Marco de Wit 18 kesäkuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Ano Turtiaisen johtama eduskuntaryhmä on julkaissut tiedotteen. Korostukset lisätty.

 

TIEDOTE – Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle
Julkaisuvapaa 17.6.2021

 

Eduskuntaryhmä Ano Turtiainen on tänään 17.6.2021 vaihtanut eduskuntaryhmänsä nimen. Uusi nimi on
Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle, ja se liittyy uuteen puoluehankkeeseen. Eduskuntaryhmä piti tiedotustilaisuuden asiasta eduskunnan Kansalaisinfossa klo 14. Turtiainen kuvaili tilaisuudessa hankkeen kehitystä:

 

– Saamani palaute kertoo, että ihmiset ovat erittäin kyllästyneitä tähän nykyiseen ja perinteiseen puoluekuritoimintaan, jossa valta on viety kansalta. Minua on jopa kehotettu perustamaan uusi puolue. Olen viime aikoihin saakka sellaisesta kieltäytynyt.
Hiljattain joukko puolueaktiiveja on kuitenkin yhdistänyt voimansa yli puoluerajojen, ja siitä on seurannut, että viime perjantaina käynnistyi uusi puoluehanke.

 

Juvalla asuvan Turtiaisen lisäksi puolueen perustajajäseniä ovat keskustavaikuttaja Ilkka Tiainen Alavudelta, entinen perussuomalainen Jarno Vähäkainu Vetelistä ja aiemmin puolueettomana toiminut kansalaisaktivisti Suvi Ahonen Saarijärveltä.

 

Tiainen valittiin juuri kuntavaaleissa Alavuden kunnanvaltuustoon keskustan listalta, mutta hän aikoo perustaa oman VKK-valtuustoryhmän heti valtuustokauden alussa.

Tiainen on tuskastunut keskustan viimeaikaisiin linjauksiin ja perustelee ryhtymistään uuteen puoluehankkeeseen:

– Maalaisliitto on ajanut menestyksekkäästi maamme itsenäisyyttä. Santeri Alkio loi todellisen kulttuurin ja sivistyksen kansanliikkeen, josta tuli Suomen historian tärkein puolue. Keskustan sukupolvia kasvanut puu on nyt kuitenkin kaadettu puolue-eliitin toimesta. Puolueessa rangaistaan lain sekä sopimusten noudattamisesta, ja niiden rikkomisesta palkitaan. Keskustan kenttä on minulle rakas kuin oma perhe, he tekevät tärkeätä työtä tämän maan eteen joka päivä. En kuitenkaan lähtenyt politiikkaan myydäkseni periaatteitani tai omaatuntoani, ja siksi istutan minussa olevat alkiolaiset syvät juuret uuteen hankkeeseen.

 

Uuden puolueen tavoitteena on lisätä suoraa demokratiaa esimerkiksi kansanäänestysten muodossa. Päämääränä on myös hallitus-oppositio -asetelman hautaaminen. Turtiaisen mukaan kunkin eduskuntaryhmän täytyy saada valtaa kannatuksensa eli kansalaisten antaman mandaatin painoarvolla. Puolueen pitkän tähtäimen suunnitelmissa onkin perustuslain uudistaminen. Turtiainen kiteyttää:

 

– Demokratia ei ole vielä valmis, vaan siinä on todellakin vielä kehittämisen varaa. Valta kuuluu kansalle – ei puolueille.

 

 

Uuden eduskuntaryhmän nimi ja lyhenne suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi:

Eduskuntaryhmä Valta kuuluu kansalle (vkk)

Riksdagsgruppen Makten tillhör folket (mtf)

Parliamentary Group Power Belongs to the People (pbp)

 

Lisätiedot:

Ano Turtiainen ([email protected],
+358 9 432 3115)

Kansanedustaja, eduskuntaryhmän puheenjohtaja

James Hirvisaari ([email protected],
+358 9 432 4115)

Kansanedustajan avustaja, eduskuntaryhmän pääsihteeri

 

 

Lue lisää:

VIDEO: Mikki mykistettiin! Eduskunta persuista kommareihin sensuroi Turtiaisen puhetta!

