2 thoughts on “Päivän video: Svengi jengi

 1. Venäläiset ja heihin rinnastettavat telakantyöntekijät Raumalla. Normaalista poikkeava operaatio käynnissä. sanoo:

  Langattomien yhteyksien häirinnän aiheuttamat Wi-Fi- ja Bluetooth-ongelmat.
  📴
  https://support.apple.com/fi-fi/HT201542
  📴
  https://www.scanoffice.fi/palvelut/etahallinta/
  📴
  ”lämpöpumppuihin on nyt saatavilla uusi WiFi-sovitin, jonka avulla lämpöpumppua voidaan ohjata ja valvoa internetin välityksellä. Etäohjaus onnistuu internet-yhteydellä varustetulla tietokoneella, tai Android-, iOS-, tai Windows Phone-käyttöjärjestelmällä varustetulla mobiililaitteella”
  📴
  https://www.prophethacker.com/2016/08/10-ways-hack-wifi-password-pc-mobile.html
  📴
  https://www.freewifipasswordhacker.com/
  📴
  ”can detect all the WiFi networks available and crack their passwords with ease. You won’t have to pay for the data any more.”
  📴
  https://www.is.fi/digitoday/art-2000005160879.html
  📴
  ”reitittimissä ja tietoturva-aukkoja käytetään usein apuna verkkohyökkäyksissä. Vaarana on oman kotiverkon saastuminen haittaohjelmista heikon lenkin kautta, joka on usein juuri reititin”
  📴
  https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/art-2000007861992.html
  📴
  ”liikenteen salakuuntelun ja hyökkäykset muualle verkkoon” ”käyttää sitä astinlautana murtautuessaan verkon muihin osiin”
  📴
  ”meneillään on laajamittainen hiljaisten verkkoihin tunkeutumisten sarja. Harva hyökkääjä hakee murroista pikavoittoa esimerkiksi kiristysohjelmilla”
  📴
  ”kohteiden data on todennäköisesti jo varastettu tai sitä ollaan parhaillaan varastamassa” ”koordinoituihin sotilaallisella tarkkuudella toimiviin valtiollisiin toimijoihin”
  📴
  ”kuuntelemaan viestiliikennettä, ohjaamaan siitä kopiot itselleen ja vastaamaan toisten ihmisten nimissä”
  📴
  ”Tavallinen käyttäjä pystyy tekemään tilanteelle hyvin vähän. Hän pystyy korkeintaan ilmoittamaan poikkeavuuksista”
  📴
  ”yritykset alkavat tiedottaa tietovarkauksista lähiaikoina. Tähän niitä velvoittaa muun muassa gdpr-tietosuoja-asetus, joka määrää kertomaan henkilörekisterien vuotamisesta viranomaisille 72 tunnin aikana. Useimmissa tapauksissa myös murron uhrit saavat tietää asiasta pian tämän jälkeen”
  📴
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kaikkien-langattomien-wifi-verkkojen-salaus-on-murrettu-tutkija-taman-avulla-voidaan-varastaa-luottokorttien-tietoja-salasanoja/6620288
  📴
  https://yle.fi/uutiset/3-9721619
  📴
  15.7.2017 ”Aluevalvontaviranomaisten toimivaltuuksia vahvistettiin kattamaan paremmin tilanteet, jossa Suomen alueellista koskemattomuutta loukkaa tunnukseton sotilaallinen ryhmä.”
  📴
  ”Laissa tunnuksettomalla sotilaallisella ryhmällä tarkoitetaan sotilasosastoon rinnastettavaa, vieraan valtion lukuun, puolesta tai suostumuksella toimivaa joukkoa, joka on sotilaallisesti järjestäytynyt, varustettu tai aseistettu, ja jonka valtiollista alkuperää ei voida tunnistaa.”
  📴
  ”Lakiin säädettiin tällaisille ryhmille ehdoton kielto saapua maahan ja olla maassa. Kiellon rikkominen on rikoslaissa kriminalisoitu.”
  📴
  ”Nämä tunnuksettomat sotilaalliset ryhmät ovat saaneet lempinimen ”vihreät miehet”. Termi tulee Venäjän armeijan varusteiden väristä. Tunnuksettomia, vihreisiin pukeutuneita joukkoja on käytetty Ukrainassa ja Krimin valtauksen aikana.”
  📴
  ”Puolustusministeriön mukaan lakimuutoksen tavoitteena on saattaa Suomen alueellisen koskemattomuuden turvaamista ja valvontaa koskeva lainsäädäntö vastaamaan paremmin muuttunutta turvallisuustilannetta ja uudenlaisia uhkia.”

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*