Marco de Wit 9 huhtikuun, 2020
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Viranomaisten koronasekoilut vain lisääntyvät.

 

Ensimmäinen skandaali on koronatestauksen ongelmat ja varsinkin laajamittaistan satunnaisotantojen puute.

 

Uskomattominta on, että tämä sama ongelma on kaikissa maailman maissa. Suomessa se näyttää kuitenkin hyvin tahalliselta.

 

Salaliittoteoreetikot sittenkin oikeassa: Viranomaiset estäneet jo yli 100 000 korona-testiä

 

Toinen skandaali on kuolintilastojen omituisuudet. Näyttää siltä, että monissa maissa melkein mikä tahansa kuolema voidaan laittaa koronan piikkiin. Tämä on tietysti täysin vastuutonta, koska se sotkee kaikki tilastot.

 

Tämä sama ongelma on ollut aiemmin syöpäkuolemissa. Eli monissa maissa sairaalat saavat huomattavasti enemmän rahaa, jos ne määrittelevät kuoleman syövästä johtuvaksi. Nyt joissain maissa ongelma on vielä suurempi koronan kanssa, koska mitä enemmän sairaala ilmoittaa koronakuolemia, niin sitä enemmän julkista rahaa ja resursseja se saa.

 

Jos joku kuolee esimerkiksi keuhkotautiin, niin merkitäänkö tilastoihin, että hän kuolikin koronaan? Jos näin tapahtuu, niin sittenhän keuhkotautikuolleisuuden pitäisi laskea. Joidenkin mukaan näin nimenomaan tapahtuu. Laiton Lehti ei tiedä kehen uskoa tässäkään asiassa.

 

 

Luonnollisesti tämä kaikki myös tarkoittaa sitä, että eri maissa voi olla erilaiset tilastot. Tämä saattaa selittää miksi kuolleisuusluvut heittelevät niin paljon maasta toiseen. Suomalaisten kannalta on positiivista, etteivät Suomen lääkärit ja viranomaiset ole yhtä höveleitä tilastojen kanssa kuin monien muiden maiden lääkärit ja viranomaiset. Tämä saattaisi osittain selittää Suomen alhaiset koronakuolleisuusluvut.

 

Vaikka salaliittoteoreetikot ehkä ovat kuolleisuustilastojen epäilyssään oikeassa, niin se ei välttämättä todista mitään muuta kuin viranomaisten pöyristyttävää epäpätevyyttä. Toisaalta usein riviviranomaisten epäpätevyyttä on helppo synnyttää tahallaan ylhäältä päin eli johtavien viranomaisten taholta. Ehkä tulevaisuudessa selviää mistä oikein on kysymys.

 

 

Amerikassa viranomaiset myöntävät ihan suoraan, että koronakuolleisuustilastot eivät todista mitään muuta kuin tartuntoja. Eivät siis todellista koronakuolleisuutta.

 

Amerikassa tämä kävi dramaattisesti ilmi, kun kuvernööri Ned Lamont väitti yhden vauvan kuolleen koronaan. Myöhemmin kävi ilmi, ettei kuolemalla todennäköisesti ollut mitään tekemistä koronan kanssa. Kyse oli vain eräänlaisesta tilastoharhasta.

 

 

Pelkät koronakuolleisuustilastot eivät tietysti riitä. Lisäksi niitä on verrattava normaaleihin kuolleisuustilastoihin.

 

Kysymys kuuluu: Onko kuolleisuus lisääntynyt vai ei? Jos ei ole, niin missä määrin kyse on tilastokikasta?

 

Toisaalta tilannetta sotkee, että ihmisten liikkumisen rajoittaminen vähentää esim. liikennekuolemia, mutta saattaa lisätä tavallisia kuolemia ihmisten viivytellessä hoitoon menemistä.

 

Tehokkainta olisi tutkia erilaisten keuhkosairauksien ja influenssaan liittyvien sairauksien kuolleisuutta ja vertailla niitä aiempiin kuolleisuustilaistoihin. Miksi valtamedia ei näytä olevan tästä kiinnostunut?

 

Joka tapauksessa tilastojen kanssa pitää olla hyvin varovaisia. Tärkeintä on olla paljon tilastoja ja vertailla niitä toisiinsa. Vain niin pystytään analysoimaan tilannetta.

 

 

Jos koronakuolleisuustilastot ovat vääriä, niin siitä voi seurata monta asiaa. Toisaalta kaikki voi olla vain huijausta eli ärhäkkä influenssaepidemia ja tavalliset erikoissyykuolemat on pistetty koronan piikkiin. Toisaalta tilastoilla voidaan peitellä alueellisesti pyörivien supervirusten ja pimitetyn tuberkuloosiepidemian aiheuttamia kuolemia.

 

Muutaman kuukauden kuluttua tilastojen on pakko olla sen verran paremmat, että totuutta ei pystytä enää pimittämään.

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*