Marco de Wit 5 tammikuun, 2021

 

Laiton Lehti julkaisi lukijan jutun, jossa kerrottiin tavoista keittää luonnossa vettä.

 

Selviytyjä: Miten keittää vettä ilman astioita?

 

Mutta hetkinen! Ohjeet eivät paljon auta sohvasotureita, jos he eivät osaa edes tehdä tulta ja monta muuta perusasiaa.

 

Niinpä lukijoilta on tullut lisää neuvoja, joista tässä ensimmäinen:

 

David Canterburyn mukaan jokaisella pitäisi olla vähintään kolme erilaista tapaa sytyttää tulet. Ferrocerium tikun ja Bic-merkin sytyttimien lisäksi nämä voivat olla tavalliset tulitikut vesitiiviissä astiassa tai pussissa.

 

Kovalla pakkasella sytyttimet eivät toimi ja ferrocerium-tikku saattaa esimerkiksi mennä huonolla tuurilla hukkaan, jolloin voidaan käyttää vielä mm. tulitikkuja. Lisäksi vähintään 5x suurennoksen suurennuslasi sopii mukaan yhdeksi vaihtoehdoksi, sillä auringon energiaa riittää yleensä lähes loputtomiin.

 

Tulien sytyttäminen suurennuslasilla ja ferrocerium-tikulla vaativat kuitenkin enemmän perehtymistä aiheeseen. Tulien sytyttäminen sytyttimellä ja tulitikuilla ovat vasta-alkajalle kaikkein helpoimmat tavat, vaikka niitäkin pitää harjoitella.

 

Tässä tavallisten tulitikkujen lisäksi hieman parempia Nato-tulitikkuja 25 kpl 3,90 EUR:

 

Kuvassa linkki Matkavaruste.fi sivustoon

 

 

 

1 thought on “Selviytyjä: Kolme tapaa sytyttää tuli

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*