Marco de Wit 28 heinäkuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

 

Uskomatonta, mutta totta: Laiton Lehti on ainoa, joka on raportoinut persujen puoluekokouskutsun olevan päivänselvästi laiton. Ketään ei kuitenkaan kiinnosta. Totaalinen hiljaisuus sekä valta- että vaihtoehtomediassa.

 

Purrakriittisiä persuja yritettiin estää saapumasta puoluekokoukseen!

 

 

Miettikääpä kuinka suuret voimat ovat Purran takana. Valtamedia ei ole muuta tehnyt kuin suitsuttanut Purraa.

 

Ainoa, joka on uskaltanut puolustaa jäsenten oikeuksia on myös persujen puheenjohtajaehdokkaana oleva Ossi Tiihonen.

 

 

Tiihonen kysyy Purralta miksi tämä yritti estää jäsenten pääsyn puoluekokoukseen!

 

 

Purra kuitenkin vain väistää kysymykset ja kohtelee kaikkia uskomattomalla ylimielisyydellä. Ihan kuin Purra olisi jo kruunattu puheenjohtajaksi ja pääministeriksi!

 

Niinpä Purra ja muu puoluejohto eivät välitä, vaikka jäävät toistuvasti kiikkiin likaisista tempuista ja laittomuuksista. Tästä ylimielisyydestä kertoo myös persujen jäsenistölle 26.7.2021 lähetetty ”kenttäkirje”.

 

Laiton Lehti poikkeuksellisesti julkaisee tässä kyseisen kirjeen kokonaisuudessaan sen laittomuuksista ja yhteiskunnallisesta merkittävyydestä johtuen. Alla kirje käydään läpi lähes lause lauseelta.

 

Laittoman kirjeen takana on puolueen mysteerimäinen itseään ”työmieheksi” kutsuva demareista loikannut entinen Timo Soinin vasen käsi, Matti Putkonen. Häntä ei ole valittu mihinkään asemaan puolueessa, vaan Soini kutsui hänet isännöimään puoluetoimistoa.

 

Vuonna 2017 Putkonen kuitenkin ovelana miehenä myi kalliilla tukensa ja loikkasi Timo Soinin leiristä Jussi Halla-ahon leiriin. Nykyään yli seitsemänkymppinen Putkonen onkin erittäin korkeasti palkattu noin 10 000 euroa kuukaudessa ansaitseva puolueen vapaaherra ja puoluetoimiston harmaa eminenssi, jonka varpaille kukaan ei uskalla astua.

 

Persujen ”työmies” Matti Putkonen

 

 

Varoitus! Kirje ja siten myös analyysi on pitkä. Voit myös edetä nopeasti selailemalla tummennettuja kohtia.

 

Putkosen kirje alkaa:

 

Kenttäkirje 26.7.2021

 

Kommentti: Mikä on ”kenttäkirje”? Käykö kirjeen kirjoittanut puolueen ”työmies” Matti Putkonen jotain sotaa ja näkee itsensä jonain kenraalina? No, joka tapauksessa kenttäkirje on siis tiedotusmuotoinen JÄSENkirje. Se ei ole kuitenkaan korjattu kutsukirje puoluekokoukseen eikä siten korjaa aikaisempaa virheellistä puoluekokouskutsua. Moni jäsen, joka luki virheellisen puoluekokouskutsun ei välttämättä lue jotain ”kenttäkirjettä”.

 

 

 

Puoluekokous on jo ovella,

 

Niinpä. On käsittämätöntä, että jäsenet kuulevat vasta nyt vain pari viikkoa ennen 14-15.8.2021 puoluekokousta ketkä ovat ehdokkaana. Vuonna 2017 asiasta kuultiin kaksi kuukautta ennen ja pj-paneelit alkoivat kiertää ympäri Suomea yli kuukautta ennen puoluekokousta.

 

Miksei persut järjestä puheenjohtajatenttejä ja -paneeleja?!?

 

 

 

ehdokkaat ovat esilläwww.perussuomalaiset.fi

 

Jostain syystä annettu linkki EI ole suora linkki ehdokassivulle, vaan ainoastaan vie persujen kotisivulle. Mitä järkeä siinä on??

Miksei voi antaa suoraa linkkiä ehdokassivulle? Ehkäpä, koska ainakin yksi kotisivun linkki oli rikki vuorokauden. Tosin nyt kaikki linkit näyttävät jälleen toimivan.

