4 thoughts on “Päivän kuva

 1. Maailma muuttuu, eikä muutos ole aina hyvästä.

  Muistan hyvin -80 luvulla nuorten naisten hoikat vartalot, litteät vatsat ja kun heidän kanssaan tanssi hitaita niin rinnat olivat ensimmäinen vartalon osa joka kosketti. Selkärangan kohdalla oli montti kun selkälihakset olivat koholla molemmin puolin…

  Se johtui siitä että kouluissa oli aikoinaan sellainen oppiaine kuin urheilu. Nykyään se on vain liikuntaa. Myös ravinnolla oli suuri merkitys. Silloin juotiin punaista maitoa ja kouluissa oli 10g voinappi leipää varten. Maidon rasva yhdessä voin kanssa vei nälntunteen pois ja ihmiset eivät ylensyöneet ahmimalla. Samalla maidon rasvasta 1% kertyi niihin paikkoihin mihin se naisilla kertyy, tehden yläosasta terhakan ja alasosasta luonnolisen kauniin.

  No, nykyään juodaan maitoa ja syödään soijaa. Sekä syödään ”mäkkäreissä”. Se näkyy rumiinrakenteissa. Maha on sivuprofiileissa uloin osa, vastalot ovat tasapaksuja pötköjä ja monilla alle 20 vuotiailla on roikkuvat rinnat. Mutta, ”se on nykyaikaa”, sanotaan.

  Olen onnellinen että sain elää nuoruuteni -80 luvulla. Sen ajan pörrötukissa ja muodissa jossa naisten löysät paidat oli leikattu kainaloista lähes lantiolle asti auki. Ne silloin eletyt hetket nuorten naisten kanssa ovat jotain mitä ei nykyään voisi ikinä tapahtua. Vaan kovaa huudettaisiin miituuta. Ulkonäköä sai vapaasti kehua kaduilla ja sieltä tuli joko hymyjä tai sitten seuraa illalle.

  No, maailma muuttuu…

Comments are closed.