Marco de Wit 10 tammikuun, 2021

 

Lukija kirjoittaa:

Alone-sarjassa jokainen kilpailija saa ensimmäisissä tuotantokausissa valita tavararyhmän kymmenestä tavararyhmästä ja kilpailijat joutuvat tekemään kompromisseja valintojensa välillä.

 

Sarjassa siis on kymmenen valittavaa tavararyhmää ja jokaisessa tavararyhmässä on eri valittavia vaihtoehtoja, kuten kattila tai pannu, monitoimityökalu/puukko/kirves jne. Jousi, kalastusvälineitä, ylimääräistä ruokaa jne. Kilpailija voi siis valita vain 10 kriteerit täyttävää esinettä itselleen.

 

Ottaako kilpailija monitoimityökalun vai puukon, ottaako hän ruokaa vai enemmän ruoanhankintavälineitä ja ottaa riskin olla nälkäisenä jonkin aikaa, mutta ehkä menestyen paremmin jos hän saa hankittua ruokaa jne.

 

Sarja on hyvin realistinen ja katsoja voi oppia myös monista kilpailijoiden virheistä.

 

Laiton Lehti kirjoitti tulentekoartikkelissaan kuinka ihminen voi huolimattomuuttaan ja huonolla tuurilla hukata ferrocerium-tikkunsa. Itse asiassa elävänä esimerkkinä tästä on kun Joe Robinet hukkasi oman ferrocerium-tikkunsa Alone-sarjassa kolmantena selviytymispäivänään.

 

Joe Robinet joutui siis lopettamaan sarjaan osallistumisen kolmantena päivänä vain koska pudotti ainoan tulentekovälineensä eikä enää löytänyt sitä. Todellisessa maailmassa tällaiset hölmöt ovat tuhansia vuosia poistuneet jatkamasta sukua, sillä luonto ei anna virheitä anteeksi:

 

Millä siis estät itseäsi hukkaamasta elintärkeitä varusteita?

 

Sido ferrocerium-tikkusi, kompassisi ja muut erittäin tärkeät varusteesi kestävällä narulla vyöhösi, takkiisi tai muihin varusteisiin. Näin varuste on aina narulla kiinni sinussa ja et pudota sitä pimeällä, kylmässä jne. Samasta syystä mm. sotilaslentäjien tärkeimmät selviytymisvarusteet on sidottu heidän omiin liiveihinsä ja varusteisiinsa kiinni, jotta lentäjä ei vahingossa hukkaa ja pudota kompassiaan, ferrocerium-tikkuaan jne.

 

Lisäksi hanki useampia tärkeitä varusteita, jolloin jos menetät ja hukkaat yhden, sinulla on ylimääräisiä.

Videolla käydään läpi miten sotilasmaailmassa sotilaat sitovat kaikkein tärkeimmät varusteet esimerkiksi takkiin, housuihin tai liiveihin kiinni, jotta he eivät vahingossa hukkaa varusteitaan esimerkiksi yöllä tai kylmässä:

 

 

 

Kausi 1:
Kausi 2:
Kausi 3:

 

 

 

 

 

1 thought on “Vihdoinkin suht realistinen TV-sarja Selviytyjä

  1. Naked and afraid on vielä raadollisempi koska siinä ei ole osallistujilla edes vaatteita päällä saati mitään muutakaan.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*