1 thought on “Päivän video

  1. Mitä tähän voisi sanoa… Ja tämän petuksen hedlmät tulevat Suomeen etsimään parempaa turvallisuutta. Ikävä kyllä Suomessa ei ole töitä ihmisille joiden älykkyys on alle 80.

    Ja samaan tähtää nykyinenkin opetusjärjestelmämme. Uusiin seiniin riittää joka kunnassa rahaa mutta opetukseen, kirjoita puhumattakaan, niihin ei ole varaa kunnissa. Suomessa ~30% lukion käyneistä ei saa työpaikkaa eikä jatko-opiskelupaikkaa. Miksi siis Suomessa lukiota ajetaan kuin käärmettä pyssyyn? Tämän perusteella voitaisiin lakkauttaa heti 30% heikoimmin menestyneistä lukioista. Tai jos kunnat/kaupungit haluavat niitä ylläpitää, niin kustannukset tulvat sitten suoraan vastuun ottavalle taholle. Nykyinen järjestelmämme kun kouluttaa suoraan tuon 30% yhteiskunnasta syrjäyyneiksi. Ja toinen asia on se, että yhdellä lukion opettajan palkalla saa 2.5 peruskoulun opettajaa. Miksei siis tätä keskimäärin 5700e/kk (myös lomilla) olevaa kulua karsittaisi pois heikoimmin pärjäävista lukioista? Samalla säästyisi hurja määrä veromarkkoja.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*