4 thoughts on “Amishat tukevat Trumpia?

  1. Amissit eivät muuten maksa sosiaaliturvamaksua valtiolle, koska se heidän mielestään on vakuutusmaksu eikä vero. Sanotaanhan Raamatussa, että

    – 1 Timoteukselle 5:8 Raamattu 1933/38
    – Mutta jos joku ei pidä huolta omaisistaan ja varsinkaan ei perhekuntalaisistaan, niin hän on kieltänyt uskon ja on uskotonta pahempi.

    Vuonna 1961 valtio haastoi sitten amissit oikeuteen, mutta viime hetkessä perui kanteen, koska oivalsi, että valtio olisi saattanut hävitä oikeudessa, jonka jälkeen kukaan ei olisi maksanut tuota maksua.

  2. Amishat eivät ainakaan halua mitään mädätystä ja asiat saavat olla kuten aina ennenkin. Amishat tulevatkin säilymään hamaan tulevaisuuteen, eikä heidän joukkoonsa ole kertynyt myrkyllisiä mutanttinoitia aiheuttamaan kaaosta! Varmasti amishojen joukkoon voi joskus syntyä yksittäisiä huonokäytöksisiä ja pahoja yksilöitä, mutta nämäkin yleensä jättävät yhteisönsä.

  3. Eivät ainakaan mihinkään teknologiahurmaan ole amishat heittäytyneet; polkupyöräkin on sallittavuuden rajoilla, autoista puhumattakaan. Ainakin vielä joku vuosi sitten oli semmoinen tilanne. Erikoinen kulttilahko tosiaankin. Muistaakseni perustelevat sitä asennetta sillä että teknolokinen kehitys on ollut väärällä ja tuhoisalla suunnalla, tai jotenkin sinne päin ..

Comments are closed.