2 thoughts on “Jösse: Autot pois rahvaalta

  1. Olen miettinyt tätä että miksi ruuhkamaksuja ja ajoneuvoveronkorotuksia asetetaan niille ihmisille, joiden asuinkunnassa ei ole julkista liikennettä.

    Nämä maksut ja verojen korotukset, nehän pitäisi asettaa juuri niihin kuntiin/kaupunkeihin joissa on julkinen liikenne. Niiden ajoneuvothan tukkivat kadut vaikka julkisillakin pääsisi. Ajatellaan nyt vain Helsinki ja ympäristökunnat, Tampere ja ympärisökunnat, Turku ja ympäristökunnat, jyväskylä ja ympäritökunnat, Rovaniemi, Oulu ja ympäristö, Kuopio, Vaasa, Pori jne. Kaikissa toimii liikenelaitos joka suurimmassa osassa toimii kuntarajojen yli. 10min välein kulkevat bussit eivät voi olla este liikkumiselle.

    Täälä maaseudulla, kun aamun ainoa bussi kulkee niin että töistä myöhästyy 20min ja illalla ei pääse kotiin, meille auto on välttämätön. Ja siksi niitä pitää rankaista joilla on valinnanvaihtoehto. Ei niitä, joilla ei ole.

  2. miksi ihmeessä maksaisin 5 km bussikyydistä töihin jotain 3-4 euroa, kun pääsen sen sähköautollani noin 12 sentin hintaan. kuukauden työmatkat maksaa siis 5 euroa ja samalla vien aamulla lapsen kouluun. bussi ei mitenkään voita tätä hinnassa, ei nopeudessa, ei turvallisuudessa. kun auto on kuitenkin pakko olla esim mökkimatkoja varten, jossa käyn 5-10 kertaa kuussa. sinne vietävät tavarat ja 4 henkeä ei millään toimi bussilla, eikä varsinkaan sellaiseen aikaan kun esim illalla tai viikonloppuna sieltä pitäisi pois päästä. eikä diesel bussi voi olla lähipäästöjen kanssa edes olla pakokaasuja hengittävien kannalta paras vaihtoehto.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*