Marco de Wit 3 helmikuun, 2021

 

Suomessa on viime aikoina herätelty aikoinaan Neuvostoliiton kieltämän IKL:n tyyppistä kansallismielistä järjestöä.

 

Kuvassa linkki Kansalaiseen

 

Hesari on tietysti heti yllyttämässä puolueen kieltämiseen.

 

HS PYYSI kahta [vasemmistolaista] politiikan tutkijaa tutustumaan liikkeen ohjelmaan.

”Tämä vaikuttaa etnonationalistiselta radikaalilta ääriliikkeeltä”, kuvaa politiikan tutkimuksen yliopistotutkija Emilia Palonen Helsingin yliopistosta.

Hän pitää liikettä demokratian vastaisena.

”Ei tässä demokraattisesta ja moniäänisestä ja erimielisyyttä hyväksyvästä liikkeestä ole kyse.” …

”OHJELMAA on helppo kutsua fasistiseksi ja rasistiseksi, etenkin sen mukaan, miten termit nykyään nähdään”, sanoo Turun yliopiston professori, poliittisen historian tutkija Vesa Vares.

 

 

Kuvassa linkki juttuun

 

 

Lue lisää:

 

“Avoin suomalaisuus” = kansanmurha? Kuru vs. Halla-aho

 

 

 

 

 

 

8 thoughts on “Sinimustat aiotaan kieltää?

 1. Fasistinen = kielletään. Meneekö fucking kommunisteilla pikkaisen yli? Kansanmurha etenee valtavaa vauhtia ja vain Suomen kansa voi pysäyttää sen. Hallintomme ja korruptoituneet virkamiehet ovat satanistien ja murhaajien sätkynukkeja.

 2. Suomalaisten pitää herätä kommunistiseen todellisuuteen: Tuomioistuimet ja Poliisi ovat vihollisiamme ja he ovat murhaamaasa meitä suunnitelmallisesti. Valkoisilta jäivät hommat kesken kun sairas ja rikollinen kansa amerikkalaiset miehittivät Suomen ja auttoivat monien juutalaisten johtaman Neuvostoliiton ottamaan Suomessa vallan.

 3. Sanon vain, että minulla ei ole enää mitään kunnioitusta poliiseja kohtaan. He ovat vihollisiamme, sekä poliittisia poliiseja. Kaikki heidän toimintansa perustuu poliittiseen ideologiaan. Minuun eivät rikollisten sakot vaikuta pätkääkään. Lapseni tietävät poliisien olevan poliittinen poliisi. He ovat vain vihollisiamme.

 4. Poliittinen poliisi ja vääryyslaitokset pitää hajottaa totaalisesti ja rakentaa kokonaan uudestaan, sekä pitää, aloittaa valtavat tutkinnat maanpetoksista, korruptiosta ja kansanmurhasta. Vihollisemme hallitsevat poliitikkoja, virkamiehiä, Poliisia, Puolustusvoimia, sossumafiaa, pankkeja, valtamediaa, EU:ta, kaikkea tätä. Tuomiot ja tutkinnat on päätetty etukäteen ja näin on ollut jo kymmeniä vuosia. Vihollisemme Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Israel hallitsevat ja miehittävät maatamme.

 5. Miehittäjämme ja vihollisemme Yhdysvallat ja Iso-Britannia, sekä Israel sallivat vain tietyn tyyppisen politiikan. Vihollisemme pitää yllä monipuoluejärjestelmään perustuvaa valeoppositiota.

 6. Tuollahan liikkeellä on myös varsin voimakas raittiusteema, tupakointia myöten. Fennomania 2.0 -kanavalla tubessa asia esitetty ehkä vähän korostetustikin.

 7. "Quisling näki tilaisuutensa tulleen, kun Saksan joukot marssivat Norjaan 9. huhtikuuta 1940 ja kansan valitsema hallitus pakeni pääkaupungista kuninkaan kanssa." sanoo:

  https://historianet.fi/sota/toinen-maailmansota/kansallissosialismi/pohjolan-natseille-naurettiin-saksassakin
  🇳🇴卐
  ”Oslo oli saksalaisten käsissä jo samana päivänä, ja illalla pieni joukko NS-miehiä hankkiutui viekkaudella Norjan yleisradion studioon Oslossa. He keskeyttivät lähetyksen, ja Quisling asettui itsevarmana mikrofonin ääreen.

