Marco de Wit 22 tammikuun, 2021

 

 

Kaupunkilehti antoi koronarealistin kertoa mielipiteensä mielipidepalstalla. Tällainen sananvapaus ei kuitenkaan käy valtamedialle.

 

 

Journalistinen Suomi-Neuvostoliittoseura on tietysti ensimmäisenä sananvapautta tuhoamassa:

 

”Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Eero Hyvönen pitää tapausta poikkeuksellisena. JSN on median itsesääntelyelin, joka valvoo toiminnan eettisyyttä.

Salaliittoteorioita liikkuu paljon sosiaalisessa mediassa, mutta Hyvönen ei ole törmännyt siihen, että niitä olisivat julkaisseet JSN:ään kuuluvat mediat.

Eparin tapauksesta ei ole tehty kantelua, mutta aikaa siihen on kolme kuukautta. Hyvönen ei siksi halua sitoa JSN:n käsiä ottamalla kantaa tapaukseen, mutta sanoo yleisesti, ettei keskustelun herättäminen valheita julkaisemalla ole perusteltua.

Niin sanottu tasapuolisuusharha on tuttu ilmiö muistakin aihepiireistä kuin koronasta. Sen vuoksi media voi kokea tarvetta antaa tilaa myös väärälle tiedolle, jotta välttäisi syytteen yksipuolisuudesta.”

 

No niin. Siinäs kuulitte: Sananvapaus perustuu tasapuolisuusharhalle!

 

 

 

 

 

5 thoughts on “Journalistiliitto: Sananvapaus pois toisinajattelijoilta

  1. Tasapuolisuusharha onkin aivan uusi ja mullistava, sosialistinen käsite. Ei saa kuunnella poikkeavia mielipiteitä. Valtamedialla itsellään on kaikkein sakeimmat ”salaliittoteoriat”, jotka eivät perustu mihinkään.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*