 

 

 

Hyvä kentän uurastaja, puoluejohto, kansanedustajat sekä EU:n etuvartio,

Puoluekokouksen 14. – 15.8.2021 henkilövaaleihin ennakkoilmoittautui yhteensä 25 täysivaltaista jäsentä.

 

Miksi persujohto jatkuvasti käyttää sekavalla tavalla termejä ennakkoilmoittautui ja jälki-ilmoittautui? Miksei vain sano: ”Tähän mennessä on ilmoittautunut.”

Ehkä ilmaukset ovat sekavia sen takia, että puoluejohto halusi lyhentää perinteisen kahden kuukauden vaalikampanja-ajan vain pari viikkoiseksi, jotta 1 vpj. Riikka Purra voisi mahdollisimman tehokkaasti vältellä vaalipaneeleita? Tämä käy sitä selvemmäksi mitä pidemmälle tätä hyvin omituista kenttäkirjettä lukee.

 

 

 

Eniten kiinnostusta herätti puoluesihteerin tehtävä, sitä tavoittelee yhdeksän ehdokasta. Puheenjohtajakisaan ilmoittautuneita on kuusi. Puheenjohtajaehdokkaista kaksi ja varapuheenjohtajaehdokkaista viisi on kansanedustajia.

 

Mikä etuoikeus on vain joillakin ehdokkailla mainostaa titteliään ja asemaansa? Miksi mainitaan vain kansanedustajien asema, muttei esimerkiksi kunnanvaltuutettujen asemaa? Yrittääkö puoluejohto vihjata, että puheenjohtajaksi olisi parempi tulla kansanedustaja? Joka tapauksessa vain kansanedustajuuden korostaminen on selvästi syrjintää, jolla yritetään vaikuttaa äänestäjiin.

 

 

 

Puheenjohtajuutta tavoittelevat kansanedustajista Riikka Purra ja Sakari Puisto ja heidän kanssaan kisaavat Zara Villikka Kotkasta, Ossi Tiihonen Lohjalta, Kristiina Ilmarinen Salosta ja Urpo Vähäranta Kirkkonummelta.

 

Miksei ehdokkaita esitellä aakkosjärjestyksessä? Lisäksi, jos kerrotaan poliittiset asemat, niin pitäisi myös kertoa Tiihosen olevan kunnanvaltuutettu. Ehkä näin ei kuitenkaan voi tehdä, koska silloinhan hän erottuisi lopuista kolmesta ilman mitään asemaa ja kannatusta olevasta ns. nollaehdokkaasta.

Lisäksi Purra ja Puisto asetetaan ikäänkuin varteenotettaviksi vaihtoehdoiksi, koska muut vain ”kisaavat HEIDÄN kanssaan” eli muut on asetettu haastajan asemaan. Tällainen ehdokasesittely selvästi suosii Purraa ja Puistoa. Heidän suosimista ei voi myöskään selittää sillä, että he olisivat ilmoittautuneet kisaan aiemmin kuin muut, koska ensimmäisenä kisaan ilmoittautui Ossi Tiihonen.

[Ok, ei ole myöskään puolueetonta kutsua joitain ehdokkaita nollaehdokkaiksi, mutta päinvastoin kuin puoluetoimiston, niin Laittoman Lehden tehtävänä ei olekaan antaa täysin objektiivista ehdokaslistaa. Kutsumme esim. kunnallisvaaleissa 5 ääntä saanutta pj-kisaan lähtenyttä ehdokasta nollaehdokkaaksi, koska hänen kannatuksensa ihan objektiivisestikin mitattuna on hyvin lähellä nollaa.]

 

 

 

Puoluesihteeri Simo Grönroos tavoitellee jatkokautta.

 

Tässä on nähtävästi kirjoitusvirhe eli ylimääräinen l-kirjain, koska Grönroos on ilmoittautunut kisaan.

Mutta miksi kertoa jonkun ehdokkaan nykyinen asema, muttei muiden? Miksi myös puhutaan ”jatkokaudesta”? Näin mainostetaan Grönroosia yksinkertaisemmille jäsenille.

 

 

 

Puoluesihteerin tehtävästä kisaavat hänen kanssaan Venni Härkönen Ylivieskasta, Ely Rositawati Michiko Helena Tanaka Espoosta, Maiju Tapiolinna Nurmijärveltä, Arto Luukkanen Järvenpäästä, Jarno Manni Sastamalasta, Henna Kajava Espoosta, Markku Palomäki Porista ja Jyrki Lohi Rovaniemeltä.