  Hän kertoi Norjan kansalle, että maa oli siitä hetkestä saanut uuden hallituksen ja että hän oli nyt maan uusi pääministeri.”
  🇳🇴卐
  ”saksalaiset ymmärsivät hänen olevan norjalaisille kuin punainen vaate. 15. huhtikuuta saksalaiset riistivät häneltä aseman rauhoittaakseen tilannetta ja vaimentaakseen norjalaisten vastarintaa.”
  🇫🇮
  ”Suomessa fasistinen liike syntyi uskonnollisnationalististen talonpoikien ja nuorten radikaalikommunistien väli­sestä yhteenotosta.
  🇫🇮
  Vuonna 1929 kommunistit pitivät propagandakokouksia ympäri maata, ja marraskuun 23.–24. päivä puolueen nuorisoliikkeen jäsenet kokoontuivat Lapualla.
  🇫🇮
  Koska alue oli syvästi uskonnollista ja konservatiivista ja kansallistunne eli vahvana nuoressa valtiossa, monet lapualaiset pitivät kommunistien kokousta kestämättömänä provokaationa. Talonpoika Vihtori Kosolan johdolla lapualaiset marssivat keskeyttämään kommunistien iltamat työväentalolla.
  🇫🇮
  Tilanne kärjistyi tappeluksi, ja nuorten punapaitojen oli paettava raivoavat talonpojat kintereillään.
  🇫🇮
  Lapua oli nyt noussut koko Suomen tietoisuuteen, ja Kosolasta tuli uuden kommunismin vastaisen liikkeen johtohahmo.
  🇫🇮
  Kansan suussa Lapuan liikkeenä tunnettu toiminta rekisteröitiin ensin nimellä Suomen Lukko, mutta pian entistä radikaalimpia toimenpiteitä vaativat liikkeen kannattajat perustivat uuden yhdistyksen, Lapuan Liike Ry:n.”
  🇫🇮
  ”Lapuan liikkeen työtä jatkamaan perustettiin isänmaallinen kansanliike IKL. Toisin kuin edeltäjänsä IKL pyrki kuitenkin alusta alkaen toimimaan lain sallimissa rajoissa.
  🇫🇮
  Kommunismin – ja nyt myös sosia­lismin – vastustamisen lisäksi IKL:n ajamiin asioihin tuli Lapuan liikkeestä poiketen mukaan myös kielipolitiikka. Tavoitellun ”kansakokonaisuuden” nimissä maassa piti pyrkiä yhtenäisyyteen myös koko kansakunnan käyttämän kielen osalta.
  🇫🇮
  IKL:llä oli yhteyksiä niin Italian fasismiin kuin Saksan natsismiin, ja vaikka liike kielsikin matkivansa niitä orjalli­sesti, totesi liikkeen äänenkannattaja Ajan Suunta -lehti 15. elokuuta 1933:”
  🇫🇮
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Ajan_Suunta
  🇫🇮
  https://www.antikvariaatti.net/tuotekuvat/isot/2603993.jpg
  🇫🇮
  Päätoimittajat
  ”Aarne (Arne) Sakari Somersalo (vuoteen 1906 Sommer; 6. maaliskuuta 1891 Tampere – 17. elokuuta 1941 Kiestinki, Neuvostoliitto) oli suomalainen sotilas, toimittaja, oikeistoradikaali poliitikko” ”käytti nimimerkkiä Antti Suomenpoika”
  🇫🇮
  ”Rauno Gustaf Ilmari Kallia (vuoteen 1906 Hallsten, 28. kesäkuuta 1901 Helsinki – 10. lokakuuta 1948 Helsinki) oli suomalainen varatuomari, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan taloudenhoitaja ja IKL:n kansanedustaja.”
  🇫🇮
  ”Niilo Anshelm Vapaavuori (sukunimi vuoteen 1918 Friberg; 9. helmikuuta 1899 Kakskerta – 14. heinäkuuta 1949)”
  🇫🇮
