5 thoughts on “Päivän kuva

 1. Tässä meillä saattaa olla esimerkki kahdesta kehopositiivisesta viher-vasemmistolaisesta jotka ovat löytäneet toisensa. No, se siivittää heidän loppuelämänsä ruusuilla tanssimiseksi.

  Mietin vain sitä että miksi nuoret ja/tai kauniit naiset eivät koskaan ole feministejä.

  1. Mikäs tämä Iiris Suomela olikaan? Kaunis ja nuori nainen, joka lienee minua vuoden vanhempi. En muista, että kyseessä olisi aivan muuta kuin feministi ellen ole lukenut väärin.

 2. Berliinissä paikallisviranomainen kieltää 1.9.2020 päivälle suunnitellun mielenosoituksen vedoten siihen, että edellisessä mielenosoituksessa ihmiset eivät noudattaneet sosiaalista etäisyyttä.
  Paikallisviranomainen, koska hallitushan ei mitenkään voi olla syyllinen laittomiin ja perustuslain vastaisiin kieltoihin

  – Kuitenkin virallisten lukujen mukaan (mielenosoittajia oli 17’000 – 20’000) mielenosoittajien keskimääräinen etäisyys toisistaan oli noin viisi metriä.

  Miten Suomessa?

 3. Hampurin Fine Arts University myöntää toimettomuusapurahoja hakijoille, jotka ovat vakavasti omistaneet elämänsä mitään tekemättömyydelle.

  Yliopisto julisti haettavaksi kolme 1’600 euron apurahaa jaettavaksi saksassa asuvien hakijoiden kesken. Apuraha myönnetään niille hakijoille, jotka uskottavimmin perustelevat lautakunnalle, että juuri heidän toimettomuutensa on erityisen merkityksellistä tai hyödyllistä.

  Hakijan, joka voi pysytellä nimettömänä, on vastattava neljään kysymykseen:

  1) Mitä et halua tehdä?
  2) Kuinka kauan haluat olla tekemättä sitä sitä?
  3) Miksi on tärkeää olla tekemättä erityisesti juuri tätä asiaa?
  4) Miksi juuri sinä olet oikea henkilö olemaan tekemättä sitä?

  Ei minkään tekeminen ei ole kovin helppoa, kertoi Friedrich von Borries ohjelman keksijä, joka on arkkitehti ja suunnitteluteoreetikko. Haluamme keskittyä aktiiviseen toimettomuuteen. Jos sanot, ettet aio liikkua viikkoon, niin se on vaikuttavaa. Jos ehdotat, ettet aio liikkua tai edes ajatella, niin se on jo vieläkin vaikuttavampaa.

  Idea syntyi keskustelusta yhteiskunnan näennäisestä ristiriidasta, joka edistää kestävyyttä ja samalla arvostaa menestystä, Von Borries sanoi. Tämä apurahaohjelma ei ole vitsi, vaan kokeilu, jolla on vakavia aikomuksia. Kuinka voit kääntää saavutusten ja saavutusten ympärille rakentuvan yhteiskunnan päälaelleen?

  Yliopiston apuraha jakaa apurahan vasta saatuaan “kokemusraportin” tammikuun 2021 puolivälissä, vaikka Von Borries sanoi, että apuraha ei ollut riippuvainen vaikutuksista, ja ne, jotka eivät täyttäneet lupauksensa epäluuloisuudesta, eivät olla rangaistava.

  Hakijat voivat vapaasti määrittää käyttämättömyyden pituuden. “Jos sanot, ettet aio nukkua, voit tehdä sen vain pari päivää”, Von Borries sanoi. “Mutta jos sanot, ettet aio tehdä ostoksia, sitä voisit ylläpitää paljon kauemmin.”

  Hakemuksista kootaan näyttely nimeltä The School of Inconsequentiality: Towards A Better Life, joka avataan Hampurin yliopistossa marraskuussa. Se jäsennetään kysymyksen ympärille: Mistä voin pidättäytyä, jotta elämäni olisi vähemmän kielteisiä seurauksia muiden elämälle?

  – Pthyi! Kuka vaivautuisi. Sossustakin saa enemmän ja vähemmällä.

Comments are closed.