Marco de Wit 9 huhtikuun, 2020
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Tutkijat ovat jo pitkään olleet yksimielisiä siitä, että konservatiivit ja liberaalit/suvakit ovat psyykkisesti hyvin erilaisia. Tämän toki näkee jo maalaisjärjelläkin, mutta on silti hyvä saada siitä tieteellinen vahvistus.

 

Tutkimukset selittävä konservatiivien ja liberaalien eroja sillä, että liberaalit ovat paljon tunteellisempia ja neuroottisempia.

 

Kyllä. Jopa liberaalit tutkijat myöntävät, että liberaalit ovat huomattavan paljon neuroottisempia kuin konservatiivit. Valtamedia ei tästä halua mitään puhua, joten katsotaan tutkimuksia tarkemmin.

 

Konservatiivit ovat keskimäärin kaksi kertaa enemmän rauhallisen luonteenlaadun omaavia.

 

 

 

 

Liberaaleissa on keskimäärin jopa kolme kertaa enemmän masentuneita kuin konservatiiveissa. Tämä on todella suuri ero!

 

 

 

 

Liberaalit ovat myös lähes viisi kertaa enemmän kiukkuisen ja aggressiivisen luonteenlaadun omaavia kuin mitä konservatiivit. Ei siis ihme, että suvakeilla on suuria vaikeuksia edes keskustella rationaalisesti.

 

Mielenkiintoista olisi tietää kuinka suuri osa feministeistä on niin kiukkuisia, että heidän on vaikea hillitä itseään missään poliittisessa keskustelussa. Luultavasti ylivoimainen enemmistö.

 

 

 

 

 

Suvakkien neuroottinen tunteellisuus saa heidät helpommin empaattisiksi ja näin he pystyvät helpommin luomaan sosiaalista yhteenkuuluvuutta omien kannattajiensa keskuudessa. Tämä on demokratiassa erittäin tärkeää ja selittää varsinkin vihreän puolueen menestyksen.

 

Toisaalta neuroottisuus on todellista myrkkyä, jos pitää oikeasti toimia yhteistoiminnassa stressaavassa ja vaarallisessa tilanteessa, kuten sotatilassa.

 

Tämän takia myös ns. aution saaren testeissä suvakit aina epäonnistuvat surkeasti. Jos laitat sata suvakkia autiolle saarelle, niin he luultavasti tappavat toisensa, näkevät nälkää tai tekevät itsemurhan. Sata konservatiivia puolestaan saa saaren nopeasti kukoistamaan ja kaikille hyvän elintason.

 

Miksi sitten neurootikkoja on ylipäätään olemassa. Miksi evoluutio ei ole eliminoinut heitä? No, koska neurootikoistakin on sosiaalista hyötyä. He ylläpitävät sosiaalista yhteenkuuluvuutta ja toisten syvempää huomioon ottamista. Evoluution aikana neurootikot ovat kuitenkin aina olleet huonoja sotilaita ja ns. omegoja, jotka eivät ole päässeet päättäviin asemiin.

 

Ongelmana on kuitenkin, että nykyisessä korkean elintason demokratiassa neurootikot pystyvät mobilisoimaan paremmin äänestäjiä ja näin voittamaan helpommin vaaleissa. Näin Sanna Marinin ja Maria Ohisalon kaltaiset neurootikot pääsevät helposti johtamaan maata.

 

Pahalta näyttää tulevaisuus.

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

1 thought on “Ovatko liberaalit/suvakit mielisairaita?

  1. On myös tutlittu, että suvakeilla ja konservatiiveilla on eri arvot. Suvakkien arvomaailmasta nimittäin puuttuu mm. rehellisyys, eli ovat keskimäärin paljon epärehellisempiä kuin konservatiivit.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*