Marco de Wit 13 huhtikuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Kautta historian Suomen suurimpana ongelmana oli ulkomaankaupan lähes totaalinen pysähtyminen talvisin.

 

Tämä myös aikaansai helposti nälänhätiä, kun ruokaa oli lähes mahdoton tuoda Suomeen suuria määriä.

 

 

Mutta sitten 1800-luvun lopulla tulivat pelastajat, jäänmurtajat.

 

Videossa on Tarmo, yksi Suomen ensimmäisiä jäänmurtajia.

 

 

Tämä upea video on väritetty.

 

Hauskaa videossa on myös se miten ennen vanhaan ei paljon pelätty. Yleisö pomppii vähän liiankin lähellä laivaa.

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

2 thoughts on “Päivän video: Kun Tarmo saapui Helsinkiin

 1. Tarmo on nykyään museolaivana, mutta Tampereella samanikäinen matkustajahöyrylaiva Tarjanne jopa liikennöi yhä.

 2. "Alan alasajon kerrannaisvaikutukset ovat kylmäävät; työt ja elinkeino uhkaavat loppua laitevalmistajilta, urakoitsijoilta, tuottajilta ja rengasfirmoilta" sanoo:

  https://www.seinajokinen.fi/etelapohjalaiset-suunnittelevat-moottorimarssia-helsinkiin/
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  https://mvlehti.net/2021/04/13/armotta-hakattu-turveala-kokoaa-maataloustuottajien-moottorimarssia-helsinkiin-vappuaattona-nyt-on-viimeinen-hetki-toimia/
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Aika nousta veljien ja siskojen – toistemme tueksi!”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Me olemme kaikki samassa veneessä ja suomalaista maataloustuotantoa on hakattu pitkään sekä kovalla kädellä globalistihallinnon toimesta – ylikansallisten agendojen voimalla. Taistelussa vapauksiemme puolesta meillä onkin vain yksi ja yhteinen intessi – suomalainen etu.”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Lienee kaikille selvää ja myös luonnollista, että kun Helsinkiin saadaan raskasta kalustoa ja harteikkaita tekijöitä maakunnista eli vankkaa maataloustuottajien selkärankaa,”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7914
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  25.1.2021 ”Turpeen energiakäyttö on turvattava lailla vuotuisen kasvun osalta.”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Turve on luokiteltava ja arvioitava uudelleen Suomessa: uusiutumattomasta uusiutuvaksi luonnonvaraksi vuotuisen kasvun osalta.”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Kun turve on luokiteltu uusiutuvaksi biologisin perustein, positiiviset vaikutukset kansantalouteen, vaihtotaseeseen, huoltovarmuuteen ja kilpailukykyyn ovat merkittäviä.”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  http://poltelehti.fi/2019/03/uutiset-naantalissa-lisataan-bioenergiaa/
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Syksyllä 2017 Naantalin voimalaitoksella otettiin käyttöön uusi monipolttoaineyksikkö” ”Naantalin voimalaitos tuottaa vuodessa 1 400 gigawattituntia kaukolämpöä, 200 gigawattituntia prosessihöyryä ja 800 gigawattituntia sähköä.”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”pääpolttoaineet ovat puupohjainen biopolttoaine”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Monipolttoaineyksikkö on nimensä mukaisesti suunniteltu käyttämään monipuolista polttoainepalettia joustavasti, mikä turvaa asiakkaiden energiansaannin erilaisissa olosuhteissa. Tavoitteena on, että lähivuosina tässä laitoksen uusimmassa yksikössä puupohjaisen biopolttoaineen osuus nousee 70–80 prosenttiin.”