Free speech 27 heinäkuun, 2020

 

Lukija kirjoittaa:

 

Analyytikko Ming-chi Kuon mukaan iPhone-kameraan on tulossa muutoksia. Apple paljasti suunnitelmiaan kirjeessä sijoittajille tällä viikolla (2020-07-26). Kuolla on vankka maine Applen suunnitelmien “vuotamisesta” ennakkoon. Hän kertoo, että Apple työskentelee kahden suuren kameralinssivalmistajan kanssa integroidakseen uutta tekniikkaa tuleviin iPhoneihin, The Verge kertoo.

 

Eteläkorealaisen Semco-yrityksen odotetaan valmistavan “periskooppilinssejä” Applen iPhone-puhelimiin vuonna 2022. Kuo’n mukaan Apple työskentelee sekä Semcon että kiinalaisen linssivalmistajan Sunny Optical’in kanssa. Kyseessä on iPhone 12, joka kerrotaan julkaistavan syyskuussa.

 

Periskooppilinssit käyttävät puhelimen sisälle sijoitettuja peilejä tarkentamaan valon anturiin ja sellaiset on jo käytössä matkapuhelimissa, kuten Xiaomi Mi 10 Pro.

 

Samsung Galaxy S20 Ultra on jo markkinoilla, ja siinä on jopa 100-kertainen ”Space Zoom”, jolla voi zoomata jopa kilometrin päähän. Vaikka täyden zoomauksen kuvat ovat epäteräviä, puhelin soveltuu erinomaisesti salakatseluun.

 

 

Tällä hetkellä Applen uusimmat matkapuhelimet kykenevät vain 2-kertaiseen optiseen zoomiin ja sitä voidaan laajentaa digitaalisesti 10-kertaiseksi. Apple ei myöskään ole ensimmäinen, joka käyttää periskooppilinssejä, tekniikka on jo nähty älypuhelimissa, kuten OPPO Find X2 Pro ja Huawei P40 Pro Plus.

 

Tietolähde
– Future iPhone Camera With “Periscope” Zoom Capability Raises Privacy Concerns
– Twitter video 100x zoomista

 

2 thoughts on “Samsungin 100x ”Space Zoom” tekee salakatselusta helppoa

  1. Sehän on sulle hyvä. Sähän tunnetusti tykkäät salakuvata ja väkisin kuvata. Noin vuosi sitten olit uimarannalla kuvannut naisia tänne Laittomaan Lehteen, muistan kyllä hyvin.

Comments are closed.