Free speech 2 heinäkuun, 2020

 

 

Sydänkeskiajalla länsimaat olivat lähellä vapauden portteja. Ensinnäkin Euroopassa oli yhtenäinen kristillinen kulttuuri, joka korosti rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta. Toiseksi, paavin ja kuninkaan välillä vallitsi vallan tasapaino, joka mahdollisti yksilönvapauden puhkeamisen ympäri Eurooppaa.

 

TV-sarja Knightfall: Ristiretkeläiset vs. juutalaiset ja muslimit

 

Paras esimerkki itsenäisestä valtioiden ulkopuolella olevasta organisaatiosta oli tietysti temppelinherrat. He olivat aikansa parhaimpia ritareja sekä moraalisessa että sotilaallisessa mielessä. Nimenomaan temppelinherrojen ansiosta Pyhä maa säilyi kristityilllä 200 vuotta.

 

Samalla kun temppelinherrat olivat sotilaita he olivat myös aikansa parhaimpia ja luotetuimpia pankkiireja. Ristiretkeläiset antoivat mielellään omaisuutensa heidän säilytettäväkseen ja tästä kehittyi maailman ensimmäisen monikansallinen pankkijärjestelmä. Pian se oli nostamassa koko Euroopan taloutta niin korkealle tasolle, että teollinen vallankumous olisi voinut alkaa 500 vuotta etuajassa.

 

Sitten kuitenkin temppelinherrat tuhottiin erittäin brutaalilla tavalla. Miksi?

 

Monet ovat epäilleet juutalaisten juonitelleen temppelinherroja vastaan ja tämä varmasti pitää osittain paikkaansa. Oli kuitenkin muitakin syitä miksi temppelinherrat tuhottiin.

 

 

1. Luopuivat Pyhästä maasta

Muslimit ajoivat vähitellen kristityt ja siten myös temppelinherrat ulos Pyhästä maasta. 1300-luvun alussa temppelinherrat menettivät viimeisenkin tukikohtansa sieltä. Kristityt eivät voineet ymmärtää miksi temppelinherrat keskittyivät pankkitoimintaan eivätkä Pyhän maan takaisin valloittamiseen. Loppujen lopuksi temppelinherrat olivat itse syypäitä kannatuksensa katoamiseen.

 

 

 

 

2. Paavin vankeus

Temppelinherrat olivat paavin armeija, mutta 1300-luvun alussa paavi oli Ranskan kuninkaan vallan alla. Tämä johtikin ns. paavien Avignonin/Babylonin vankeuteen. Euroopan vapauden synnyttänyt vallan tasapaino oli murtunut ja kuninkaista oli tulossa itsevaltiaita.

 

 

 

 

 

3. Kateus

Temppelinherrojen rikkaudet ja valta olivat niin suuria, että kaikki kuninkaista muihin ritareihin olivat heille erittäin kateellisia. Kaikista kateellisin oli Ranskan kuningas Filip IV, joka oli korviaan myöten veloissa temppelinherroille.

 

Ranskan kuningas Filip IV

 

Filip IV tuli tunnetuksi yhtenä Euroopan kaikista ahneimmista ja raaimmista kuningaista. TV-sarja Knightfall kuvaa hyvin Philipin vallanhimoa ja yhä pahemmaksi muuttuvaa paranoiaa.

 

 

 

 

 

4. Salamyhkäisyys

Temppelinherroilla oli hyvin tarkat käytössäännöt, joita initaatiorituaalissa jokainen ritari lupasi noudattaa. Jostain käsittämättömästä syystä nämä initaatiorituaalit olivat kuitenkin käytännössä salaisia. Tämä luonnollisesti herätti epäilyjä ja ilkeitä juoruja.

 

 

 

 

5. Homoseksualismi

Temppelinherroilla oli sinänsä ihailtava päämäärä elää selibaatissa. Kaikista ritarikunnista nimenomaan Temppelinherroissa ritarin selibaatti otettiin kaikista vakavimmin. Välillä temppelinherra ei saanut tavata edes omaa sisartaan! Tämä luonnoton liioittelu kuitenkin käytännössä johti siihen, että monet homot yrittivät soluttautua nimenomaan temppelinherroihin. Pian joissain Temppelinherrojen joukko-osastoissa oli salaista homoilua. Tämä puolestaan tuhosi Temppelinherrojen mainetta entisestään sekä kansalaisten että kilpailevien ritarikuntien silmissä.

