Marco de Wit 27 tammikuun, 2021

 

Lukijoilta tullut muutamia vinkkejä:

 

Linuxin pakettivarastosta löytyy useita helppokäyttöisiä ohjelmia morse, hamradio, fax, gnuradio ym käyttöön. Hyvin voi harjoittelun aloittaa vaikkapa yksinkertaisella käsikapulalla ja siitä edetä erilaisten salaustekniikoiden taitajaksi.

 

– Tiedonsiirtonopeus on mateluvauhtinen, mutta ohjelman voi “jättää lähettämään”

– Useita lähettimiä voi yhdistellä vaikkapa kavereitten kanssa (relay)verkoksi

– Kannattaa opetella myös viestien salaaminen. Linux auttaa tässäkin. Siitä on varmasti hyötyä, kun informaatiosodan eturintama sattuu kohdalle

– Perinteisessä dataverkossa olet jatkuvan vakoilun kohteena

 

Kirpparilta vaan hakemaan fax-laite ja käsikapulat niin pääsee “digitaalisen hamradion” makuun.

 

Niin, ja vielä. Käytä Tor-selainta jo heti alussa, kun haet tietoa radiotaajuusverkoista. Muuten joudut informaatiosodassa potentiaalisten vihollisten rekisteriin.

 

LL: Ylivoimaisesti helpoin tapa käyttää Tor-selainta on siirtyä Chromesta ja Internet Explorerista Braveen. Siinä on erittäin helppo Tor-selausominaisuus.

 

Kuvassa linkki juttuun

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Ryhdy salaustekniikoiden taitajaksi

 1. Bravesta puuttuu erillinen search bar eli hakupalkki lisäkemahdollisuus varsinaisen osoitepalkin viereen kuten Firefox pohjaisissa on. Ja myös Tab Tiling eli lehdyköiden rullaus mahdollisuutta ei ole vaan selain pakkaa kaikki sivulehdykät yhteen näkymään ja jos niitä alkaa olla reilut sata niin menee ahtaaksi.

 2. Brave on kyllä hyvä. Google on yrityksenä täysin mätä ja oli mukana syrjäyttämässä Trumppia vallasta. Firefox on myös täysin suvakki selain.

 3. Minä, ja varmasti moni muukin, olisin kiitollinen jos tästä olisi hand-on ohjeet. Siis ihan sellaiset että mikä faxin pinni kytketään mitenkin. Ja voiko fax-kortteja tai läppärin kaiuttimia käyttää?

  Ja miten esim. Olivia:lta tuotetaan signaalia eri radiolaitteille niin että tieto menee oikeaan osoitteeseen?

  Miten luodaan relay ja miten kahden- ja/tai useampi keskeinen tietoverkko luodaan? Miten tällaiset verkot salataan jotta useampikeskeisessä verkossa vain yksi osaa avata viestin?

  Eli aivan ruohonjuurelta asti eteenpäin. Näitä abstrakteja heittoja on satoja netissä mutta sitä tietoa miten ne tehdään tai henklöä joka opettaa, niitä ei tunnu löytyvän. Ei sitten millään. Niin että eikös ruveta hommiin?

  Yksi vaihtoehto olisi rakentaa WiFi verkko FreiFunkin tapaan. Mutta taitaa olla vähemmän ihmisiä joilla on mielenkiintoa edes kaupunkikohtaista verkkoa kohtaa. Saati surempaa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*