
Lukija kirjoittaa:
Fawkes-ohjelma käsittelee henkilökohtaiset kuvat ja tekee niihin pieniä, pikselitason muutoksia, jotka eivät näy ihmissilmälle, prosessissa, jota kutsumme kuvan peittämiseksi.
Voit sitten käyttää näitä “peitettyjä” valokuvia tavalliseen tapaan jakamalla niitä sosiaalisessa mediassa, lähettämällä ystäville, tulostamalla tai näyttämällä niitä digitaalisilla laitteilla samalla tavalla kuin mitä tahansa muuta valokuvaa. Ero on kuitenkin siinä, että
– jos ja kun joku yrittää käyttää näitä valokuvia kasvojentunnistusmallin avulla, “peitetyt” kuvat opettavat mallille vääristyneen version siitä, mikä saa sinut näyttämään sinusta.
– kun joku yrittää tunnistaa sinut muuttumattoman kuvan avulla (esimerkiksi julkisesti otetun valokuvan) ja yrittää tunnistaa sinut, hän epäonnistuu.
Siis. Fawkes ohjelmalla kuvat käsitellään niin, että silmälle ne vaikuttavat samalta, mutta tunnistusohjelmalle erilaiselta.

Vaikuttaa hyvältä. Kiitos.
En tarkemmin tunne ohjelmaa, mutta jos sen tuottama “vääristetty” kuva on joka kerralla erilainen, niin silloin kannattaa käsitellä kuva uudestaan joka kerta, kun sen laittaa nettiin.
– Sillä feikki-identiteetti saattaa ajan myötä muuttua vakiintuneeksi.
Vastaavalla tavalla kannattaa käsitellä jokainen kuva, jonka julkaisee.
– Ja serverikäytössä vieläpä jokaiselle lataajalle erikseen. Että kahta identtistä ei ole olemassa.
– Tällä tavalla voi kuvan myöhemmän jakajan “saada kiinni”, tunnistaa.
– Käyttääkö joku tätä menetelmää palvelimella? Sen saa selville, kun kahdelta toisistaan riippumattomalta selaimelta lataa saman kuva ja vertaa niiden md5-summaa keskenään.
Tässä artikkelissa olevan kuvan zzzzzzz877.jpg md5-summa on
4e93697451a9022a106579e7911ca9d8