 

Ensinnäkin tuossa asetetaan Grönroos eräänlaiseksi ennakkosuosikiksi, jonka kanssa sitten valtava lista muita ehdokkaita ”kisaavat”. Muut asetetaan haastajiksi, vaikka kaikkien pitäisi lähteä samalta viivalta. Näin mainostetaan Grönroosia ikäänkuin jotenkin varteenotettavampana ehdokkaana. (Siis vaikka hän tekee toistuvasti massiivisia virheitä eikä osaa edes järjestää laillista puoluekokousta!)

Toiseksi, millä perusteella ehdokkaat esitellään juuri tuossa järjestyksessä?? Ei ainakaan normaalissa aakkosjärjestyksessä! Itse asiassa järjestyksessä ei ole mitään logiikkaa.

Listassa ei nyt myöskään enää mainita titteleitä/asemia PAITSI tietysti Grönroosin. Jos puoluesihteeri ja kansanedustaja-asema aina ilmoitetaan, niin miksei esim. Arto Luukkasen varakansanedustajan asema? Esittämällä ehdokaslistan tällä tavalla puoluejohto suosii Grönroosia. Näin laajaa kentän tukea omaava Arto Luukkanen on niputettu nollaehdokkaiden joukkoon.

 

 

 

1. varapuheenjohtajaksi pyrkivät kansanedustajat Leena Meri ja Jari Ronkainen.

 

Tässäkin mainitaan nimenomaisesti kansanedustajuus. Se ei olisi ongelma paitsi, että muita titteleitä/asemia ei koskaan mainita paitsi tietysti puoluesihteerin.

 

 

 

2. varapuheenjohtajan pestiä hakee kansanedustajista Arja Juvonen ja Mauri Peltokangas sekä Eliisa Panttila Teuvalta ja Kristiina Ilmarinen Salosta.

 

Tässä listassa ei ole myöskään aakkosjärjestystä. Lisäksi kansanedustajuus mainitaan, muttei kunnanvaltuutetun asemaa. Näin Panttila niputetaan yhteen nollaehdokas Ilmarisen kanssa.

 

 

 

3. varapuheenjohtajan kisaan ovat ilmoittautuneet kansanedustaja Veikko Vallin sekä Mira Nieminen Lahdesta, Jeppe Isberg Vantaalta ja Ville-Veikko Elomaa Lahdesta.

 

Taaskaan ei aakkosjärjestystä. Tiihosen tiimin Elomaa jätetään viimeiseksi, vaikka aakkosjärjestyksessä hänen kuuluisi olla ensimmäisenä. Vallin, jonka kuuluisi olla aakkosjärjestyksessä viimeisenä on laitettu ensimmäiseksi, koska jostain syystä kansanedustaja saa etuilla. Näin Vallin esitetään ikäänkuin uskottavimpana ehdokkaana. Huvittavalla tavalla listassa on aakkosjärjestys, mutta käänteisesti. Näin Vallin tuli ekaksi ja Elomaa viimeiseksi.

 

 

 

Varapuheenjohtajaehdokkaista Arja Juvonen on istuva 2. varapuheenjohtaja, istuva 3. varapuheenjohtaja Juho Eerola harkitsee vielä ehdokkuuttaan.

 

Nyt menee jo täysin lapselliseksi. Ehdokaslistaa esitellessään ei ole asiallista alkaa selittämään kuka kenties vielä ”harkitsee” ehdokkuuttaan. Vai onko istuvalla 3 vpj:llä joku erikoisoikeus tiedotella koko jäsenistölle omia mielenliikkeitään? No, on tietysti, koska näin hänelle annetaan ilmaista mainosta eli asetetaan muiden mahdollisesti ehdokkuutaan harkitsevien yläpuolelle. Eli puoluejohdolle annetaan taas etuoikeuksia.

 

 

 

Järjestämme kuudelle nyt puheenjohtajakisaan ilmoittautuneille paneelin torstaina 5.8.2021 klo 14. Paneeli toteutetaan Työmiehen Tuumaustuntina, jossa toimituksilla on mahdollisuus tentata ehdokkaita. Tilaisuus lähetetään suorana Suomen Uutisten sivuilla.

 

No, vihdoinkin! Tätä tietoa on odotettu ja kauan. Mutta mitä ihmettä?? Eli järjestetään siis ainoastaan YKSI paneeli ja sekin Putkosen hallitsemalla PUOLUETOIMISTOLLA Helsingissä, kun viimeksi YMPÄRI SUOMEA järjestettiin VIISI paneelia.