  ”Vapaavuori toimi lennätinvirkailijana Jyväskylässä ja Turussa 1917–1919, Turun Sanomain aputoimittajana 1921–1922, Uuden Auran toimitussihteerinä 1922–1923 ja Satakunnan Kansan toimitussihteerinä 1923–1926. Hän oli Perä-Pohja-lehden päätoimittajana 1926–1929, Oy Perä-Pohjan toimitusjohtajana 1926–1927 ja Uuden Auran 2. toimittajana 1929–1931.
  🇫🇮
  Vapaavuori oli päätoimittajana Savo-lehdessä 1931–1935, Varsinais-Suomi -lehdessä 1935–1940 ja Ajan Suunta -lehdessä 1940–1944. Vapaavuori kirjoitti myös pakinoita Ajan Suuntaan nimimerkillä Mauri ja hän paljasti muun muassa 1943 kuka oli Pekka Peitsi-nimimerkin takana.
  🇫🇮
  https://www.napsu.fi/vastaukset/kysymys/10116
  🇫🇮
  ”Vuoden 1942 alussa Kekkonen ryhtyi kirjoittamaan Suomen Kuvalehteen nimimerkillä Pekka Peitsi.”
  ”Kekkosen salanimet”
  ”o Erasmus
  o Esa
  o Esaijas Kohennuskeppi (haku Kohennuskeppi, Esaijas)
  o Esaijas Ranstakka (haku Ranstakka, Esaijas)
  o Huoltomies
  o Itsenäinen suomalainen
  o Karjalainen talousmies
  o K. Y. Laaksonen (haku Laaksonen, K. Y.)
  o Känä
  o Köpi
  o Lakimies
  o Lautamies
  o Liimatainen
  o Maalaisliittolainen
  o Mies suomalainen
  o Olli Tampio (haku Tampio, Olli)
  o Pekka Peitsi (haku Peitsi, Pekka)
  o Pentti
  o Puhuva kivi
  o Simo Sakari (haku Sakari, Simo)
  o Suomalainen
  o Urho Sorsimo (haku Sorsimo, Urho)
  o Veljenpoika
  o Vienalaisia
  o Yksi monista”
  🇫🇮
  Viimeksi Vapaavuori työskenteli vakuutustarkastajana 1945–1949.
  🇫🇮
  Niilo Vapaavuori oli naimisissa vuodesta 1923 Elli Maria Niemen kanssa. Poliitikko Jan Vapaavuori on Vapaavuoren pojanpoika.”
  🇫🇮
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Jan_Vapaavuori
  🇫🇮
  https://vapaavuori.net/
  🇫🇮
  ”pitää olla kunnianhimoa, mutta sen pitää kohdistua laatuun, ei määrään” ”Nyt tarvitaan vastuullisuutta ja viisautta”
  🇫🇮
  http://www.skhs.fi/ssn-viimeiset-aseenkantajat-suomessa/
  🇫🇮
  ”En myöskään luokittele AKS:n tai suojeluskunnan jäseniä lähtökohtaisesti fasisteiksi vaan lasken heidät niin sanotun geneerisen oikeiston piiriin kuuluviksi.”
  🇫🇮
  https://kylkirauta.fi/index.php/2021/02/01/kadettikunnan-veteraanien-perinto-arvet-efter-veteranerna-tietopankki-on-uudistettu/
  🇫🇮
  helmikuu 1, 2021 ”Veteraanisukupolvi turvasi viime sodissamme maamme itsenäisyyden ja kansamme olemassaolon sekä vastasi sotien jälkeen maamme jälleenrakentamisesta. Veteraanien tärkein perintö jälkipolville on itsenäinen isänmaa.” ”Tietopankin uudistamisesta vastasivat AD Nikolai Ylirotu ja everstiluutnantti evp Kari Sainio.”
  🇫🇮
  https://veteraanienperinto.fi/
  🇫🇮
  ”Veteraanisukupolven perinnön osa on myös sen viisauden ja vapaudentahdon tunnustaminen, joiden avulla vuosikymmenien ajan torjuttiin suurvallan painostusyritykset demokratiamme ja itsenäisyystahtomme murtamiseksi. Se oli veteraanisukupolven neljäs itsenäisyystaistelu.”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*