Marco de Wit 13 joulukuun, 2020

 

Trump riemuitsi, että pörssit ovat jälleen nousseet uusiin korkeuksiin.

 

 

Trump ja kaikki muutkin tietävät, että kyse ei ole aidosta talouskasvusta. Itse asiassa tuotanto on koronarajoitusten takia romahtanut.

 

Miten sitten pörssit voivat nousta yhä uusiin korkeuksiin?

 

Luomalla uutta rahaa! Ja sillähän ei mitään uutta tuotantoa saada, vaan ainoastaan heikennetään rahan arvoa.

 

Arvon lasku näkyy kuitenkin vasta myöhemmin ja vain pienituloisten rahapussissa samalla kun suurituloiset ovat vetäneet hyödyn välistä.

 

Rikkaat hyötyvät samalla kun köyhät kärsivät.

 

 

Vielä pahempaa on, että tyhjästä luotu raha synnyttää taloudessa monenlaisia vääristyksiä, jotka tulevat synnyttämään massakonkursseja ja työttömyyttä heti, kun rahan tyhjästä luomista hidastetaan.

 

Keskuspankki ei siten uskalla enää hidastaa rahan tyhjästä luomista, mutta toisaalta, jos se lisää uutta rahaa, niin jossain vaiheessa iskee hyperinflaatio. Keskuspankki on puun ja kuoren välissä.

 

Kyse on ns. Tiger by the tail -ilmiöstä eli maailmantalous pitää kiinni tiikerin hännästä. Mitä pidempään pidät kiinni, niin sitä vaarallisemmaksi tiikeri tulee ja jos taas päästät irti, niin silloinkin sinulle käy huonosti.

 

 

Käytännössä talous on kuin narkkari, joka tarvitsee koko ajan lisää huumetta eli uutta rahaa. Eikä vain lisää, vaan yhä suurempia määriä, jotta vierotusoireet eivät alkaisi. Jossain vaiheessa pitää kuitenkin aloittaa katkaisu tai kuolema on edessä.

 

Sama on myös maailmantalouden tilanne. On vain ajan kysymys milloin romahdus tulee. Trump on kuitenkin päättänyt, ettei romahdus tule hänen valtakaudellaan ja tämän vuoksi järjesti keskuspankin johtajaksi kaverinsa Jeremy Powellin, joka muuten on kymmeniin vuosiin ensimmäinen ei-juutalainen keskuspankin johtaja. Trump luottaa Powelliin, joka tosiaan saattaa vielä muutaman vuoden pitää maailmantalouden huumeessa. Toisaalta sekään ei ehkä enää auta, koska kokonaistuonto on laskenut niin paljon koronarajoitusten vuoksi.

 

 

 

 

5 thoughts on “Maailmantalouden romahdus on tulossa!

 1. > tyhjästä luotu raha

  Kaikki raha ei romahda yhtä aikaa ja jotkut valuutat myös nousevat. Ainakin suhteessa toisiin. Myös huono valuutta saattaa olla hyvä vielä huonomman valuutan rinnalla.

  Tästä on seurauksena, että meneillään olevan romahduksen jälkeisen välivaiheen aikana uudet koalitiot muodostuvat valuutta-alueista.

  Itse veikkaisin, että parhaiten arvonsa säilyttää Venäjän ja Kiinan valuutta. Lisäksi nuo valuutat sitoutuvat toisiinsa yhteistyösopimuksin ja kullalla tiskin alta. – Kulta-sanaa ei saa näissä asioissa käyttää julkisesti, se on kuin huutaisi tulipaloa täydessä teatterissa.

  Kansanmiehen sijoitusvihje:
  – Varaa itsellesi perunamaata ja siemenperunoita ensi kesäksi, jotta perheesi selviää seuraavan talven yli. Mieluummin salaiseen ja turvalliseen paikkaan, koska syksyllä voi olla ottajia enemmänkin.

  1. Köyhällä ei ole niin paljon rahaa eikä osaamista miten hyötyä keskuspankkien rahanpainamisesta. 99% uppoaa ja 1% pelastuu eli wallstreet on se 1%. Tästä johtuen ihmiset äänestää vaaleissa sosialisteja niin Suomessa kuin Usassa jotka eivät tietenkään osaa hoitaa taloutta ja ottavat valtavat määrät matuja.

   Oma neuvoni on että osta kultaa,hopeaa ja bitcoineja jos sinulla on rahaa. Kaikista paras sijoitus olisi maatila mutta siihen harvalla on varaa. EU Suomessa pienet maatilat ovat kuolleet pois ja jäljellä on vain isoja tiloja.

 2. Mieletön rahan luominen laskee rahan arvoa, koska rahaa on enemmän. Tätä voidaan ratkaista joko leikkaamalla tai aloittamalla lisää sotia ja varastamalla, sekä pakottamaan kaikki käyttämään mm. dollareita, joka luo lisää sotia. Lainan korot ovat myös nollassa tai miimuksella, silti yrityksiä ei synny. Tämä kertoo kuinka heikkoa yrittäminen ja investoiminen on jopa ilmaisella velkarahalla.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*