Ja miksi pj-paneeli toteutetaan ”Työmiehen Tuumaustuntina”?? Ei kuullosta kovin puolueettomalta varsinkaan tämän Putkosen kenttäkirjeen lukemisen jälkeen. Yleensä pj-paneelit yritetään saada mahdollisimman puolueettomaan ympäristöön ja puolueettomien henkilöiden vetämiksi.

Aiemmin ympäri Suomea jäsenet ja myös maakuntien jäsenet saivat olla mukana seuraamassa paneeleita ja tehdä kysymyksiä. Nyt kuitenkaan jäseniä ei ole kutsuttu paikalle, vaan ainoastaan toimittajat! No, näin ainakin voidaan olla varmoja, ettei kukaan tee hankalia kysymyksiä Purralle. Vaihtoehtomediahan ei ole tervetullut ja valtamedia puolestaan fanittaa Purraa.

 

 

 

Arvoisat kansaliikkeemme jäsenet, olette kiitettävästi noudattaneet toivetta puoluekokoukseen ennakkoilmoittautumisesta.

 

Tässä on selvä valhe. Puoluekokouskutsussa ei toivottu, vaan suoraan sanottiin, että jäsenten TULEE ennakkoilmoittautua puoluekokoukseen 23.7.2021 mennessä. Tämä vaatimus on tietysti laiton, koska jokaisella jäsenellä on absoluuttinen oikeus saapua puoluekokoukseen myös ilman ennakkoilmoitusta.

Asettamalla ennakkoilmoittautumisen puoluekokoukseen pääsyn ehdoksi persujohto yritti riistää noin 80% jäsenistöltä oikeuden saapua paikalle, koska perinteisesti vain noin 15-20% ilmoittaa ennakkoon tulevansa puoluekokoukseen. Näin pyrittiin estämään niitä jäseniä tulemasta puoluekokoukseen, jotka 26.7.2021 alkavan virallisen kampanjan-ajan aikana ja varsinkin 5.8.2021 vaalipaneelia seuratessaan pettyvät Purran viherfeministisiin takaportin pakkoruotsia ja koronapoliisivaltiota fanittaviin kantoihin ja päättävätkin lähteä puoluekokoukseen tukemaan huomattavasti kansallismielisempiä ja konservatiivisempia Sakari Puistoa ja Ossi Tiihosta.

Kirjoittamalla ”olette kiitettävästi noudattaneet toivetta” Putkonen ja hänen takanaan lymyilevä puoluejohto pyrkii korjaamaan tökerön tulee-virheensä/juonensa, mutta erittäin huonolla tavalla. Ensinnäkin virhettä ei myönnetä lainkaan ja toiseksi tämä puolittainen korjauskirje on vain ”kenttäkirjeeksi” nimetty viesti. Harva puoluekokouskutsun lukeneista lukee jotain pitkiä kenttäkirjeitä, joten monet luulevat edelleen, etteivät voi tulla puoluekokoukseen.

Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa jäsen voi nostaa kanteen puoluetta vastaan ja mahdollisesti mitätöidä kokouksen. Riippuu tietysti tuomarista, koska nykyään niiden päätökset ovat puhdasta lottoa suuntaan jos toiseen.

(Mielenkiintoinen kysymys on, että voisiko joku puolueen ulkopuolinenkin nostaa kanteen vedoten siihen, että mahdollisen pääministerin valinta vaikuttaa häneenkin. Amerikassa varmaan menisi läpi, mutta Suomessa tuskin.)

Huom! Jotkut ovat sanoneet, ettei kannata opettaa ja selittää persujohdolle kuinka laittomia kokouskutsuja he lähettelevät, koska sitten voi myöhemmin tarvittaessa nostaa kanteen. Laiton Lehti on kuitenkin sitä mieltä, ettei ole kenenkään kansallismielisen etu, jos persut joutuvat vuosien oikeudenkäyntikierteeseen varsinkin, kun sikamaiset Demla-tuomarit taatusti sabotoisivat puoluetta parhaansa mukaan.

 

 

 

Kokoukseen on tähän mennessä ilmoittautuneita noin 2100.

 

No niin. Tulihan se selkeä sanamuoto. Tosin itse määrä on yllättävän pieni. Aiemmin on ollut enemmän, vaikka viime vuosina jäsenmäärä on noussut. Äänestysprosentti siis laskee alle 20%! Ei ihme, koska hyvin harvalla on aikaa, rahaa, uskallusta ja tukijoukkoa lähteä pariksi päiväksi toiselle puolelle Suomea poliittisiin vääntöihin.

