5 thoughts on “Päivän kuva

 1. Kyllähän silmätkin pitää suojata! Luin tossa hetki sitten että 8 silmälasia ja kaks maskia niiden silmälasien päälle lisää suojaa koronalta 200%

 2. Poliittisena vankina Ruotsissa. Ruotsin Allahu Akbar -veitsimurhaaja, Tamim Sultani oli pyytänyt sosiaalihuollosta rahaa palatakseen Afganistaniin. Apu evättiin.
  – Vetlanda-afghanen ville tillbaka till Afghanistan
  – Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että hän oli poliittinen vanki. Jopa poliittinen mielipidevanki. Häntä ei päästetty pois maasta, koska se olisi ollut poliittisen mielipiteen ja maailman-paras-maa agendan vastaista.

  Feminismi on sosiaalinen sairaus.
  – Feminism as social pathology

  Video. Alexa puhuu: Tappaako Bill Gates ihmisiä?
  – Alexa – Does Bill Gates Kill People?

  San Diego rokottaa gorilloja kokeellisella korona-rokotteella. — Missä ovat eläinten oikeudet!
  – San Diego Zoo Vaccinates Gorillas Against Covid

 3. https://www.laitila.fi/palvelut/kulttuuripalvelut/laitilan-historiaa/laitilan-merkkihenkiloita/laskuopintekija-efraim-elo/
  ✍🏻
  ”Elon laskuopin kehitti Laitilan Soukaisissa syntynyt Efraim Elo (1868-1932), joka teki elämäntyönsä Joensuun tyttökoulun rehtorina.”
  ✍🏻
  ”Efraim Elon koti oli Soukaisten tiheään asutulla kylänmäellä, Perttelin kirkon lähettyvillä. Tontilla olevaan lehtoiseen metsikköön Efraim raivasi polun, jota astellen, valkoisessa puvussa ja hattupäisenä”
  ✍🏻
  https://www.laitilansanomat.fi/2018/09/elon-laskuopin-isan-efraim-elon-syntymasta-on-24-syyskuuta-kulunut-150-vuotta/
  ✍🏻
  20.9.2018 ”Efraim Blom lähti Uuteenkaupunkiin nikkarin eli puusepän oppiin, mutta palasi runsaan vuoden päästä takaisin Laitilaan. Hän kierteli sitten renkinä eri taloissa. Koska renkinä olo ei tuonut tyydytystä pestautui hän armeijan tark’ampujaruotuun 1856.”
  ✍🏻
  ”Ruotusotilaalla oli taattu asunto ja oma peltotilkku tietyssä paikassa. Hänelle annettiin sukunimeksi Blom, edellisen kuolleen sotilaan mukaan.
  Ruotuarmeijan ruodussa sukunimi ”periytyi” yleensä sellaisenaan seuraavalle vakanssin haltijalle.”
  ✍🏻
  ”Ruotsinkielinen säätyläistö ei oikein hyväksynyt suomenkielisiä. Oppilailla ei kuitenkaan ollut isompia kahnauksia ruotsinkielisten kanssa.”
  ✍🏻
  ”Efraim Elo sai kortteeripaikassaan hyvää ruotsin kielen harjoitusta. Häntä harmitti ensimmäisenä kouluvuotena kuulemansa pikkutyttöjen puhe ”Nuo ovat niitä, jotka puhuvat vain paljasta suomea”. Myöhemmin Efraim paranteli kielitaitoaan vaimonsa kanssa, joka osasi täydellistä ruotsia.”
  ✍🏻
  ”Efraim Elo valmistui filosofian kandidaatiksi 31.5.1893.”
  ✍🏻
  ”Asuntoon oli murtauduttu ja kaikki laatikot ja arkut oli murrettu auki ja tavarat levitelty ympäriinsä. Efraimin kirjoituspöydän kansilevy oli murrettu palasiksi ja näin päästy tutkimaan laatikoissa olevat paperit, jotka oli sitten levitetty ympäri huoneistoa. Mitä murtautujat hakivat, jäi selvittämättä. Ainakaan hopeiset lusikat eivät kelvanneet.”
  ✍🏻
  ”Laitilassa kotinsa ulkopuolella Elon pariskunta pukeutui tietenkin säätynsä edellyttämällä tavalla. Hieno pukeutuminen herätti tietysti ihmettelyä naapureissa, mutta siitä Elot eivät välittäneet. Vallankin Efraimin vaaleat puvut ja hatut olivat hilpeyden kohteena.”
  ✍🏻
  ”Rauha Malmsten ja Efraim Elo julkaisivat kihlauksensa elokuussa 1905”
  ✍🏻
  ”Rauha hoiti koulussa matematiikan ja luonnonhistorian opetusta.”
  ✍🏻
  ”Hän kuului Kansalliseen Edistyspuolueeseen. Rauha oli Joensuun kaupunginvaltuutettuna, lautakuntien jäsenenä ja opettajaneuvoston jäsenenä. Lisäksi Rauha toimi Raittiusyhdistyksen valvojana ja Toverikunnan kuraattorina”
  ✍🏻
  ”Matilda muutti miehensä kuoleman jälkeen kolmen lapsensa kanssa Laitilaan. Hänet valittiin Laitilan ja Kodisjoen yhteisesti perustettuun kätilön ja rokottajan virkaan 20.2.1887 pidetyssä kunnallislautakunnan kokouksessa.”
  ✍🏻
  https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/vaitos/kansallinen-edistyspuolue-pyrki-punamultaan-koko-maailmansotien-valisen-ajan
  ✍🏻
  21.01.2016 ”Kansallinen edistyspuolue pyrki punamultaan koko maailmansotien välisen ajan”
  ✍🏻
  ”puolueen voimakas lehdistö, kuten Helsingin Sanomat ja Turun Sanomat, ei pystynyt estämään kannatuksen heikkenemistä”
  ✍🏻
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Kansallinen_Edistyspuolue
  ✍🏻
  ”Edistyspuolue syntyi 8. joulukuuta 1918 fuusiossa, jossa yhtyivät tasavaltaa kannattaneet Nuorsuomalaisen Puolueen ja Kansanpuolueen enemmistö sekä Suomalaisen puolueen vähemmistö.”
  ✍🏻
  https://fi.unionpedia.org/i/Kansallinen_Edistyspuolue
  ✍🏻
  ”Kansallinen Edistyspuolue oli suomalainen liberaalinen puolue, joka toimi vuosina 1918–1951.”
  ✍🏻
  https://www.antikvariaatti.net/tuotekuvat/isot/801732.jpg
  ✍🏻
  https://www.antikka.net/imagesproduct/1022_0224732_2018213144732.jpg
  ✍🏻
  https://www.geni.com/people/Efraim-Elo/6000000065488519845

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*