8 thoughts on “Päivän kuva

 1. Vaaliteema

  Sote

  – kuuluu ehdottomasti kunnan toimialaan

  Teema

  – Soten käsiin räjähtävien kustannusten selättämiseksi on parempi säästää henkilöstön (ylimääräisistä) etuuksista kuin hoidettavien määrästä.
  – Myrkkypiikit lopetettava.
  – Vanhusväestölle annettava mahdollisuus elämään.
  – Kunnan toimialaan ei kuulu päättää elämästä ja kuolemasta.
  – Olemme tulleet sille rajalle, että on joko vähennettävä hoidettavien määrästä tai sitten henkilökunnan määrästä.
  – Valtava työttömyys antaa mahdollisuuden sille, että omaiset hoitavat kunnan tukemana omat vanhempansa ja siinä sivussa muutaman muunkin. Sen sijaan, heidät erotetaan kokonaan pois työn tekemisestä.
  – Vanhusväestön hoitaminen ei saa olla työtä vaan sukupolvien välinen oikeus ja velvollisuus.

  Kuoleman pistaminen omasta kunnasta ja maan päältä

  – ehdottomasti ei kuulu kunnan toimialaan.

  1. Sote

   – Voidaanko missään olosuhteissa tinkiä henkilökunnan eduista tai määrästä?
   – Se olosuhde on tässä ja nyt: onko kustannuksista säästettävä poistamalla vanhukset ja pitkäaikaissairaat kunnan elättien kirjoista.

   – Vaikka kunnan kaikki [sairaanhoitajat] irtisanottaisiin kerralla, sairaanhoitajien määrä ei siitä vähenisi tai lisääntyisi.
   – Vain rakenteita muuttamalla voidaan sote-ongelma ratkaista. Ei henkilökuntaa lisäämällä tai vähentämällä, palkkoja nostamalla tai alentamalla.

   Nyt ammattitaitoiset ja tärkeää työtä tekevät henkilöt istuvat väärässä paikassa väärään aikaan ja vieläpä palkkaa vastaan.

   Kerran perjantai-iltana olin keikalla „vaihtamassa lamppua” terveyskeskuksessa ja siinä syrjäsilmällä sain seurata henkilökunnan työskentelyä.
   – Paikalla oli kolme hoitajaa vastaanotossa, kaksi vartijaa ja yksi lääkäri, ei yhtään potilasta. Siinä juttu hyvin luisti henkilökunnan kesken ja kohtapa sitten koko porukka, kaikki kerralla! lähtivät ansaitulle kahvitauolle.
   – Tuli potilas sisään. Aikansa siinä kuikuiltuaan, kun ketään ei näkynyt, painoi lääkärin huoneen kutsunappia, ainoa ovi käytävällä, jossa oli valot päällä. Lääkäri tuli avaamaan ja kertoi potilaalle, että ei voi ottaa vastaan ennen kuin hänet on rekisteröity vastaanotossa.
   – Potilas meni odotustilaan ja aikansa odoteltuaan henkilökuntakin tuli paikalle ja potilas pääsi hoitoon.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*