Marco de Wit 28 heinäkuun, 2021

 

Persujen puoluekokous on 14-15.8.2021. Tuolloin valitaan puheenjohtaja sekä muu puolueen johto. Vähemmälle huomiolle on kuitenkin jäänyt, että puolueen johto ehdottaa myös sääntömuutosta. Puoluejohdon tavoitteena näyttäisi olevan vallan keskittäminen itselleen.

 

Muutosehdotus on kuitenkin sokeroitu ovelasti. Puoluejohto nimittäin ehdottaa varapuheenjohtajiston sukupuolikiintiön poistamista. Nykysäännön mukaan yksi kolmesta varapuheenjohtajasta pitää nimittäin olla nainen. Tämän kiintiön poistaminen on periaatteellisella tasolla todella hyvä uudistus. Niin myös käytännöllisellä, koska kiintiöt helposti tekevät vpj-vaalin täysin kaaoottiseksi.

 

Ei kannata kuitenkaan vielä hurrata, koska persut eivät kuitenkaan sääntö- ja ohjelmatasolla ole naisten ohituskaistoja vastaan. Päinvastoin. Ohituskaistoja tulee koko ajan lisää, mutta ovelammilla tavoilla. Eli persut ovat siirtymässä kokoomuksen malliin.

 

Päinvastoin kuin muissa puolueissa, niin kokoomuksessa ei ole mitään varsinaisia sukupuolikiintiöitä. Siellä on kuitenkin YLEISPERIAATTEENA ”sukupuolten tasa-arvo” eli käytännössä kiintiöt ja kaikenlaiset käytännön ohituskaistat toteutetaan joustavammin yksittäistilanteiden kautta.

 

Ainoa keino estää tällainen ovelampi feminismi on nimenomaan mainita säännöissä, ettei mitään kiintiöitä ja sukupuolen perusteella tapahtuvaa suosimista sallita. Tähän ei kuitenkaan nykyinen kokoomuksen eikä myöskään persujen puoluejohto suostu. Ei varsinkaan, koska Riikka Purra on ihan omankin ilmoituksensa mukaan feministi.

 

Niinpä ei ole yllätys, että persujen puoluejohdon ehdotus sisältää ihan avointakin miesten syrjintää. Laittoman Lehden toimituksella ei ole ollut aikaa syvällisesti perehtyä sääntöjen kaikkiin kiekuroihin ja sudenkuoppiin, mutta katsoppa tätä puolejohdon tukemaa sääntökohtaa:

 

Puolueen Euroopan parlamenttiryhmän edustajalla, puolueen naisjärjestön puheenjohtajalla ja puolueen nuorisojärjestön puheenjohtajalla on puoluehallituksen kokouksessa läsnäolo-, puhe- ja esitysoikeus.

 

Miksi puolueen naisjärjestön puheenjohtaja pääsee osallistumaan puoluehallituksen kokouksiin, mutta ei miesjärjestön puheenjohtaja??

 

No, koska niin on ollut persuissa pitkän aikaa. Persut ovat tasa-arvopuolue! Itse asiassa naisjärjestöltään jopa tasa-arvoisempi kuin vihreät ja vasemmistoliitto!

 

 

 

Kysymys kuuluu: Missä ovat ja mitä tekevät PerusÄijät?

 

8 thoughts on “Persujohto haluaa etuoikeuksia persunaisille. Missä PerusÄijät?

  1. Perussuomalaiset ovat 100 prosenttine kontrolloitu oppositio, ja siitäkin tehdään vapaamuurarinen egalitaristinen roskalafka.

  2. Tätä perustellaan varmaan samalla kuin ay-liikkeen kartellia. Lauri Finer, ministerin avustaja (sdp) ja jonka vaimo on kommunistisen Finnwatchin toiminnanjohtaja väitti, että työnantajilla on etuasema jo luonnostaan siksi kuulemma tarvitaan ay-liikkeelle erityisasema eli käytännössä kilpailun kieltäminen työmarkkinoilla. Jossa ay-liike voi sitten kiristää ja uhkailla lakoilla ja kerätä miljardiomaisuuden verovapauden turvin.

    Niin PerusÄijillä on sitten varmaan jo luonnostaan etuasema. Heh.

  3. Testataanpa mikä on tämän sananvapautta, ”loppuun saakka” puolustavan oma sananvapaus juttu. Marco, mikä on se loppu, mihin saakka? Siis onko jokin loppu, vai uuden alku? Sitten kun se sananvapaus on saavutettu? Minkälainen Suomen yhteiskunta on sitten? Minkälainen on Eurooppa, Venäjä, Kiina Brasilia, Australia, Japani ym. maapallon valtiot? Kirjoita artikkeli, veli hyvä.

    1. Ei ole Marcoliinilla tietoakaan sananvapaudesta, mikäli kommentit ei miellytä niin kaikki sensuroidaan. Eli älä ole eri mieltä, muuten sanallasi ei ole arvoa. Aah.. ironiaa..

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*