Marco de Wit 26 toukokuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Kunnallisvaalien lähestyessä kaikki puolueet lupailevat äänestäjille sitä ja tätä ilmaista kivaa.

 

Samalla kuitenkin unohdetaan, että ylivoimainen enemmistö kuntalaisista maksaa veronsa vain kunnallistuloveron muodossa.

 

Vain noin kolmannes suomalaisista nimittäin maksaa valtion ansiotuloveroa. Jopa Helsingissä ja Uudellamaalla vain noin puolet maksaa valtion ansiotuloveroa.

 

 

Näin kaikki suuret puolueet vain jatkavat pieni- ja keskituloisten riistämistä paljon rankemmalla kunnallisella tuloverolla.

 

Tärkeintä olisi siis poistaa tai minimoida kunnallisvero. Tämä on helppoa, koska kunnallisvero on vieläkin sosialistisempi kuin valtion tulovero.

 

Kunta nimittäin käyttää lähes kaikki verotulonsa palvelujen tuottamiseen. Tämä on yhtä älytöntä kuin, jos kunta alkaisi tuottamaan ruokaa ja autoja.

 

Jos kuntalaisella ei ole varaa ruokaan, niin silloin kunnan kannattaa antaa hänelle suoraan rahaa ruuan ostamiseen.

 

Aivan samalla tavalla, jos kuntalaisella ei ole varaa koulutukseen tai terveydenhuoltoon, niin hänelle kannattaa antaa suoraan rahaa. (Tai palveluseteleitä tai digitaalisen palvelukortin, joilla varmistetaan, että henkilö myös ostaa kyseisiä palveluita tai esim. terveysvakuutuksen eikä tuhlaa rahaa muuhun.)

 

Jesse Eronen: Koulukapina! Opettajat lasten hyväksikäyttäjiä!

 

Tällöin yksityiset voivat tuottaa palvelun monta kertaa tehokkaammin. Yleensä säästö on lyhyelläkin aikavälillä 30-50% luokkaa. Näin kunnallisvero voidaan nopeasti puolittaa.

 

Lopulta sitten perustilin avulla kaikki verot voidaan lopulta täystyöllisyyden kautta poistaa.

 

 

 

Lue lisää:

Paratiisin porteilla? Perustili = Täystyöllisyys nousevilla palkoilla ja alenevilla veroilla!

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

6 thoughts on “Vain kolmannes suomalaisista maksaa tuloveroa

 1. Lisäksi palkansaajista kolmannes on julkisella sektorilla töissä? Joka tarkoittaa että veroa maksaa vielä pienempi osa. Julkisen sektorin koko on jatkuvasti paisunut, samalla veroja on nostettu tasaisesti viime vuosikymmenet. Tähän tilanteeseen pitäisi herätä myös.

 2. > Vain noin kolmannes suomalaisista
  > nimittäin maksaa valtion ansiotuloveroa.

  Itseäni kiinnostaisi enemmän tietää veron nettomaksajien määrä. Tarkoitan siis, että lasketaan veron maksamisen ja veron saamisen erotus.

  Jos virkamies saa palkkaa 100’000 ja maksaa siitä veroa 40’000, on hän veron saaja. Ei missään tapauksessa maksaja. Hän saa veroa 60’000 enemmän kuin maksaa.

  Käytännössä kaikki valtion ja kunnan töissä olevat ovat veronsaajia.

  1. Juuri näin. Julkisen puolen työntekijät aina muistavat sanoa että hekin maksavat veroa. Mutta tosiasiassa on paljon paperinpyörittäjiä jotka eivät tuota yhtään mitään. Sairaanhoitajat ja lähihoitajat tuottavat. hammaslääkärit tuottavat, peruskouluopettajat tuottavat mutta lukio-opettajat eivät enää niin tuotakkaan, koska kyse on aikuisopiskelusta. Silti ne saavat 2.5-kertaisen palkan peruskouluopettajiin nähden.

   Jokaisen olisi omalta osaltaan harkittava tuottaako taloudellisesti vai ei. Esim. politikot ovat suomen suurimpia moolokin-kitoja. Pahimpia taitavat tällä hetkellä olla kaivosteollisuus, VR, telakkateollisuus ja Stena&Kuusakoski. Jaa että miten niin romufirmat? No, ne saavat rahat jokaisesta laitteesta jonka ne ”kierrättävät” paikalliselta elykeskuksesta. Sitten ne myyvät romut tonnihinnalla Ruotsiin, jossa ruotsalaiset pistää ne sulattoon ja erottelee arvometallit, teräkset, ja muut käytttökelpiset materiaalit. Se on suoraan pois Suomen valtion kassasta vienti-alijäämänä.

  2. Ja koko 100 000 on kerätty veroina. hän saa veroa 100000 josta palauttaa takaisin saaden veronmaksajan tittelin.

  3. > Käytännössä kaikki valtion ja kunnan töissä olevat ovat veronsaajia.
   Juuri näin. Virkamiehet, poliisit, palomiehet, sairaanhoitajat, lääkärit, sosiaalityöntekijät, kunnan työntekijät, opettajat, virastojen työntekijät, armeijan kantahenkilökunta jne… Nämä valtiolla tai kunnalla töissä olevat maksavat ansiotuloveroa, mutta heidän palkka tulee yhteiskunnan kassasta. Heidän määrä vaan paisuu ja palkat nousee. Tämä on johtanut kieroutuneeseen tilanteeseen jossa ”oikeat veronmaksajat” eli yksityisen sektori maksaa aina vaan suuremman osan palkastaan veroa. Maakuntavero on tulossa, ja EU:n verot, nämä tulevat tietenkin nykyisten verojen päälle.

 3. Ketkä tuon ruoka, koulutus tai terveydenhuolto rahat varattomille antaisi? Poliitikot vai?

  Silloin poliitikkoja jouduttaisiin ylläpitämään ja maksamaan heille. Puolueet tappelisivat rahan määrästä mikä varattomille annettaisiin.

  Miksi ei voida suoraan muuttaa julkisia palveluja markkinaehtoisiksi tai ylipäätään vapaaehtoisuuteen perustuen?

  Ja olennainen kysymys? Miksi aina oletetaan, että varattomia olisi yhteiskunnassa?

  Se on valtio itse joka tuottaa köyhiä tekemällä kansalaisista etuusriippuvaisia ja taloudellisesti epäitsenäisiä.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*