3 thoughts on “Päivän kuva

 1. Ne Jyrää Meitin

  Kiina tulee! Facebook on nyt kakkonen. Ainakin markkina-arvolla mitaten Kiinan Tencent -yhtiön arvo on nyt 670 miljardia dollaria. Näin kertoo Sputniknews ym.

  Eipä ihme, jos lännen mediajäteillä housut tutisevat: nyt huudetaan valtiota apuun. Kilpailu on kerta kaikkiaan “saatava aisoihin”, lopetattava.

  – Esimerkiksi äskettäisessä Washingtonin DC:n Yhdysvaltain monopolilainsäädännön alakomitean kokouksessa Yhdysvaltain tekniikan jättiläisten – Google, Facebook, Amazon ja Apple – johtajat käänsivät jatkuvasti keskusteluun kohti Kiinan kasvava teknologista potentiaalia ja tarvetta torjua se.

  – aikaisemmin tänä vuonna Alibaba ohitto Facebookin markkina-arvon.
  – Investoijat luottavat Kiinan talouskasvun olevan vakaalla pohjalla.
  – Huawei omistaa joka kolmannen 5G patentin.

  Nousevia jättejä
  – SenseTime
  – Megvii
  – iFlytech

 2. Ԍoogle on alkanut rekisteröimään käyttäjiensä ihonvärin. Se ilmenee välillisesti uudesta “Black-Owned” merkinnästä ԌoogleMaps’issa.

  The Verge kertoo:

  *Ԍoogle is launching a new tool that allows businesses to identify themselves as Black-owned through the company’s Maps and Search listings. The new feature is part of the company’s pledge announced last month to support the Black community with “initiatives and product ideas that support long-term solutions.*

  Tällainen “Black-Owned -Badge” on mahdollinen vain, jos Ԍooglella on rekisteri myymänsä tuotteen, Ԍooglea käyttävien ihmisten, ihonväristä.

  Itse pidän todennäköisenä, että Ԍoogle rekisteröi myös tuotteidensa etnisen ja poliittisen taustan. Käyttäjästä rekisteröidään, onko hän natsi, juutalainen, kristitty, muslimi.

  – Erityisen hyvän hinnan saa tiedosta, jos käyttäjä on viestitellyt tunnettujen sutenöörien kanssa ja jos sama käyttäjä on viestitellyt myös poliittisten päättäjien kanssa. Tiedon voi myydä ostajille joilta ei raha, siis toisten ihmisten raha, lopu.

  Vain mielikuvitus on rajana, kun virtuaalisia tuotteita kehitellään.

 3. SpermaUutisista Hyvää Iltaa

  Bristolin ja Meksikon tutkijoiden läpimurto hedelmällisyystieteessä on tuonut uutta tietoa siihen, kuinka sperma “ui”.

  https://www.youtube.com/watch?v=LNYVSHx3jPk

  Yli kolmesataa vuotta sitten Antonie van Leeuwenhoek käytti yhtä varhaisimmista mikroskoopeista kuvailemaan ihmisen siemennestettä sellaisena, jolla oli “häntä, joka uimalla liikkuu käärmemäisesti, kuten ankeriaat vedessä”. Nyt tutkijat ovat paljastaneet, että tämä on optinen harha.

  Käyttämällä nopeaa kameraa, joka pystyy tallentamaan yli 55’000 kuvaa sekunnissa, ja pietsosähköisellä laitteella tutkijat pystyivät skannaamaan sperman uintiliikkeen kolmiulotteisena.

  Siittiön pää pyörii samalla kun siittiön pyrstö pyörii uima-suuntaan nähden poikittain. Tämä ilmiö tunnetaan fysiikassa presessio’na, aivan samalla tavalla kuin Maan pyörimisakseli tekee presessio-liikettä“.

  Tietokoneavusteiset siemennesteen analysointimenetelmät, käyttävät 2-D-näkymiä sperman liikkuvuuden tarkastelemiseen. Siksi ne ovat edelleen alttiita tälle symmetriaharhalle arvioidessaan siemennesteen laatua. Tämä löytö, jossa 3D-mikroskooppitekniikkaa käytetään uudella tavalla yhdistettynä matematiikkaan, voi tarjota uutta toivoa ihmisen lisääntymisen salaisuuksien avaamisesta.

Comments are closed.