1 thought on “Päivän Jenspa (Janakkala 167)

  1. ”maalari maalaa ja markan saa”. No, kai se saa toisenkin kun on vielä pari lautaa jäljellä. Ensimmäinen on vasta puolivälissä.

    Kuka muuten muistaa kun ennenvanhaan öljymaalit tehtiin pelkkään jäteöljyyn? Ne joilla oli varaa, käytti myös kylmäpuristettua seassa ettei se haissut ensimmäisenä kesänä niin pahalle. Ja sitten se vakiintui sekoitussuhteeksi jossa punamultaan keittäessä 200 litraan laitettiin 30 litraa jäteöljyä. Tuolla seokoitussuhteella ei tullut vielä yhden yhtä homepistettä eikä yksikään kuorianen, orava, hiiri tai muurahainen halunnut järsiä puuta. Eli siis, se oli yksi syy miksi vanhat punamulta-kiinteistöt ovat niin hyvässä kunnossa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*