Free speech 18 syyskuun, 2020

 

Käytännössä kaikille paljon tietokonetta ja hiireä käyttäville tulee käsiin kramppeja. On kuitenkin yksi helppo lääke: Pallohiiri.

 

Kaikki pallohiiret eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Käytännössä ylivoimaisesti paras pallohiiri on sellainen, jossa pallo on keskellä. Näin sitä pystyy helposti liikuttamaan useammalla sormella.

 

Pallohiirellä on kuitenkin Suomessa paha maine. Miksikö? No, koska Suomessa jostain syystä kaupat myyvät vain peukalolla liikuteltavaa pallohiirtä. Peukalopallohiiri onkin lähes varma tapa saada käsikramppi. Käytännössä siitä on hyötyä vain matkahiirenä.

 

Tässä lyhyt johdanto kahteen erilaiseen pallohiireen.

 

 

Tässä ammattilainen kertoo erilaisten hiirien ergonomiasta.

 

 

Luonnollisesti hiiren lisäksi asentokin on hyvin tärkeä.

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Tavallinen hiiri vs. pallohiiri

  1. Näistä hiiristä on puhuttu niin kauan kun niitä on ollut. Joskus -90 luvulla tuli Logitechilta ergonominen Wingman gaming mousen jossa pallo oli sormien alla eikä kämmenpohjan alla, kuten nykyisinkin tuo valosilmä on. Sen suurin ergonominen parannut oli siitä että sormia liikuttelemalla sai hiiren liikkumaan. Palloa ei tarvinnut liikuttaa taittamalla rannetta.

    Ja sitten kun tämä hiiri alkoi saada levikkiä ja ranneongelmat poistuivat käyttäjiltä, niin se vedettiin pois markkinoilta. Ja sen jälkeen pitikin hiiri keksiä jälleen uudestaan jolloin pallo ja myöhemmin valosilmä ovat aina kämmenen tai ranteen alla.

    Onneksi itse pelasti aikoinaan niin monta wingmania että niillä mennään elämän loppuun asti.

  2. Kannattaa tutustua pystyhiireen, vertical mouse. Olen käyttänyt useamman vuoden ja rannekivut eivät ole enää vaivanneet.

  3. Tietokoneessa oleva hiiri tuottaa polpollle singnaaleja joiden yhteys henkilöön voidaan kuunella sekä kuvata. Yhteyksiä on testattu laittaneet singnaaliautoon kuvan sekä yhteyden.

Comments are closed.