Marco de Wit 19 huhtikuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Pilvenpiirtäjäindexi kertoo aina nousukaudesta eli käytännössä inflaatiokuplasta. Viime aikoina pilvenpiirtäjiä on taas noussut pilvin pimein eli suuri lama on tulossa.

 

Pitkällä tähtäimellä pilvenpiirtäjien määrä kertoo kuitenkin myös talouskasvusta. Kartoista näkyykin Asian nousu.

 

Aasialaiset tajusivat vihdoin luopua sosialismista, joten talous lähti käyntiin.

 

Samalla aasian talousihme kuitenkin myös auttoi valtavasti maailmantaloutta ja varsinkin yhä sosialistisemmiksi muuttuvia länsimaita.

 

Näin Aasian lisääntyvä taloudellinen vapaus on käytännössä rahoittanut Euroopan ja Amerikan lisääntyvää sosialismia. Tämä on pääsyy miksi länsimaat ovat voineet velkaantua ja elää yli varojensa.

 

Aasian korkea säästämisaste ja talousihme on luonut Aasiaan valtavat markkinat, joiden avulla länsimaiset yritykset ovat saaneet uusia markkinoita. Näin Aasia on myös estänyt Euroopan taloutta romahtamasta ja mahdollistanut jatkuvan velanoton. Viimeisen 13 vuoden aikana varsinkin Suomen talous on junnannut paikallaan ja lähes romahduttanut valtiontalouden. Pelastus on kuitenkin tullut jatkuvasta velanotosta. Tämä tie on kuitenkin kohta kuljettu loppuun varsinkin, kun punavihreä hallitus vain kiihdyttää lainanottoa.

 

Saas nähdä kuinka kauan Aasia pystyy ja jaksaa ylläpitämään maailman talouskasvua. Hiipumista on jo näkyvissä, joten kyllä tässä vielä huonosti käy. Varsinkin länsimaille ja varsinkin Suomelle, joka elää ulkomaankaupasta.

 

 

Euroopassa monin paikoin ei haluta edes rakentaa pilvenpiirtäjiä, vaikka siihen olisi varaa. Amerikassa kuitenkin rakennetaan välittömästä, jos vain on rahaa. Se on eräänlainen statussymboli.

 

 

Myös Aasiassa pilvenpiirtäjät ovat statussymbolieja. Talousihmeen myötä ylivoimaisesti suurin osa pilvenpiirtäjistä on nykyään Aasiassa ja lisää rakennetaan koko ajan valtavalla vauhdilla.

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

2 thoughts on “Pilvenpiirtäjäindeksi: Miksi Suomi on voinut elää yli varojensa?

  1. Vinkki suomalaisille: Ei kannata tuoda ulkomaalaisia Suomeen mielettömiä määriä ja alistua rahaeliitille. Käy huonosti varsinkin kun talous kaatuu. Mitä luulette ulkomaalaisten tekevän suomalaisille kun talous romahtaa? Silittävät päätä?

  2. Kansanmurhaavat Rothchildit ja Israel tullaan vielä saamaan ankarille tuomioille. Kansallismieliset metsästävät nämä rikolliset natsit oikeuden eteen tuomiolle.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*