Marco de Wit 3 tammikuun, 2021

 

Lukija kirjoittaa:

 

Videolla näytetään miten voit keittää vettä käyttäen kiviä ja keitettävän veden astiaksi sopii vesilammikko, kaarna-astia, kookoksen kuori, kori, puukulho jne. Keittoastiaa ei siis tarvita tai se voi olla jopa puusta! Voit siis keittää vaikka sadevesilätäkön maassa ja juoda sen turvallisesti, kunhan vedessä ei ole kemikaaleja ja raskasmetalleja.

 

Näin vettä keitettiin tuhansia vuosia sitten kivikaudella. Tekniikka on edelleen erittäin tärkeä selviytymistaito. Selviytymistilanteessa sinulla ei välttämättä ole aina suurta keittoastiaa tai astiallasi ei voi keittää suoraan.

 

Älä valitse kiviksi huokoisia kiviä, jotka ovat vedessä tai muuten märkiä, sillä ne saattavat räjähtää.

 

Kopauta kiviä ennen veteen asettamista karistaaksesi enimmät tuhjat kivistä. Jatka kuumien kivien lisäämistä astiaan ja vaihtaen kiviä uusiin kunnes vesi on ollut minuutin kuplivan kiehuvana. Tämän jälkeen kaikki bakteerit, loiset jne. on steriloitu ja vesi on steriiliä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “Selviytyjä: Miten keittää vettä ilman astioita?

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*