Marco de Wit 11 elokuun, 2020

 

 

Sudet eivät yleensä pärjää vankeudessa. Niinpä ei ole ihme, että suurimmat sudet löytyvät luonnosta.

 

Videossa suden koko on helppo päätellä vertaamalla sitä melko suurikokoiseen koiraan.

 

 

Tosin koira ei vaikuta kovin älykkäältä ja tekee yhden pahan virheen.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Maailman suurimmat sudet?

 1. Nättejä susia. On äärimmäisen harvinaista, että susi edes satojen vuosien aikana käy kerran ihmisen kimppuun. Karhut sen sijaan ovat erittäin vaarallisia, varsinkin poikivat emot.

  1. Mistäs sen tiedät? Olet varmasti rikas, koska aina tidät oikean lootto rivin. Suomessa sudet ovat tappaneen naisia ja lapsia 1800-luvun lopulla Uudellamaalla, jolloin niitä oli paljon. Suomalaisilla köyhillä talonpojilla ja metsien asujamistoilla ei ollut varaa omistaa metsästysaseita. Eivätkä µiehet edes osanneet metsästää sutta, vaikka olisivat sellaisia omistaneetkin. Susi ongelma oli niin paha, että lopulta Venäjältä saatiin ammattitaitoisia suden metsästijiä, jotka harventivat kantaa ja samalla kouluttivat siihen velvoitettuja suomalaisia miehiä. Alussa susien kaataminen oli helppoa, koska ne olivat tottuneet ihmisiin ja siihen, ettei niiden tarvinnut pelätä ihmisiä eikä asujamistoja. Susien suuri määrä ja röyhkeys rajoitti jo raavaiden miestenkin metsätöitä ja naisten marjastusta tai yleensäkin toimia kodin ulkopuolella. Aivan pihapiirikin oli vaarallinen lapsille, naisille puhumattakaan vanhuksista. Kotieläimet ja karja olivat luonnollisesti jatkuvan uhan alla ja niitä sudet tappoivat mielinmäärin. Sen yhdenkin lehmän mnettäminen köyhälle oli se lopullinen kuolinisku, joka saattoi suoranaisesti merkitä nälkäkuolemaa koko perheelle, jossa lapsikuolleisuus ol,i noina aikoina luonnollisestikin suurta.
   Vajaa 10-vuotta sitten Ruotsissa sudet tappoivat naispuolisen hoitajansa eläinpuistossa. Hoitaja oli vastannut susien hoitamisesta jo vuosia, joten hän oli ns. vanha tuttu susille. Tästä ei paljoa hiiskuttu valtamediassa, koska susi on ”pyhä” eikä??? se ole vaarallinen” ihmiselle millään muotoa, joka on kyllä *”kaunista puhetta, muttsa täyttä paskaa!
   *Presidentti J. K. Paasikivi.

   Itä-Suomessa ja jopa nyt rannikko ruotsalaisten asuinaluella susia on paljon ja ne tappavat koiria pihoista ja metsästyskoiria joutuu Susien saaliiksi kun koiria joko ajatetaan kilpailuissa tai niillä metsästetään. Kaupunkilaisille koirat ovat tärkeitä koosta riippumatta, mutta landepaukkujen koirilla ei taida olla niin väliä? Ja saahan niitä aina uusia susien syöminkeihin!

   Luonnollisesti lasten vanhemmat eivät uskalla laittaa ainokaisia lapsiaan koulutielle susivaaran takia, eikä kunnat/kaupungit järjestä koulukyytiä pelkästään mainituysta syystä. Lapsia ei edes uskalleta pitää yksin tai keskenään omalla pihamaalla susien liikkuessa pelotta pihapiirien liepeillä.

   Lopuksi. Mistään eläimestä ei voi koskaan antaa vuorevarmoja” turvatakuuita” sen harmittomuudesta kun sitä ei voi tehdä edes ihmisen osalta vai kuinka niiden matujen kanssa kävi, joiden piti olla harmittomia ”nallekarhuja”???

   Kylmällä terveellä järjellä eikä millään muulla tai sitten suvakismi!!!

 2. Juha Kukkolalta hyvä ja totuudellinen kirjoitus susista. Olisi hyvä saada totuutta myös karhuista. Niidenkin kolttosista ollaan aivan hiljaa. Karhu ei ole mikään nalle, vaan todella vaarallinen peto paitsi niiden mielestä, joilla on kokemusta noista pedoista vain kuvien kautta.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*