Marco de Wit 21 maaliskuun, 2021

 

Tässä ehkä paras lyhyt johdatus sekä rahateoriaan että geopolitiikkaan. Tämän suomennetun kirjan viimeisessä luvussa Rothbard näyttää kuinka edellisestä seuraa jälkimmäinen. Mikrostahan seuraa makro.

 

Puhdas kultakanta tekee mahdottomaksi laajamittaisen rahan painamisen pankkikartellin toimesta. Tämän takia pankkiirit yhdessä lahjomansa valtion kanssa vähitellen heikensivät kultakantaa ja lopulta synnyttivat nykyisen paperirahakannan eli yksityisten pankkien tuottaman fiat/käskyrahan.

 

Tämä väistämättä synnytti laajan pankkikartellin, joka rahanpainokoneen synnyttämillä valtavilla resursseilla synnyttää maailmanlaajuista kartellitaloutta. Sitä sitten suojellaan yhä suuremmat pankkitukiaiset mahdollistavilla raha-, talous- ja sotilaallisilla liitoilla. USA, EU, euro ja Nato ovat kaikki osa tätä sentralisaatioprosessia, joka vähitellen johtaa sota- ja poliisivaltioon.

 

Rahajärjestelmä on ikäänkuin talouden verisuoni. Pankkiirit ovat kuin syöpä, joka myrkyttää koko potilaan. Markkinataloudelle huonon maineen antaneet taloussyklit eli pari sataa vuotta jatkuneet nousu- ja laskukaudet ovat suoraa seurausta pankkikartellista.

 

Sionistit raaistavat sekä sykli- että sentralisaatioprosessia, mutta nykyajan osareservipankkeja pyörittävät pankkiirit ovat siis sentralistisen sosialismin ydin ja moottori.

 

Mitä on raha?

 

Tässä linkki Talouselämä-lehden kätevään pikku tiivistelmään Rothbardin yllä olevasta kirjasta, joskin kirjan merkittävä geopoliittisia implikaatioita sisältävä luku näyttää toimittajalta kokonaan unohtuneen. http://www.talouselama.fi/kirjat/valtio+huijaa/a2014721

KORJAUS! Linkki ei enää toimi, vaan tiivistelmä on siirretty rahastusmielessä tänne: https://www.talouselama.fi/uutiset/valtio-huijaa/91df74a0-c2d0-390f-8af8-6a92882c8c9e

 

 

3 thoughts on “Paras johdanto rahateoriaan: Mitä Valtio On Tehnyt Rahallemme?

 1. Olen tiivistänyt Mitä valtio on tehnyt rahallemme…

  Valtion lopullinen päämäärä täyden autonomian rahan väärentämiseen tapahtui seuraavasti:

  1. Monopolisoi rahapajan (väärensi kolikoita)
  2. Monopolisoi rahan korvikkeiden liikkeellelaskun
  3. Ryhtyy osittaiskassavarantovelvoite-pankkitoimintaan
  4. Laskee liikkeelle rahan korvikkeita todellista rahamäärää enemmän
  5. Osittaiskassavarantovelvoite-pankkitoiminnan aiheuttamien pankkikriisien seurauksena se pidättäytyy seteleidensä lunastamisesta
  6. Lopettaa paperin(omistuksen) ja rahan(kulta) välisen siteen (Nixonin poliittinen päätös v. 1971)
  7. Konfiskoi kaikki yksityisesti omistetut rahat ja saattaa voimaan pelkän fiat-rahan jonka seurauksena valtio(t) pystyvät velkaantumaan eli lisäämään ja rahoittamaan menojansa inflaation eli piiloverotuksen avulla.

  Kultakannasta luovuttiin, koska valtio(t) halusivat päästä hallitsemaan rahaa jotta voisivat väärentää sitä omiin tarpeisiinsa (loputtomaan rahan tarpeeseensa).

  Rahajärjestelmää ei kuitenkaan pidä uudelleen sitoa kultaan , eikä millään muullakaan tavalla monopoli soida, koska poliittiset päättäjät voisivat taas uudelleen irrottaa tuon kultakytköksen. Rahan (arvon, valuutan, määrän) on annettava määräytyä vapailla markkinoilla, jotta se ei olisi poliittisten päättäjien manipuloitavissa eli väärennettävissä. Vain kilpailtu raha voi olla vakaa ja luotettava.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*