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

15 thoughts on “Ano Turtiainen perustamassa uutta puoluetta!

 1. Todella kova ja hieno uutinen! Nämä ovat kaikki upealta vaikuttavia ihmisiä. Suomen valkoinen kansa ja kristinusko pelastuvat vielä rohkeiden ja hyvien ihmisten myötä! Vielä kun Vastarintaliike saa puolueensa valmiiksi, niin alkaa olla upeita puolueita! SKE:n aitokansallismieliset tulevat myös saamaan puolueen takaisin sabotääreiltä. Lisäksi Sinimustat, Asyl eli Junes Lokka ja Tiina Wiik tulevat olemaan äänessä.

  Kyllä tämä tästä! Vihapuheen määrä tulee monikymmenkertaistumaan!

 2. > lisätä suoraa demokratiaa

  Tässä tulee esille «koulutuksen dilemma». Kun kansa on tarpeeksi koulutettua, alkaa se vaatia suoraa vaikuttamista päätöksiin. Kansalla on ymmärrys ja kyky (kännykkä) tehdä poliittisia päätöksiä.

  Vääjäämätön seuraus on nykyisen kaltaisen poliittisen järjestelmän romahtaminen. Jos järjestelmä aiotaan pitää pystyssä,
  – on kansa tyhmennettävä. Kouluista pitää tehdä paikkoja, joissa vain riehutaan nuoruuden hurmassa mielettömästi mutta ei opita mitään.
  – Toinen vaihtoehto on opetuksen painopisteen siirtäminen kansan sivistämisestä propagandan omaksumiseen. — Malli Neuvostoliitto.
  – Tai sitten molemmat.

 3. Ano Turtiaisen, Sinimustien ja SKE:n aitokansallismielisten radikaalien puolueet, Vastarintaliike ja Espoon Kotikirkko, sekä Armon Baptistiseurakunta pelastavat Suomen valkoisen kansan ja aidon kristinuskon. Eivät ole mitään mädättäjiä ja pettureita, vaan hienoja ja rohkeita ihmisiä.

  Valtakunnansyyttäjä tulee varmasti kieltämään Espoon Kotikirkon ja Armon Baptistiseurakunnan, sillä ne ovat lähes yhtä hurjia kuin Vastarintaliike.

  1. Joillakin mukamas aitokansallismielisillä on jutut kuin fundamentalisti-islamisteilla. Vai miten olikaan sen naisten äänioikeuden kanssa? Pitäisi poistaa?

 4. Tiainen ilmeisesti on oikeasti ollut palava keskustalainen, mutta muuten hänen taktiikkansa on juuri oikea eli päästä ensin läpi ison puolueen listalta ja sitten alkaa luomaan vasta uutta. Tietysti pienellä Alavudella ei isossa kuvassa ole niin paljon painoarvoa kuin istua isojen kaupunkien valtuustoissa.

 5. Älykäs ja rohkea Ano Turtiainen on esimerkillinen johtaja ja ei ole mikään salaisuus, että hän on myös komeampi kuin presidentti Niinistö!

 6. Toivottavasti eivät ota tämän sivuston kirjoittajaa ikinä listoilleen. Siihen menee muuten VKK:n uskottavuus.

 7. Menestys tulee olemaan Marcon ja näiden muiden elämän koululaisten tasoa, eli ei yhtään edustajaa koskaan minnekkään, mutta sitten voi taas hyvällä mielellä syyttää juutalaisten salaliittoa tai mihin liskomiespaskaan nyt uskottekaan.

 8. Kyllä suomalaiset äänestäjät nyt pääsääntöisesti ovat järjissään.
  Samaa ei voi sanoa useimpien uusien puoluehankkijoiden puuhanaisista- ja miehistä. Siksi ne onnistuvat harvoin. Uusin mitenkään merkityksellinen puolue on PS, jota Timo Soini puuhasi parikymmentä vuotta ennenkuin siitä tuli mitään.
  Ano & kumppanit ovat ihan eri maata kuin Timo Soini. Puhun nyt järjestelykyvystä ja näkemysten syvyydestä.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*