Onkin todella omituista, ettei persujohto suostu etä- eli esim. postiäänestykseen. Esimerkiksi vihreät sallivat ja heidän äänestysprosenttinsa on 60-70%. On monenlaisia tapoja järjestää turvallinen etä-äänestys, mutta persujohto ei ole kymmenien vuosien aikana ollut kiinnostunut niitä kehittämään.

Vähintäänkin puoluejohto voisi miljoonillaan tukea esim. yhteiskuljetuksia ja yöpymisiä niin, että niiden hinnat olisivat hyvin alhaiset tai jopa ilmaiset.

Voisiko olla niin, ettei persujen puoluejohto haluakaan korkeaa äänestysprosenttia? Voisiko olla, että puoluejohto ja varsinkin Riikka Purra haluaa puoluekokoukseen äänestämään vain omat varmat kannattajansa ja siksi vaikeuttaa tavallisten köyhempien ja konservatiivisempien maaseudun jäsenten äänestämistä?

On erikoista, että persujohto usein kovaan ääneen valittaa kuinka euro- ja kunnallisvaaleilta menee legitiimiys, koska niissä on niin alhainen noin 40-55% äänestysaktiivisuus. Samaan aikaan persujen omassa puolueessa on vielä paljon alhaisempi äänestysaktiivisuus. Miksei se riistä puoluejohdon legitimiteettiä?

 

 

 

Kuten aiemminkin, kokouspaikalla on jälki-ilmoittautuminen lauantaina 14.8.2021 klo 8.00 alkaen.

 

Mikä JÄLKI-ilmoittautuminen?? Onko persuilla joku oma yhdistyslain sanakirja? Ei ole mitään jälki-ilmoittautumista. On olemassa vain ennakkoilmoittautuminen ja ilmoittautuminen. Jokaisella jäsenellä on absoluuttinen oikeus puoluekokouspaikalla ilmoittautua puoluekokouksen osallistujaksi. Ei muuta kuin henkkarit tiskiin ja marssit sisälle puoluekokoukseen!

Puoluejohto on siis juuri äsken ihan itse keksinyt uuden sanan ”jälki-ilmoittautuminen”, koska se yrittää hämätä jäseniä kuvittelemaan, että ennakko-ilmoittautuminen on jotenkin …… ……. ……. Ei. Ei sanassa ole mitään järkeä. On mahdotonta seurata Putkosen ja muun puoluejohdon absurdia logiikkaa.

Toisaalta sekoittaminenkin on ovela strategia. Älä koskaan myönnä mitään, vaan sotke käsitteitä keskenään, keski uusia sanoja ja puhu sekavia, kunhan vain käyttäydyt yhtä itsevarmasti kuin Putkonen. Ei kukaan varmaan huomaa mitään. Ei ainakaan persuissa.

 

 

 

Kannattaa tulla ajoissa, koska jälki-ilmoittautuminen on aikaa vievää.

 

Ai, voiko siis puolukokouksen jälkeenkin vielä ilmoittautua? Äänestääkin voi varmaan jälkikäteen?

Ehkä joku puoluekokouksesta myöhästynyt persu yrittää seuraavalla viikolla vielä ”jälki-ilmoittautua”.

 

 

 

Koska joudutaan varmistamaan, oletko kokouksessa täysivaltaisena jäsenenä vai läsnäolo-oikeudella (puolueen suoran jäsenyyden perusteella ääni-, puhe- ja esitysoikeus on kaikilla puolueen jäseniksi hyväksytyillä ja 30.6.2021 mennessä jäsenmaksun maksaneilla sekä sitä aikaisemman vuoden jäsenmaksun maksaneilla puolueen jäsenillä).

 

Taas törkeä virhe, joka vaikuttaa tahalliselta valheelta ja sekoittamiselta. Mikä sotku. Eli pitäisi erottaa kaksi asiaa:

 

1. Rajoitettu osallistumisoikeus.

Jäsenellä on absoluuttinen oikeus henkkarit näyttämällä päästä kokoussaliin seuraamaan kokousta, käyttämään puheenvuoroja sekä asettumaan ehdolle. Putkonen puhuu kyllä läsnäolo-oikeudesta, muttei selitä sen sisältävän myös puhe- ja esitysoikeuden.

