1 thought on “Päivän kuva

 1. https://www.hs.fi/paivanlehti/09012019/art-2000005959118.html
  🇫🇮卐🌲
  ”Puolustusvoimat käyttää edelleen sisällissodan aikana syntyneitä joukko-osastojen nimiä ja valkoisen armeijan kuusenhavutunnusta.”
  🇫🇮卐🌲
  https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/pitaisiko-myos-kuusenhavu-nostaa-kieltolistalle-hakaristin-viereen-pahkaillaan-sosiaalisessa-mediassa-tasta-alakassa-on-kyse-1.2844739
  🇫🇮卐🌲
  10.01.2019 ”valkoisen armeijan sotilaiden lakissaan kantamaan kuusenhavuun, jolla oli tarkoitus erottautua punaisista Tampereen valtauksessa huhtikuussa vuonna 1918.” ”Särkiön mukaan Ellilän kirjoitus on vastenmielinen ja tarkoitushakuinen aikana, jolloin historian vääristelyä ja vastakkainasettelua pitäisi välttää.”
  🇫🇮🌲⛪🌲
  https://www.kotimaa24.fi/blogit/tulisiko-kirkon-pyytaa-anteeksi-vuotta-1918/
  🇫🇮🌲⛪🌲
  09.01.2014 ”Tammikuussa 1918 järjestettiin Helsingin Kalliossa juuri sisällissodan alla ensimmäiset kirkkopäivät, joilla vielä yritettiin koota hajalle ajautunutta kansaa yhteen.”
  🇫🇮🌲⛪🌲
  ”Valkoisen armeijan poissaoloa hyväkseen käyttäen punakaartit miehittivät Etelä-Suomea, mm. Helsingin ja Tampereen. Itsenäisyyssenaatti joutui pakenemaan Pohjanmaalle. Venäjän bolshevikit olivat aseistaneet punaisia, joita ohjattiin tekemään vallankumous myös Suomessa. Työväestöä agitoitiin aseelliseen kapinaan lupauksilla paremmasta elämästä. Samalla hylättiin parlamentaarinen tie, jolla maltillinen vasemmisto oli jo saanut helpotettua tilannetta. Mielestäni tavallisia työläisiä ja talonpoikia johdettiin harhaan.” ”30-luvulla Stalinin puhdistuksissa, joissa monet Venäjälle paenneet suomalaiset kommunistit ja punaisten johtajat tapettiin.”
  🇫🇮🌲
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Fellmanin_pelto
  🇫🇮🌲
  ”Fellmanin pelloksi (myös Fellmanin veripellot)” ”Lahden seudulle oli saapunut huhtikuun jälkipuoliskolla tuhansia Länsi-Suomesta lähteneitä pakolaisia” ”Kyseessä oli Suomen suurin vankileiri.” ”Kaiken kaikkiaan ihmisiä oli noin 30 000, joita vartioi vain satakunta saksalaista ja parikymmentä valkoista sotilasta.” ”Pakolaiset olivat lähteneet matkaan tavaroineen ja hevosineen. Suuri osa heistä oli naisia ja lapsia, jotka olivat pakanneet mukaan koko omaisuutensa.” ”Kurjissa oloissa vankeja kuoli espanjantaudin kaltaisiin nopeasti leviäviin kulkutauteihin eräiden lähteiden mukaan jopa tuhansia. Joitakin satoja myös teloitettiin läheisellä Mustanmäen hautausmaalla.” ”leirillä kuoli teloituksiin, nälkään ja tauteihin ainakin 1 200. Teloitettuja oli yli 500, joista arviolta 200 oli punakaarteissa taistelleita naisia ja nuoria tyttöjä.”
  🇫🇮🌲
  http://www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/taidemuseo/fellmanninpuisto/1918/
  🇫🇮🌲
  http://www.kansanarkisto.fi/kanssota/fellman.htm
  🇫🇮🌲
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Hennalan_vankileiri
  🇫🇮🌲
  ”Lahdessa kirjattiin Marjo Liukkosen lisensiaatintyön mukaan pidätyskortit yli 2200 naisesta ja 289 alle 15-vuotiaasta lapsesta. Saman tutkimuksen mukaan Lahdessa teloitettiin ampumalla 218 naista, joista nuorin oli 14-vuotias, ilman oikeudenkäyntiä ja myös lapsista monet kuolivat leirillä.”

  https://puolustusvoimat.fi/tietoa-meista/amiraalit-ja-kenraalit/pekka-sarkio

  Kenttäpiispa Särkiö, Pekka Juhani

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Pekka_S%C3%A4rki%C3%B6
  ✡️
  ”Saksankielisen väitöskirjan aiheena oli Vanhan testamentin kuningas Salomo.”
  ✡️
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Salomo
  ✡️
  ”Salomo myös uudisti Israelin hallintoa sekä armeijaa; jalkaväen sijaan armeijan pääaselajiksi tulivat hänen aikanaan sotavaunut. ” ”Talmudin ja Koraanin mukaan Salomon oli profeetta.” ”Salomon historiallisuus on epävarmaa, sillä hänestä ei ole säilynyt arkeologisia todisteita.” ”Tutkijat eivät pidä Raamatun kertomuksia luotettavina todisteina osittain siksi, koska niissä on ristiriitaisuuksia.”
  🇳🇱✡️
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Baruch_Spinoza
  🇳🇱✡️
  Baruch Spinoza oli hollanninjuutalainen filosofi. ”Hänen teoksensa olivat vielä sata vuotta hänen kuolemansa jälkeen tuhottavien kirjojen listoilla.” ”Hän oli esittänyt, että Jumala oli luonnon ja maailmankaikkeuden mekanismi, jolla ei ollut persoonallisuutta, ja että Raamattu oli vertauskuvallinen teos, jota käytettiin Jumalan luonteen opettamiseen.”

  https://www.kotimaa24.fi/blogit/kannattaako-kansankirkkoa-viela-rakentaa/

  17.02.2020 ”Kansankirkko nimityksenä sisältää ajatuksen kansan ja kirkon läheisestä yhteydestä: kansan suuri enemmistö voi tuntea kansankirkon arvomaailman ja uskon itselleen läheiseksi.”

  ”Kansankirkko on muovannut paitsi suomalaisten identiteettiä, myös kansallista kulttuuria. Kirkko on keskiajalta lähtien huolehtinut kansanopetuksesta, lukutaidon ja kristillisen elämän opettamisesta, sairaiden, köyhien ja vanhusten hoidosta sekä korkeammasta opetuksesta yliopistossa.”

  ”Näin ovat syntyneet suomalainen kirjakieli ja kirjallisuus, koulu- ja yliopistolaitos, sairaanhoito, vanhusten hoito ja yleensä hyvinvointivaltio.”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*