1 thought on “Päivän video

  1. Eihän tässä sikäli ole mitään ihmeelistä että öljynpumppauksessa se kaasu poltetaan torneissa. Mutta nyt vissiin poikien reikä on hajonnut ja sitä kaasua tulee mereen sellaisella paineella että morjens. Ja se kaasun perässä tulee sitten öljyä.

    Esim. Shell polttaa Afrikassa öljynpumppauksen seurauksena kaasua ilmakehään saman verran kun koko euroopassa käytetään liikenteeseen, lentoliikenne huomioiden. Oil Flare on se kartta ja siitä selviää kuinka monta sataa tornia polttaa kaasua niin että kokonaisia alueita on ikiimeydessä. Ja maassa on niin paljon nokea ettei sielä kasva mitään. Saati vettä voisi juoda.

    Ongelmaan olisi ratkaisu: kerätään kaasu talteen. Niin, mutta kun sellaisesta kaasusta joka tulee kaasukentältä, siitä saa niin paljon enemmän voittoa ettei öljyntuotannon sivutuotteen, kaasun, keräämistä kannata edes ajatella. Sen voittomarginaali olisi vain satoja prosentteja.

    Ja ihan sama kaasuntuotannossa… Senkin sivutuotteena tulee öljyä. Mutta sitäkään ei kerätä koska sen voittoprosentti olisi ”liian pieni”.

    Olisikohan tässä niille Eloveena-kapinallisille jutun tynkää. Rupeaisivat vastustamaan sitä kaasuakin joka on ”niiiin viherää” että.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*