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Naantalissa investoidaankin savukaasulauhduttimeen, jonka avulla monipolttoaineyksikön kaukolämmön tuotantoteho nousee 30 prosenttia eli 60 megawattia lisäämättä kuitenkaan polttoaineiden kulutusta”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”rannikon isot lämpövoimalaitokset muutettaisiin toimimaan biopolttoaineella, sen tuontitarve kasvaisi noin kymmenen terawattitunnin edestä. Polttoaineen tuonti laivalla Baltiasta, Venäjältä, Valko-Venäjältä tai Ukrainasta olisi todennäköisesti edullisempaa kuin biopolttoaineen rahtaaminen rekka-autoilla Keski- tai Pohjois-Suomesta.”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Toisaalta myös esimerkiksi Tanskassa ja Iso-Britanniassa on suuri tarve biopolttoaineelle, joten Suomi todennäköisesti kilpailisi noista laivalasteista niiden kanssa, ja silloin myös ulkomailta rahdatun polttoaineen hinta nousisi,”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”turpeen käyttökiellosta päättäminen ei ole aivan yksinkertainen asia.”
  🇫🇮🚜🚜🚜🚜🚜🚜🚜
  ”Turpeella on kotimaisena polttoaineena tärkeä rooli huoltovarmuuden ylläpidossa.”
  🇫🇮☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️
  https://www.stuk.fi/aiheet/ydinlaitoshankkeet/olkiluoto-3
  🇫🇮☢️☢️☢️☢️☢️☢️☢️
  ”Olkiluoto 3 -laitosyksikön. Laitos on EPR-tyyppinen (European pressurised water reactor) painevesilaitos, jonka nettosähköteho on noin 1600 MW.”
  🇫🇮
  https://maavoimat.fi/panssariprikaati
  🇫🇮
  ”Panssariprikaati kouluttaa myös pääosan pääkaupunkiseudun ilmapuolustuksen joukoista sekä elektronisen sodankäynnin erikoisjoukkoja.”
  🇫🇮
  https://maavoimat.fi/-/yhteysupseeri-on-puolustusvoimien-linkki-paikallisturvallisuuden-ydintoimijoihin
  🇫🇮
  ”yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen joukkoon. Tällaisia toimintoja ovat sotilaallisen puolustuksen ohella vaikkapa talouteen, infrastruktuuriin tai huoltovarmuuteen liittyvät toiminnat.”
  🇫🇮
  ”Yhteysupseeriksi valikoituu henkilöitä, jotka ovat keskeisessä asemassa omassa siviiliorganisaatiossaan kuten esimerkiksi kunnissa. He tuntevat organisaation keskeiset toimijat, ihmiset ja toimintatavat. Yhteysupseerin tehtävässä korostuu paikallistuntemus”
  🇫🇮
  ”poikkeusoloissa on kansalaisille eri viranomaisten ja muiden keskeisten toimijoiden toimenpitein taattava mm sähkön ja veden kaltaisten elämän kannalta kriittisten tekijöiden saatavuus” #paikallispuolustaja #paikallispuolustus
  🇷🇺
  https://www.the-sun.com/news/1897339/russia-video-terminator-tank-nuclear-war-shoot-planes/
  🇷🇺
  ”BMPT-72 tanks – nicknamed ”Terminators””
  🇷🇺
  https://www.army-technology.com/projects/bmpt-72-terminator-2-tank-support-combat-vehicle/
  🇷🇺
  ”UralVagonZavod Corporation, Russia.”
  🇷🇺
  http://uralvagonzavod.ru/product/70/57
  🇷🇺
  ”В конструкции модернизированного танка Т-90С воплотились передовые научно-технические решения. Cочетание боевых и технических характеристик позволяет экипажу вести боевые действия в различных климатических и погодных условиях, в любое время суток и достигать успеха в различных видах современного наземного боя.”
  🇷🇺
  Translate.yandex.com
  Uudistetun T-90S-panssarivaunun muotoilu ilmentää kehittyneitä tieteellisiä ja teknisiä ratkaisuja. Yhdistelmä torjumiseksi ja teknisten ominaisuuksien avulla miehistö suorittaa torjumiseksi toimintaa erilaisissa ilmasto-ja sääolosuhteet, milloin tahansa päivä ja saavuttaa menestystä eri tyyppisiä moderni maahan torjumiseksi.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*