Marco de Wit 18 heinäkuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

 

Persuissa tapahtuu kummia.

 

Persujen puheenjohtajavaalit voivat ratkaista jopa sen kuka on Suomen seuraava pääministeri.

 

Tästä huolimatta persujohto ei ole tiedottanut ehdokkaista eikä järjestänyt ensimmäistäkään pj-paneelia. Perinteisestä pj-kiertueesta nyt puhumattakaan!

 

 

Miksei persut järjestä puheenjohtajatenttejä ja -paneeleja?!?

 

 

Vielä uskomattomampaa – jos se nyt on mahdollista – on persujen lehden linja: Suomen Uutiset ja sen päätoimittaja Matias Turkkila ei ole sanonut pj-vaaleista sanaakaan!

 

Miksikö?

 

No, koska koko toimitus on yhtä aikaa lomalla!

 

 

 

Mutta eikös se nyt ole ihan luonnollista, että lähdetään heinäkuussa lomalle? Onhan muutkin lehdet täysin kiinni heinäkuussa.

 

Öööö. Ei ole. Ei yksikään suuri lehti pistä lappua luukulle! Ei varsinkaan puoluelehdet.

 

Tässä esimerkkinä demarien lehti Demokraatti.

 

 

Kuvassa linkki Demokraatti-lehteen

 

 

Niin, mutta demarit onkin hallituksessa. Persut ovat oppositiossa, joten miksei koko toimitus menisi lomalle yhtaikaa?

 

Koska persuissa ovat pj-kisat täydessä vauhdissa! Sitä paitsi kyllä oppositiopuolueidenkin lehdet ovat heinäkuussa toiminnassa. Tässä esimerkkinä kokoomuksen Verkkouutiset, joka jaksaa natottaa ympäri vuoden.

 

 

Kuvassa linkki Verkkouutisiin

 

 

Kannattaa myös muistaa, että aivan kuten demareilla ja kokoomuksella, niin myös persuilla on miljoonien puoluetuet. Heillä on suuri lehti ja varaa lukuisiin vakinaisiin ja freelance toimittajiin. Aivan hyvin lomia voi porrastaa niin, ettei koko toimitusta tarvitse sulkea. Ei varsinkaan keskellä pj-kisoja!

 

Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila

 

 

Viime pj-kisojen aikana 2017 Matias Turkkila oli jo päätoimittajana. Silloin Suomen Uutiset hyvin aktiivisesti parin kuukauden aikana seurasi pj-kisan jokaista käännettä ja julkaisi lukuisia kuvia ja videoita vaalipaneeleista ja puheenjohtajaehdokkaiden yli kuukauden kestäneestä Suomen kiertueesta. Paneelit järjesti pääasiassa Riikka Purra ja Matti Putkonen.

 

Kuvassa linkki Suomen Uutisten juttuun

 

 

Tällä kertaa Turkkilaa ei kuitenkaan kiinnosta pj-vaalit. Ei myöskään puolueen ”työmies” Putkosta, joka on ollut hiiren hiljaa ja itse asiassa sulkenut myös koko puoluetoimiston!

 

 

On täysin älytöntä sulkea koko lehti ja puoluetoimisto kuukaudeksi keskellä kiivasta pj-kisaa. Ei tällaista tapahdu missään muussa puolueessa.

 

Tätä mieltä olivat myös monet Suomen Uutisten lukijat. Yllä mainitun Toimitus lomalle -uutisen alla oli mm. seuraavia kommentteja:

 

 

 

Suomen Uutisten sulun takia osa lukijoista alkoi suosittelemaan Laitonta Lehteä, koska siellä sentään käsitellään persujen pj-kisaa. Tässä yksi esimerkki.

 

 

 

Lukijoiden ärtymys kaikkien persutoimittajien yhtaikaiseen lomailuun alkoi muuttui raivoksi, kun persujen Suomen Uutiset ainoana Suomen mediana EI raportoinut kansanedustaja Sakari Puiston lähtemisestä persujen puheenjohtajaehdokkaaksi.

 

Tämä raivo synnytti samalla riidan, koska osa persuista puolusti toimituksen sulkemista. Kuulemma on ”lillukanvarsiin tarttumista”, että haluaisi puolueen lehden raportoivan puolueen omasta pj-kisasta.

 

 

 

Tämän jälkeen yhä useampi lukija alkoi ihmetellä miksei yhdellä Suomen suurimman ja rikkaimman miljoonapuolueen lehdellä ole varaa edes kesälomasijaisiin. Ihmettely ei kuitenkaan kestänyt kauaa, koska Turkkila sulki kommentoinnin.

 

 

 

 

Mutta kas kummaa. Heinäkuun puolivälissä Suomen Uutiset palasikin eloon. Se julkaisi useamman jutun 14 päivä, mutta sitten lehti taas sulkeutui.

 

Kuvassa linkki Suomen Uutisiin

 

 

Yhtenä päivänä siis julkaistiin peräti viisi juttua, mutta ei sanaakaan Sakari Puiston pj-ehdokkuudesta puhumattakaan Ossi Tiihosen pj-ehdokkuudesta, lukuisista vpj-ehdokkaista, pj-paneeleista tai mistään muustakaan pj-kisaan liittyvästä asiasta. Jos puolueen jäsen seuraa valtamedian sijasta Suomen Uutisia, niin ei voi tietää mitään pj-vaalien ehdokkaista.

 

Puoluelehti Suomen Uutisten pitäisi edustaa puolueen tavallisia jäseniä ja olla vallan vahtikoira myös puolueen sisällä. Vähintäänkin sen pitäisi kysyä miksei pj-paneeleita ole ollut vielä yhtäkään ja miksi perinteinen pj-ehdokkaiden kiertue on peruutettu.

 

 

Miksi päätoimittaja Matias Turkkila ei tee työtään?

 

Voisiko se johtua siitä, että hän tukee täysillä puheenjohtajaksi puolueen liberaalisiiven edustajaa, Riikka Purraa?

 

Valtamedia huolehtii Purran pj-ehdokkuuden mainostamisesta ja Suomen Uutiset muiden pj-ehdokkaiden sensuroinnista. Näin saadaan Purra puheenjohtajaksi ja varmistettua Turkkilan korkeapalkkainen suojatyöpaikka puoluelehden päätoimittajana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

3 thoughts on “Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila sensuroi persujen pj-kilpailun!

  1. Tämä Perussuomalaisten puolueen eliitin likainen peli on tullut täysin selväksi. Tämä likainen ja epärehellinen peli voi hyvinkin kostautua Jussi Halla-aholle, Riikka Purralle, Putkoselle ja muille, sillä he käyvät todella likaista ja röyhkeää peliä saadakseen Jussi Halla-ahon ohituskaista-feministin ja valtamedian suosikin Riikka Purran puheenjohtajaksi.

  2. SU toimii kuin jokin Martta-tädin pieni lankakauppa, joka sulkeutuu kesällä pariksi viikoksi kun henkilökunta eli Martta-täti itse lomailee. Naurettavaa puuhastelua tai sitten vain puhtaasti persukentän vedättämistä. Laiton lehtikin voisi mennä kesälomalle ja sulkea nyt itsensä muutamaksi viikoksi. Eihän heinäkuussa tapahdu mitään sillä Suomen ja maailman uutisaiheetkin on silloin kesälomalla!

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*