaiset sanat: J. Alfred Tanner Lyrics / Sanat

 

Linnoissa kreivien häät vietetään, on morsiamel´ kruunattu pää. Siellä viihdyn suo viini ja shamppanja vaan, sydän kylmä voi olla kuin jää. Siks mieluummin maantiellä tanssin, kun metsien humina se soi, minä kultaisen kulkurin valssin. Tule kanssani, tyttö, ohoi!

 

Vaik´ linnojen kruunut ne valoaan luo ja kristallit kimaltelee, ei liikuta kulkuria laisinkaan tuo, kun armaansa kans´ astelee. Hän pistää vain raitilla tanssiks´, kun metsien humina se soi. Tämän kultaisen kulkurin valssin, tule kanssani, tyttö, ohoi.

 

Maantietä rakastan ja kaihoan ain, maantiellä viihdyn ma saan. Maantiellä kuljen kuin aikanaan Kain kantaen kohtaloaan. Maantiellä, maantiellä tanssin… kun metsien humina se soi, minä kultaisen kulkurin valssin. Tule kanssani, tyttö, ohoi!

 

Tähtinen taivas ja kuutamoyö tien viittana kulkurin on. Jos liiaksi matkalla kiristää vyö, niin poikkean taas talohon. Siel laulan, taas laulan ja tanssin, kun metsien humina se soi. Tule kultaiseen kulkurin valssiin, tule kanssani, tyttö, ohoi!

 

Sieltä valitsen armaan mä itselleni, jota salassa lemmin mä vain. Hän itse ei tietää saa lemmestäni, se on lohtuna kulkiessain. Nyt muistellen häntä mä tanssin, kun metsien humina se soi. Tuon kultaisen kulkurin valssin, tule kanssani tyttö, ohoi!

 

********************************************************

 

Wikipedia tietää kertoa… Kulkurin valssi (sävelmä) Kulkurin valssi on alkujaan ruotsalainen sävelmä, joka 1800-luvulla kulki muun muassa Porvoon seudulla nimellä Vandrarevalsen. Suomenkieliset sanat sävelmään teki J. Alfred Tanner.

 

Kulkurin valssista tehtiin vuonna 1941 elokuva, joka ennen Tuntemattoman sotilaan ilmestymistä oli Suomen kaikkien aikojen katsotuin elokuva.

 

 

 

 

Lue lisää:

SF-klassikko: Rosvo Roope

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*