Free speech 26 elokuun, 2020

 

Legendaarinen oikeustoimittaja Mikko Niskasaari tekee osuvan kysymyksen:

 

MITÄ HELVETTIÄ POLIISI PUUHAILEE?

Poliisilla on urkinta lähtenyt lapasista.

Tilasin taannoin Helsingin poliisilaitokselta erään aiheettomaksi osoittautuneen jutun asiakirjat. Julkiset asiakirjat.
Osa tuli ”vain” viikon kuppaamisen jälkeen sähköpostin normaalina liitetiedostona.

Kysyttiin, haluanko loputkin, kunhan ne on arkistoitu. ”Kyllä” vastasin.
Tänään tuli lähetys. Otsikko viittasi oikeaan asiaan, mutta tiedosto oli kryptattu. Ryhtyessäni avaamaan tärähti:

”Viestin luku.
Painamalla ”Jatka” tiedostat ja annat luvan palvelun tarjoajalle kerätä, tallentaa ja säilyttää henkilötietoja. Henkilötietoja tarvitaan ja kerätään varmistaaksemme turvallisen suojatun viestinnän, sekä todentaaksemme viestien vastaanottajat ja lähettäjät silloin, kun salausratkaisua tai jotain sen sovellusta käytetään. Sovellusten toiminnallisuutta ei voida taata, mikäli joitakin pyydettyjä henkilötietoja ei luovuteta.

Mitä henkilötietoja kerätään: Riippuen asetuksista ja mitä sovellusta ollaan käyttämässä, tallennettava tieto voi käsittää; nimet, käyttäjätunnukset, puhelinnumerot, henkilötunnukset, sähköpostiosoitteet (vastaanottajien ja lähettäjien), IP-osoitteet ja sijaintitiedot.”

Tiedoston avaaminen päättyi siihen.

Poliisille lähti selvityspyyntö: mihin lakiin perustuu vaatimus luovuttaa heille kaikenlaisia henkilötietoja, ml. käyttäjätunnukset (härreguuuuud !!!), päästäkseen lukemaan julkisia asiakirjoja?

Eilen levisi uutinen 58 hätäkeskuspäivystäjän päätymisessa esitutkintaan heidän urkittuaan tietoja rekistereistä.
Panisin mielelläni jonon jatkoksi noin 7 000 urkkivaa poliisia.

 

Kuvassa linkki Niskasaaren FB-sivuille

 

 

Lue lisää:

 

Oikeustoimittaja Mikko Niskasaari: Erikoissyyttäjä Tapio Mäkinen on poliisirikosten hautaaja

2 thoughts on “Oikeustoimittaja Mikko Niskasaari: Mitä helvettiä poliisi puuhailee?

  1. Onko tämä uusi yleinen tapa, vai haluaako poliittinen poliisi vakoilla Mikko Niskasaarta ja kerätä tästä kaikki mahdolliset tiedot? Poliittisen Poliisin ja Puolustusvoimien jne. organisaatiot täytyy hajottaa atomeiksi ja rakentaa kokonaan uudestaan, sillä ne ovat täysin mätiä. Poliisivaltio on kohta pisteessä jossa poliittisella poliisilla on totaalinen valta. Itse asiassa heillä on jo! Perussuomalaiset vielä auttoivat heitä lisää!

  2. Eli et voi pyytää tietoja, ellet anna Poliisille lupaa vakoilla kaikkia tietojasi ja lisätä sinua viranomaisten yhteiseen rekisteriin ”huolta aiheuttavaksi henkilöksi”, kuten he näitä vakoilurekisteriinsä lisäämiä henkilöitä kutsuvat.

Comments are closed.