 

2. Täysi osallistumisoikeus.

Jäsenellä on puoluekokouksessa lisäksi oikeus äänestää, JOS on maksanut AJOISSA kuluvan vuoden jäsenmaksunsa. Eli siis tässä tapauksessa 30.7.2021. (Tätä muuten kannattaisi Puiston ja Tiihosen tiimien korostaa kaikille potentiaalisille tukijoilleen!)

 

Putkonen siis täysillä sekoittaa nämä kaksi asiaa eli rajoitetun ja täysvaltaisen puoluekokousjäsenen. Näin hän vain synnyttää lisää kaaosta. Hänen lauseessaan olisi joku järki, jollei hän olisi sen keskelle laittanut ”vai läsnäolo-oikeudella”, joka tekee koko lauseesta järjettömän sekavan ja täysin virheellisen. Onko tämä sekoitus tehty tarkoituksella vai ei vaatisi liian pitkän analyysin.

Lisäksi lauseen loppu on myös omituinen: ”sekä sitä aikaisemman vuoden jäsenmaksun maksaneilla puolueen jäsenillä”. Tämähän tarkoittaa, etteivät puolueen uudet jäsenet pääse lainkaan puoluekokoukseen! Tätä tuskin Putkonenkaan kehtaa väittää, joten nähtävästi hän yritti sanoa: eikä edellisen vuoden jäsenmaksua ole LAIMINLYÖTY. (Et voi laiminlyödä, jos et ole silloin vielä ollut jäsen.) Putkonen on siis vain typerästi yrittänyt leikkiä lakimiestä änkeämällä kaikki mahdolliset ehdot yhteen sekavan virheelliseen lausesoppaan.

 

 

 

Muistattehan ottaa kuvallisen henkilöllisyystodistuksen mukaan puoluekokoukseen, henkilöllisyystodistukseksi kelpaa ajokortti, passi tai kuvallinen henkilökortti (poliisin myöntämä). Henkilöllisyyspaperit on oltava mukana koko kokouksen ajan.

 

Aika hurjaa, että henkkarit koko ajan mukana. Toisaalta ymmärrettävää, koska jäseniä on niin paljon ja lisäksi puoluekokoukseen saattaa yrittää kaikenlaisia hiippareita ja jopa anarkistiterroristeja.

 

 

 

Kuten kenttäkirjeessä 15.7.2021 painotimme, ennakkoilmoittautuminen sekä mahdollistaa että varmistaa kokouksen läpiviennin kahdessa päivässä.

 

Ensinnäkin, näitä kenttäkirjeitä näyttää tulevan usein mikä entisestään vähentää niiden tehoa.

Toiseksi, ennakkoilmoittautumista tietysti kannattaa suositella, mutta samalla tehden selväksi, ettei se ole osallistumisen edellytys. Tuossakaan lauseessa sitä ei kerrota, joten helposti tulkitsee ennakkoilmoittautumisen vaatimisen olevan välttämätöntä kokouksen mahdollistamiseksi. Pitäisi aina sanoa, että SUOSITELLAAN ennakkoilmoittautumista. Muut puolueet osaavat käyttää suositella-sanaa, joten miksi se on niin vaikea persuille??

 

 

 

Äänestykset suoritetaan suljetulla sähköisellä järjestelmällä.

 

Mitä? Miksi? Eikö ole epäloogista, että sähköinen äänestäminen sallitaan vain puoluekokouksen sisällä?? Jos puoluejohto hyväksyy sähköisen äänestämisen kokouksen sisällä, niin mikseivät jäsenet voi äänestää myös kotoaan tai maakuntien äänestyspisteissä?

Ja miksi ylipäätään käyttää sähköistä järjestelmää? Eikös siinä ole huijauksen riski? Ai niin. Purran ja puoluejohdon mukaan Suomessa ei ole mitään vaalivilppiä missään. Ei edes kunnallisissa tai valtiollisissa vaaleissa. Mitään totuuskomissiota ei siten tarvita asian tutkimiseksi. Edes kunnallisvaaleissa persuihin kohdistunutta vaalivilppiä ei tarvitse tutkia, koska enintään kyse on viattomista vahingoista.

Mutta miksei puolueen sisäisissä äänestyksissä voi käyttää posti- ja lippuäänestystä? Eli puoluekokouksessa äänestyslipulla ja kotoa postilla tai jossain äänestyspisteessä. Näin moni muukin puolue on tehnyt ja äänestysprosentti ollaan saatu reippaasti yli 50.

