Free speech 18 elokuun, 2020

 

Lukija kirjoittaa:

 

Yli 2000 vuotta sitten antiikin kuuluisin poliittinen filosofi, Marcus Tullius Cicero varoitti:

 

Kansakunta voi selviytyä tyhmistä ja jopa vallanhimoisista. Mutta se ei voi selviytyä maanpetoksesta sisäpuolelta.

Vihollinen porteilla on vähemmän uhkaava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lipunsa avoimesti kaupunkia vastaan.

Mutta petturi liikkuu porttien sisäpuolella olevien joukossa vapaasti, hänen ovela kuiskailunsa kuuluu kujilla ja senaatissa.

 

Petturi ei näytä olevan petturi; hän puhuu uhreilleen heidän kielellään, hän pukeutuu kuin he ja ruokkii riitaista itsekkyyttä, joka on syvällä kaikkien ihmisten sydämissä.

Hän mädättää kansan sielun; hän työskentelee salassa ja levittää eripuraa.

 

Murhaajaa ei tarvitse pelätä. Petturi on rutto.

 

– Marcus Tullius Cicero Rooman senaatille pitämästä puheesta noin 42 B.C. . Kirjoittanut muistiin Sallust. 

 

 

Lisää Marcus Tullius Cicero’n ajatuksia suomeksi tästä linkistä.

There are many in the media who have simply become the new enemy within against the people.

 

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Roomalainen filosofi Cicero pettureista

 1. Muinaiset roomalaiset ja kreikkalaiset älyköt eivät suinkaan olleet mitään tyhmiä ihmisiä, vaikka he saattoivat olla osittain väärässä maailmankuvan kanssa. Perusajattelu tavallisista asioista on kuitenkin ajatonta.

 2. Äärimmäisen osuvaa tekstiä tämänhetkiseen suomeen.

  Vielä tulee se päivä kun pettureiden p*rseet tervataan isolla sudilla!

 3. valitettavasti Cicero ei oo tuota kirjoittanu vaan Taylor Caldwell… Cicero:sta kertovassa kirjassaan ”pillar of iron”.

 4. Täytyy muistaa että muinaiset roomalaiset olivat vaaleatukkaisia ja sinisilmäisiä. Nykyiset roomalaiset eli italialaiset ovat taasen tummatukkaisia ja ruskeasilmäisiä. Tätä se petos on saanut aikaan.
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2010112512761310
  -Luoteiskiinalaisen Liqianin kyläläisistä monilla on siniset tai vihreät silmät, pitkä nenä ja jopa vaaleat hiukset

 5. The question that needs answers is: and who is mister Halla-aho.

  When Halla-aho rose to power, people asked, who is this man. They concluded that his mother came from the family Bergroth, which is a Jewish family/sirname. The critics also noted that one can not discuss about Jews and or Zionists on Halla-ahos discussion forum, hommaforum. This topic is forbidden. Not officially but anyhow forbidden. The moderators clean all the texts out in this topic. Obviously many other topics are also forbidden once the JQ is forbidden.

  The JQ is important, but are these statements true or not, this should be answered. So, who is Halla-aho, and who is he working for?

  Others claim Halla-aho’s wife is Jewish. And they live in a house that is paid for by the wife’s family. A probably very expensive property not affordable for two graduates with potential student loans at that time when he was starting his political career. Halla-aho’s own parents probably do not have many, if you trust on the official story about his father beeing alcoholic.

  The fact that you have made an assertion at a Finnish university is not an indicator of intelligence or high drive or similar. There are many completely insane people who do it, and some of them should be doing something else, for example feminists disputors. Halla-aho for example was not very good in elementary school, nor could he respond what is 3*3*3 or as the question was asked, 3 in the potency of 3. His answer was 9.

  Why was Halla-aho never made minister? Presumably because then they had to expose his diploma, matriculation, and he probably would be dead after that as a politician if they bring up a man with very low grades in mathematics.

  (Sorry that I put this here – but is he a traitor or not?)

Comments are closed.