Marco de Wit 4 huhtikuun, 2020
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Olihan se meininki 100 vuotta sitten mielisairaaloissa raakaa, vaikka tässä sitä välillä liioitellaan.

 

Mielisairaiden laittaminen mielisairaalaan rauhoitti huomattavasti yhteiskuntaa, kun mielisairaat eivät päässeet levittämään kaaosta ja tekemään rikoksia.

 

Tästä huolimatta se ei kuitenkaan oikeuttanut vapauden riistoa puhumattakaan sitä mitä raakuuksia monille mielisairaille tehtiin.

 

Toisaalta kohta ollaan toisessa ääripäässä madprideineen ja ylpeästi mielisairaine poliitikkoine ja viranomaisineen.

 

 

Yle:

Koe 360-virtuaalimatka 1900-luvun alun hullujenhuoneeseen. Tutustut aikansa uusimpiin psykokirurgisiin hoitomuotoihin, lobotomiaan, sähköshokkiin, kestonarkoosiin jne.

 

Oppaaksesi lähtee lähes viisikymmentä vuotta mielisairaalassa viettänyt Gustav. Tarina rakentuu Pitkäniemen sairaalan potilaskertomuksiin ja mielisairaanhoidon historiaan.

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

1 thought on “Koe 360-virtuaalimatka 1900-luvun alun hullujenhuoneeseen

  1. Sekopäät ja mielenvikaiset takaisin hoitoon. Nyt sekopäät kertovat terveille, että heidän pitää antaa mielenvikojen olla vapaasti yhteiskunnassa ja mielisairauksia pitää levittää kaikille lapsille kouluissa, kuten että mieskin voi synnyttää, on miljoona sukupuolta ja kaikki ihmistyypit ovat samanlaisia ja yhtä älykkäitä. Mielummin hullut hullujenhuoneella turvallisesti säilössä kuin tuhoamassa yhteiskuntaa ja ihmisten elämiä!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*