Persuilla on miljoonien puoluetuet, joten eikös niiden ensimmäinen käyttökohde pitäisi olla nimenomaan demokraattisten vaalien järjestäminen sekä puolueen että kunnan/valtion vaaleissa?

 

 

Äänestyksen varmistettu läpivienti juohevasti asianmukaisine tarkistuksineen edellyttää ennakkoilmoittautumista. Samaten ruokailujen raaka-ainetilaukset, aina puolueen tarjoamaan illalliseen asti, on tehtävä ajoissa, jotta ruoka ei lopu kesken; ennakkoilmoittautuminen varmistaa tämänkin.

 

Hetkinen! Eikös tuossa sanota, että äänestys edellyttää ennakkoilmoittautumista? Näin sen helposti ja aivan oikeinkin lukee! Useimpien-sana on jäänyt välistä pois. Tai sitten olisi voinut kirjoittaa: edellyttää ennakkoilmoittautumisen suosittelemista. Miksi sen suosittelu-sanan käyttö on niin vaikeaa persuille?

 

Aiemmin tässä kenttäkirjeessään Putkonen näytti selittävän, että puoluekokouksessa on toisaalta jäseniä, joilla on vain läsnäolo-oikeus ja toisaalta jäseniä, joilla on myös äänestysoikeus. Saako siis vain läsnäolo-oikeuden, jos ei ole ennakkoilmoittautunut? Et siis saa sen enempää äänestää kuin ruokaakaan, jos et ole ennakkoilmoittautunut. Muuta loogista johtopäätöstä ei tästä kenttäkirjeestä voi vetää! Ei ihme, että varsinkin uudet tai kokemattomat jäsenet luulevat ennakkoilmoittautumisen olevan pakollista.

 

Sen sijaan, että puoluejohto olisi nöyrtynyt ja myöntänyt lähettäneensä laittoman virheellisen puoluekokouskutsun ja anteeksipyydellen selkeästi korjannut virheensä, niin ”työmies” Matti Putkonen päätti ”pelastaa” tilanteen tällä naurettavan sekavalla kenttäkirjeellä. Loppujen lopuksi tällä kirjeellä kuitenkin vain vahvistetaan sitä jäsenistölle annettua virheellistä tietoa, että äänestämään pääseminen edellyttää ennakkoilmoittautumista.

 

 

 

Tapaamisiin Seinäjoella!

Helsinki 26.7.2021,
tohtori Kai ja työmies Matti

 

Eikös tämän kirjeen pitäisi olla virallisen puolueen lähettämä kirje? Miksei sitä sitten ole allekirjoitettu kunnolla? Moni jäsen varmaan ihmettelee: Kuka tohtori Kai ja kuka työmies Matti?

 

Tässä on kaksi ongelmaa. Ensinnäkin olisi tärkeää käyttää omaa sukunimeään, koska muuten suuri osa jäsenistöstä ei tiedä kuka kirjeen on lähettänyt. Googlaamallakin on vaikea selvittää keitä ovat ”tohtori Kai ja työmies Matti”. Itse asiassa tämä parivaljakko kuulostaa jonkinlaiselta vitsiltä. Varsinkin uusi jäsen on varmasti ihmeissään, että onko tämä joku vitsi tai säälittävä mainoskirje varsinkin, kun se on muutenkin niin sekava ja siinä niin amatöörimäisesti promotaan tiettyjä ehdokkaita.

 

Toiseksi, jos yrittää epätoivoisesti selvittää kuka tämä vitsikäs Kai ja Matti-parivaljakko oikein on, niin selviää, ettei heitä nähtävästi jäsenistö ole valinnut mihinkään. Ovatko he tosiaan vain jotain puoluetoimiston random työntekijöitä, jotka lähettelevät jäsenistölle toistuvia ”kenttäkirjeitä”??

 

Miksei joku puoluejohtoon kuuluva voi allekirjoittaa kirjettä? Miten olisi puoluesihteeri? Eikös se ole hänen työnsä? Jos hän ei ehdi, niin sitten edes joku puheenjohtajistosta?

 

Ai niin, sitten heidän pitäisi myös ottaa kirjeestä täysi vastuu. Olisi esimerkiksi hieman outoa, jos puoluesihteeri Simo Grönroos allekirjoittaisi kirjeen, jossa hänen puoluesihteeriehdokkuuttaan promotaan häpeilemättä. Sama juttu muunkin puoluejohdon kanssa. Ehkä juuri tämän takia Riikka Purra selittikin Ossi Tiihoselle seuraavaa:

 

En osallistu puoluekokousjärjestelyihin tai mihinkään asiaan liittyvään.

