3 thoughts on “Päivän video: Demokraatit

 1. Raumalla sarjapuhkoja kummien kimpussa🚗🚘🤺 Katupartio idea torpattu poliisin taholta❗ sanoo:

  https://ls24.fi/uutiset/renkaidenpuhkomisaalto-ei-ota-hellittaakseen-raumalaisen-lauran-tyopaiva-alkoi-ankeasti-kun-renkaan-kyljesta-paljastui-pistoreika-nyt-sitten-se-huono-tuuri-kavi-itselle
  🚚🤺
  https://ls24.fi/uutiset/raumalla-riehuu-rengasrahina-yli-20-puhkaisutapausta-kuukaudessa-kohteet-valikoituvat-sattumanvaraisesti-haitari-on-teslasta-micraan
  🧯
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Katupartiot_Suomessa
  🧯
  ”Nationalistien perustamat partiot ilmoittivat toimivansa lain puitteissa. Poliisi, muut viranomaiset ja monet poliitikot suhtautuivat kuitenkin niihin kielteisesti. Myös osa tavallisesta kansasta vastusti katupartioita. Vastustajat pelkäsivät ylilyöntejä ja väkivaltaa. Tämä johtui joidenkin katupartioiden jäsenten rikostaustoista ja äärinationalistien valtion vastaisesta jyrkästä ideologiasta ja toimintatavasta”
  🧯
  ”Katupartioiden toiminta on poliisiylijohdon mukaan laillista, elleivät sen jäsenet syyllisty rikoksiin. Poliisihallituksen mukaan laillisesti toimivan katupartion jäsenellä on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin muillakin kansalaisilla. Katupartion tulee ainoastaan tehdä havaintoja ja tukea viranomaisia.”
  🧯
  ”Katupartion voi perustaa kuka tahansa ilman erityislupaa, ilman järjestyksenvalvojan tai poliisin pätevyyttä. Perustuslaki ei kiellä maahanmuuttokriittisen henkilön osallistumista katupartioon. Yhdistysten perustaminen ja liikkuminen on kaikille vapaata. Katupartio saa kävellä joukkona kaupungilla. Kiinniottotilanteessa katupartion jäsen saa käyttää mahdollisimman varovaisesti tilanteen vaatimia voimakeinoja, tarvittaessa esimerkiksi kaataa kiinniotettavan. Kiinniotettu on välittömästi luovutettava poliisille. Katupartion jäsenillä ei saa olla voimankäyttövälineitä. Myös toistuva ihmisten seuraaminen voi olla rikos. Jos katupartio esimerkiksi kysyy henkilön nimeä, sen voi kertoa, mutta sitä ei ole pakko kertoa”
  🧯
  ”Ylen haastattelemat kaksi oikeustieteen professoria katsoivat 14. tammikuuta 2016, että valtiovalta voi kieltää rasistiset katupartiot, eikä silloin voi vedota kokoontumisvapauteen.”
  🧯
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Katupartio
  🧯
  ”Katupartioksi (naapurivahti, kansalaispartio) kutsutaan ulkona liikkuvaa vapaaehtoisten joukkoa, joka tarkkailee ympäristöä järjestyshäiriöiden varalta. Katupartio ilmoittaa tarvittaessa laittomuuksista poliisille tai puuttuu asioihin yleisen kiinniotto-oikeuden nojalla. Katupartion voi perustaa kuka tahansa siihen kykenevä.”
  🧯
  ”Pihtiputaalla on vuodesta 2013 toiminut aktivistien ja yrittäjien Yöpyövelit-katupartio. Sen myötä aluetta vaivannut murto- ja varkausaalto on päättynyt. Vapaaehtoiset partioivat autolla ja raportoivat poliisille epäilyttävistä tapahtumista. Ammattilaisliigojen murtoaallot ovat historiaa ja murtoja on enää minimaalisesti.”
  🚛🤺
  https://areena.yle.fi/1-1300716
  🔪
  ”Jopet show (klippejä): Mauri, sarjamurhaaja”

Comments are closed.