 

 

6. Kuninkaiden kosto

Ei siis ole vaikeaa arvata mitä tapahtui. Ensinnäkin juutalaiset pankkiirit halusivat eroon pahimmista kilpailijoistaan temppelinherroista kuiskuttelemalla Ranskan kuninkaan, Filip IV:n korvaan. Tämän oli helppo järjestää mustamaalauskampanja salamyhkäistä homojen riivaamaa ritarikuntaa vastaan varsinkin, kun lähes kaikki kuninkaat halusivat päästä eroon veloistaan temppelinherrojen pankille. Paavi ei voinut mitään, koska oli käytännössä Filip IV vallassa.

Muutama temppelinherroista erotettu ritari kertoi Filip IV:lle puolitotuuksia homoilusta ja valheita paholaisen palvomisesta. Niinpä kuninkaan oli helppo määrätä temppelinherrojen johto ensin kidutettavaksi ja sitten roviolle.

 

 

 

Vain yksi kuningas puolusti temppelinherroja: Portugalin kuningas Denis. Hän oli kiitollisuudenvelassa temppelinherroille, jotka olivat auttaneet häntä voittamaan muslimit. Näin temppelinherrat saivat turvapaikan Portugalista, joskin joutuivat muuttamaan nimensä Kristuksen sotilasjärjestöksi.

 

 

 

 

Tuskin on sattuma, että seuraavina vuosisatoina Portugalista tuli yksi Euroopan vapaimmista ja mahtavimmista valtioista. Pian sen laivasto hallitsikin maailman meriä.

 

 

 

 

 

 

6 thoughts on “Miksi Temppelinherrat tuhoutuivat? Juutalaiset ja homot taas asialla?

 1. Miksi jotkut kansat voivat luoda pahuuden lisäksi hyvää ja kaunista? Miksi jotkut kansat pystyvät luomaan vain teennäistä, rumaa ja sairasta?

 2. > Paras esimerkki itsenäisestä valtioiden
  > ulkopuolella olevasta organisaatiosta
  > oli tietysti temppelinherrat

  Jo pelkästään nykyisen kaltaisen valtion syntyminen on mahdollista vasta sitten kun kansakunnan moraali on jo rapautunut.
  – Valtio, sellaisena kuin me sen tunnemme, perustuu alueen miehitykseen
  – ja suojelurahan perimiseen asukkailta.

  Pitäisi yleisön keskuuteen saada ymmärtämys siitä, että yhteiskunnan sisällä valtio on vain yksi organisaatio muiden joukossa.

  Joskus tuntuu, että monet ajattelevat, että yhteiskunta on ikään kuin syntynyt valtion päätöksellä.
  – Jopa YK lähtee tästä ajatuksesta, mutta sen o hyvin ymmärrettävää, koska se on valtioiden hallitsema järjestö.
  – YK ei toimi valtioiden ulkopuolella.

 3. > tarkat käytössäännöt .. Jostain
  > käsittämättömästä syystä nämä
  > initaatiorituaalit olivat kuitenkin
  > käytännössä salaisia.

  Olen itsekin pohtinut tätä ongelmaa.

  Ehkä rituaalit olivat alun perin julkisia, mutta sitten ihmisenä olemisen realiteetit iskivät vastaan.
  – Yksi selitys voisi olla: Mistä tiedät, että temppelinherraksi esittäytyvä henkilö on OIKEA Temppelinherra?

  Onhan nykyisessä digitaalisessa tunnistautumisessakin kaksi osaa: julkinen ja salainen (henkilökohtainen).
  – Jos tunnistautumiseen käytettäisiin vain julkista avainta, kuka tahansa voisi esittäytyä kenenä tahansa.

 4. Temppeliherrat ovat yhä edelleen mahtava ja voimissaan oleva järjestö joka omistaa euroopasta yhden valtion. Kuka arvaa minkä?? NO, katsokaa Sveitsin lippua.

Comments are closed.