 

Ensinnäkin Purran väite ei pidä paikkaansa, koska hän on hyvin aktiivisesti valehdellen selittänyt jäsenistölle, että puoluekokoukseen pääsy edellyttää ennakkoilmoittautumista 23.7.2021 mennessä.

 

Toiseksi, Purra eikä kukaan muukaan kerro, että kuka sitten järjestelyt hoitaa? Kuka on vastuussa?

 

Öh, siis tietysti puoluekokouksen järjestäminen on nimenomaan puoluejohdon ja varsinkin 1 vpj:n eli Purran tehtävä. Se on heidän TÄRKEIN tehtävänsä. He voivat tietysti delegoida, mutta HE ovat siitä vastuussa.

 

Tietysti tässä on sitten se klassinen ongelma, että jos puoluejohto haluaa uusia paikkansa, niin se voi monilla likaisilla tempuilla vaikeuttaa muiden ehdokkaiden kampanjaa. Tämä ongelma kuitenkin ratkaistaan avoimuudella eli hyvissä ajoin pari kuukautta ETUKÄTEEN ilmoitetaan kampanja-aika, paneelien ajat ja paikat, jne. Eli aivan kuten viimeksikin tehtiin, kun Halla-aholaiset vaativat Sonin porukalta reilua pj-kisaa. Nyt kun Halla-ahon porukka on vallan kahvassa, niin ei se enää niin tarkkaa olekaan.

 

Järjestelyitä ei kuitenkaan saa hoitaa niin, ettei puoluejohdolla ole mitään vastuuta mistään eikä kenellekään kerrota mitään ennen kuin Kai ja Mikko lähettelevät sekavia kirjeitä pari viikkoa ennen puoluekokousta!

 

 

Onko persujen puoluejohto siis ihan täysiä ääliöitä?

 

No, ei sentään. Pikemminkin kieroja. Halla-aho ja Purra tiesivät jo yli vuosi sitten, että 2021 puoluekokouksesta tulee erittäin tärkeä mahdollisesti pääministeripaikan ratkaiseva puoluekokous. Tästä huolimatta he eivät mitenkään valmistelleet pj-kilpaa. Päinvastoin. He ovat tahallaan sotkeneet ja viivytelleet loppuun asti, jotta Purralla olisi mahdollisimman vähän kilpailua ja paljastavia pj-paneeleita.

 

Tässä he ovatkin onnistuneet pirullisen taitavasti varsinkin, kun Putkonen suostui heidän bulvaanikseen. Hänhän voi sotkea kaikkea ihan rauhassa, koska aina voi vedota hänen olevan vain ”työmies” ja hieman ”hajamielinen”.

 

 

Yksi asia on varma: Missään muussa puolueessa ei voisi onnistua näin härski operaatio.

 

Päämäärä on selvä: Purra on saatava puheenjohtajaksi hinnalla millä hyvänsä!

 

 

 

 

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

8 thoughts on “Persujen uusi laiton jäsenkirje tuputtaa jäsenistölle puoluejohdon suosikkiehdokkaita!

  1. Todella kieroa, likaista ja epärehellistä peliä Jussi Halla-aholta, Riikka Purralta ja Matti Putkoselta varmistaa puoluejohdon suosikkien läpimeno käyttäen hyvin likaisia ja epärehellisiä keinoja. Tämä voi hyvin mahdollisesti kostautua Halla-aholle ja tämän suojatulle Purralle.

  2. Persujen johto tuo koko ajan esille omia titteleitään ja lempinimiään, kuten ”Mestari”, ”työmies” ja ”spin doctor”. Kuinka itseään täynnä oleva kiero ihminen pitää olla, että keksii tällaista?

  3. Tämä on pahasti mielenvikaisten, minävaurioisten palsta. Reichsführer de Wit on tuomittu nettikäytöksestään ehdolliseen. Ehdotonta olisi pitänyt lasahtaa.

  4. Tämä on sitä oikeaa TUTKIVAA JOURNALISMIA!

    Mediapoolipellet ottakoot mallia…vaan ei taida uskallus riittää?!?!

  5. Koko kirje on niin lapsellinen ja amatöörimäisen naurettava että se vaikuttaa paremminkin sisäpiirin vitsiltä.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*