11 thoughts on “Päivän kuva

 1. Opettakaa lapsianne kotikouluissa. Älkää päästäkö lapsia enää satanistien aivopestäväksi ja älkää varsinkaan ottako satanistien ”rokotteita”.

  1. https://lastenkirjainstituutti.fi/2016/wp-content/uploads/2016/08/Suomalaisia-aapisia-Agricolasta-nykyaikaan.pdf
   📚
   https://lastenkirjainstituutti.fi/
   📚
   ”Lastenkirjainstituutti (LKI) on vuonna 1978 perustettu Tampereella toimiva suomalainen asiantuntijaorganisaatio ja erikoiskirjasto. Sen tavoitteena on edistää lasten- ja nuortenkirjallisuuden sekä lastenkirjan kuvitustaiteen tuntemusta ja tutkimusta. Perustamisestaan vuoden 2010 loppupuolelle asti Lastenkirjainstituutti toimi nimellä Suomen Nuorisokirjallisuuden instituutti (SNI).”
   📚
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Oli_ennen_onnimanni
   📚
   ”Oli ennen onnimanni on suomalainen ja karjalainen kalevalamittainen loru. Loru on luettelomainen, ja siksi helposti muistettava.”
   📚
   ”vienalaisissa versioissa lorun loppuun kuuluu lyhyt kertomus, jossa viattomat nuoret punovat punaista köyttä, rautaköyttä, jolla meren sivut sidotaan, jotta meri pysyisi tyynenä ja Kantalahti kauniina. Kantalahti onkin vienalaisten asuinalueella. Kantalahden tilalla on toisissa versioissa jotakin muuta, mutta mukana on kuitenkin kanta-sana. Merkittävää maailmankuvallista ilmiötä, maailmanpylvään juurta, maailmanvuorta tai maanpintaa, on myös voitu kutsua sanalla kanta, joka juontuu sanasta kansi (katso myös: Virokannas, Kannus). Eräässä runossa mukana on myös maailmanpuu. Tutkija Timo Heikkilän hypoteesin mukaan loru olisi rappeutunut selostus muinaisesta käsityksestä maailman syntymästä tai rakenteesta. ”
   📚
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kantalahti_(kaupunki)
   📚
   ”Keskiaikaiset asiakirjat kertovat seudulla asuneista saamelaisista. Kantalahden kylä mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1526. Se oli huomattava kalastuksen, metsästyksen ja kaupankäynnin keskus, jonne rakennettiin kirkko. Vuonna 1553 perustettiin Kantalahden luostari, joka teki lähetystyötä saamelaisten keskuudessa. Seudun metsästysmaat, kala-apajat ja suolankeittämöt omistanut luostari toimitti vuosittain Venäjälle yli 10 000 puutaa suolaa sekä lisäksi lohta, turskaa ja myöhemmin silliä. Luostari lakkautettiin vuonna 1742. Vuonna 1782 Kantalahden kylässä oli noin 300 asukasta. Vuonna 1796 se liitettiin Kemin kihlakuntaan.”
   📚
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kantalahti_(kaupunki)#/media/Tiedosto:Flag_of_Kandalaksha_(Murmansk_oblast).png
   📚
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kemi_(Viena)
   📚
   ”Vuoden 2010 väestönlaskennan mukaan kunnan asukkaista 84 % on kansallisuudeltaan venäläisiä, 3 % valkovenäläisiä, 3 % karjalaisia ja 2 % ukrainalaisia”
   📚
   https://fi.unionpedia.org/i/Kemi_(Viena)

 2. Jutut menee yhä kummallisemmiksi, ja etääntyminen todellisuudesta kiihtyy. Olen ihan oikeasti huolissani.

 3. DavidDees’in kuvat kertovat kylmän totuuden yksiselitteisesti. Käykääs kurkkaamassa koko galleria.

 4. Lapsille pitää ehdottomasti opettaa kaunokirjoitusta. Se kehittää motoriikkaa ja auttaa aivoja ymmärtämään mitä eroa on ensimmäisten ja viimeisten kirjainten välillä. Joka taas kehittää taiteellista puolta joka puolestaan autaa kehittämään luovuutta. Ja luova ihminen on myös usein matemaattisesti lahjakas.

  Ensimmäiset siemenet pienen lapsen kehitykseen luodaan iltasatuja lukemalla. Se kehittää lapsen sanavarastoa ja avaa mielukuvituksen. Joka on osaltaan tärkeä lapsen kehityksen kannalta.

 5. https://www.axios.com/openai-artificial-intelligence-text-language-14308121-1f67-468e-a6db-47558333c8b7.html
  🤪
  https://openai.com/blog/image-gpt/
  🤪
  https://twitter.com/an_open_mind/status/1284487376312709120
  🤪
  https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/schizophrenia/symptoms-causes/syc-20354443
  🤔
  https://www.psychologytoday.com/us/blog/beautiful-minds/200903/schizophrenic-thought-madness-or-potential-genius
  🤔
  ”the importance of disinhibition for creative thought” ”with schizophrenia may actually have a greater chance of making a creative connection than someone without schizophrenia.” ”Interestingly, those with higher IQs were no more likely to get the right answer during the second phase of the task. Indeed, I observed many students with very high IQs extremely frustrated that they couldn’t figure out the answer during the second phase of the task.”
  🤔
  ”Since reduced latent inhibition has been associated with psychosis, an interesting question is: under what conditions might the factors that cause decreased LI also contribute to psychosis and when might these factors facilitate greatness?” ”People with schizophrenia may be predisposed through high levels of the chemical dopamine to seek out and explore more possible connections than other individuals. Many times, these individuals may actually make a novel and practical connection.”
  🤖
  https://en.wikipedia.org/wiki/Skynet_(Terminator)
  🤖
  ”Skynet is a fictional artificial neural network-based conscious group mind and artificial general superintelligence system that serves as the main antagonist of the Terminator franchise.”
  🖥️
  Google
  ”Our systems have detected unusual traffic from your computer network. Please try your request again later. Why did this happen?”

 6. Eikö nyt saa ottaa piikkiä estämään sairautta?niinkö de witt käskee kansaansa ? Toiseksi mun poika tulee käydä koulussa..hajotkaa idiootit siihen…

 7. Hautajaiset ja hautajaiset

  Nyt ymmärrän. Isäni oli niin vähäpätöinen henkilö, että hallituksen piti rajoitta hautajaiset 10 henkilöön ja vaatia kaikilta sosiaalinen etäisyys.

  https://t.co/9MCAlNrRK4

  Twitter kuvassa poliitikot osallistuvat hautajaisiin samojen rajoitusten alaisina.

  – Laki on kaikille sama, mutta tuomiot vaihtelevat.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*