Free speech 12 elokuun, 2020

 

Laiton Lehti julkaisi eilen videon kahdesta suuresta luonnonvaraisesta sudesta.

 

Maailman suurimmat sudet?

 

Juttu sai lukijat pohtimaan sitä kuinka vaarallisia sudet ovat nykyään. Yksi lukijoista kirjoittaa:

 

Suomessa sudet ovat tappaneen naisia ja lapsia 1800-luvun lopulla Uudellamaalla, jolloin niitä oli paljon. Suomalaisilla köyhillä talonpojilla ja metsien asujamistoilla ei ollut aina varaa omistaa metsästysaseita. Eivätkä miehet edes osanneet metsästää sutta, vaikka olisivat metsästysaseita omistaneetkin.

 

Susiongelma oli niin paha, että lopulta Venäjältä saatiin ammattitaitoisia suden metsästäjiä, jotka harventivat kantaa ja samalla kouluttivat siihen velvoitettuja suomalaisia miehiä. Alussa susien kaataminen oli helppoa, koska ne olivat tottuneet ihmisiin ja siihen, ettei niiden tarvinnut pelätä ihmisiä eikä asujamistoja.

 

 

Susien suuri määrä ja röyhkeys rajoitti jo raavaiden miestenkin metsätöitä ja naisten marjastusta tai yleensäkin toimia kodin ulkopuolella. Aivan pihapiirikin oli vaarallinen lapsille ja naisille puhumattakaan vanhuksista.

 

[LL: Tällainen susien seksismi ja ikärasismi voi johtua vain rakenteellisesta patriarkalismista.]

 

Kotieläimet ja karja olivat luonnollisesti jatkuvan uhan alla ja niitä sudet tappoivat mielinmäärin. Sen yhdenkin lehmän menettäminen köyhälle oli se lopullinen kuolinisku, joka saattoi suoranaisesti merkitä nälkäkuolemaa koko perheelle varsinkin, kun lapsikuolleisuus oli noina aikoina luonnollisestikin suurta.

 

 

Vajaa 10-vuotta sitten Ruotsissa sudet tappoivat naispuolisen hoitajansa eläinpuistossa. Hoitaja oli vastannut susien hoitamisesta jo vuosia, joten hän oli ns. vanha tuttu susille.

 

[LL: Monet naiset eivät ymmärrä eläimien olevan seksistejä. Eläimet vaistomaisesti hyökkäävät paljon helpommin naisten kuin miesten kimppuun. Olisiko eläinpuiston hoitajatar luullut rakentaneensa ”tasa-arvoisen” tai peräti ”luottamuksellisen” suhteen susien kanssa?]

 

Tästä ei paljoa hiiskuttu valtamediassa, koska susi on ”pyhä” eikä vaarallinen ihmiselle millään muotoa. Tämä on kyllä ”kaunista puhetta, mutta täyttä paskaa!”* (*Presidentti J. K. Paasikivi.)

 

 

Itä-Suomessa ja jopa nyt rannikkoruotsalaisten asuinaluella susia on paljon ja ne tappavat koiria pihoista. Metsästyskoiria joutuu susien saaliiksi, kun koiria joko ajatetaan kilpailuissa tai niillä metsästetään. Kaupunkilaisille koirat ovat tärkeitä koosta riippumatta, mutta landepaukkujen koirilla ei taida olla niin väliä? Ja saahan niitä aina uusia susien syöminkeihin!

 

 

Luonnollisesti lasten vanhemmat eivät uskalla laittaa ainokaisia lapsiaan koulutielle susivaaran takia, eikä kunnat/kaupungit järjestä koulukyytiä pelkästään etäisyyksien takia. Lapsia ei edes uskalleta pitää yksin tai keskenään omalla pihamaalla susien liikkuessa pelotta pihapiirien liepeillä.

 

 

Lopuksi. Mistään eläimestä ei voi koskaan antaa vuorevarmoja” turvatakuuita” sen harmittomuudesta, kun sitä ei voi tehdä edes ihmisen osalta vai kuinka niiden matujen kanssa kävi, joiden piti olla harmittomia ”nallekarhuja”???

 

Kylmällä terveellä järjellä eikä millään muulla tai sitten suvakismi!!!

 

 

 

16 thoughts on “Ovatko sudet vaara suomalaisille?

 1. Myönnän itse joutuneeni aivopesun uhriksi susien suhteen. Jopa viralliset tahot myöntävät, että sudet tappoivat paljon enemmän ihmisiä. Niissä myös kerrotaan kuinka moni suomalainen ei aikaisemmin osannut metsästää susia. Jo karjalaumojen teurastaminen aiheutti nälkäkuolemia suomalaisille. Suomalaisten perheet ovat aina olleet suhteellisen pieniä ja yhdessäkin tapauksessa sudet ehtivät syödä kymmeniä lapsia, lukuisista perheistä. Kiitos tabu-uutisesta:

  http://www.luontoliitto.fi/susiryhma/susitietoa/ihmisvahingot

  http://www.suurpedot.fi/suurpedot-ja-me/kohtaaminen/suden-kohtaaminen.html

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.775155

  Laumojen menetyksiä susille:

  https://www.avl.fi/2020/06/sudet-tappoivat-parikymmenta-lammasta-tarvasjoella/

  https://www.avl.fi/2020/07/sudet-tappoivat-lampaita-pihlavalla/

 2. Tähän asti olen pitänyt teidän touhua oikeana ja tärkeänä. Monen vuoden ajan seurannut touhujanne ja juttujanne, melkein kaikesta ollut samaa mieltä, ollut oikein iloinen teistä että olette uskaltaneet pitää meteliä suomen ja järkevien suomalaisten puolesta. Kiitos siitä, toivottavasti pidätte myös jatkossakin. Kuitenkin nyt petyin, olette aivan väärällä tiellä nyt. Elkää alkako höpöttämään vanhojen akkojen horinoita siitä kuinka iso paha susi tulloo ja syö kaikki. Susilla on tehtävä luonnossa, eikä niistä ole kuin hyötyä. Joskus kuolee muutama metsästyskoira, mitä sitten. Sudet puolustavat tietysti omaa reviiriään, suomalaisten täytyisi ottaakin mallia susista. En nyt enempää tästä ”saarnaa” toivon että jatkossa ette mollaisi susia. Mielestäni raukat susien salametsästäjät ovat samanlaisia idiootteja kuin suvakit, hörhöjä jotka ei tiedä mistään mitään. Edelleen kuitenkin kiitos kun jaksatte tehdä tätä mitä teette,elkää antako periksi.

  1. Suurkiitos! Meillä ei ole susiaiheessa mitään selvää linjaa, vaan julkaisemme mielellämme puolesta ja vastaan kantoja. Pääasia, että aiheesta saa vapaasti keskustella.

   1. Mutta ette julkaise juttua jossa on oikeasti faktaa olettamien sijaan?
    Well done.

  2. Etpä enempää voisi olla kuutamolla. Tyypillistä luonto aktivistien puhetta. Vuodessa sudet tappavat 35-50 koiraa. Pihoista, metsältä ja jopa omistajan vierestä.

   Kummallisen tästä tekee propaganda mitä aktivistit ovat onnistuneet saamaan läpi. Ei nimittäin ole olemassa suomen susi nimistä eläintä. On vain harmaa susi (canis lupus) laji jota esiintyy Suomessa. Harmaa susi ei ole erittäin uhanalainen, joka kansainvälinen luonnonsuojelu liitto IUCN pitää suden tilaa vakaana, mutta säilyttää sen silti uhanalaisten listalla .
   https://www.iucnredlist.org/search?

   query=Grey%20wolf&searchType=species

   Joten kyseessä on maailman laajuknen sumutus. Sama mitä vihreät tarjoilee Suomessa. Perusteeton, heidän politiikkaansa tukeva argumentti.

 3. > Olisiko eläinpuiston hoitajatar luullut
  > rakentaneensa ”tasa-arvoisen” tai
  > peräti ”luottamuksellisen” suhteen
  > susien kanssa

  Olisiko kyse hajusta? Feromoneista. Susi haistaa sellaisiakin vivahteita, joita ihminen ei huomaa. Jos hoitajalla oli sellainen vaihe, että hänestä lähtevä haju iski suoraan suden viettitoiminoihin ja käynnisti hyökkäysrefleksin.

  – Refleksistä on kyse, kun susi hyökkää. Ei se pohdi tilannetta etukäteen.

  Suden nenään naisen ja miehen haju on aivan erilainen.
  – LQBT*stä minulla ei vielä ole riittävästi empiiristä tutkimusaineistoa, että voisin sanoa mitään, mutta jatkan haistelemisia.

 4. Sudet ja karhut kuuluvat Suomen luontoon, niitä pitäisi pyrkiä suojelemaan sen sijaan että niistä pyritään eroon. Oikeat vihreät haluavat vaalia ja kunnioittaa luontoa, pitäisi olla enemmän suojeltuja metsiä joissa sudet ja karhut voisivat elää, myöskin Etelä-Suomessa. Kansallismielinen voi ihan hyvin olla oikea vihreä ja kannattaa luonnonsuojelua, myöskin susien suojelua.

 5. Suomalaisia ei saa ainakaan aivopestä opettamalla, että sudet eivät ole vaarallisia. Nykyisin opetetaan vain, että sudet ovat aivan harmittomia, että susi tappoi viimeeksi 1800-luvulla, että ne tappavat todella harvoin. Tämä johtui juuri siitä, että suomalaiset alkoivat metsästämään niitä pois! Siksi ne lopettivat tappamasta lapsia, naisia ja karjaa! Sudet voivat oleskella joillain oikein syrjäseuduilla, mutta asutusten lähelle niitä ei pidä päästää. Suomen maatalous on myös tuhottu, jolloin ei ole juuri mitään mitä sudet voisivat syödä. Jos maatiloja ja karjaa olisi kuten ennen, kuten pitäisi olla, ihmisten suhtautuminen susiin muuttuisi.

  1. Kuinka sudet voi oleskella, asua ja metsästää syrjäseudulla kun ihmiset rakentaa ja levittäytyy jatkuvasti enemmän ”susien alueille”. Luulis tyhmemmänkin tajuavan et niiltä loppuu tila kesken. Ja jos olet noin heikkohermoinen ja pelkäät susia niin elä mene niiden alueelle. Muutamaa sataa sutta pelkää Suomessa tosi paljon ihmisiä, oispa meillä suomalaisilla samanlainen maine matujen ja suvakkien keskuudessa. Terve susi ei tee ihmiselle yhtään mitään ilman syytä, mutta puolustaessaan reviiriään, laumaansa ja itseään on valmis kuolemaan, nii kuin kaikkien meidän pitäisi olla. Kyllä luulis suomalaisten osaavan arvostaa ja kunnioittaa suomen luontoa ja kaikkia sen elukoita. Fakta on että tietyt ihmisrodut ei kuulu suomeen, tällä menolla tulee päivä jolloin ei ole täällä enää susia, eikä suomalaisia niistä valittamassa.

Comments are closed.