Marco de Wit 4 elokuun, 2021
Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

 

Mikä yhteensattuma. Uuden-Seelannin feministipääministeri on luonut sekä kovimman koronadiktatuurin että anteeksipyytelevän valtion.

 

Miksi maorit eivät pyydä mitään anteeksi? Nehän ovat yksi kaikista sotaisimmista kansoista, jotka teurastivat vastustajiaan mennen tullen.

 

 

 

Jaa artikkeli
Share on VK
VK
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

4 thoughts on “Uuden Seelannin feministipääministeri pyytää anteeksi maoreilta

 1. Maorithan ovat nimenomaan sotakansa, joka on teurastanut vastustajiaan. Tästä muistutuksena haka-tanssit, jota idiootit valkoiset uusi-seelantilaiset tanssivat. Uusi-Seelanti, Saksa, Iso-Britannia jne. ovat valkoisten naisten unelmavaltioitas, joissa asiat ovat juuri kuten valkoiset naiset ovat halunneet.

 2. Suomessakin hallitus on yhdessä saamelaiskäräjien kanssa muodostanut totuuskomission selvittämään saamelaisten kokemia vääryyksiä samalla kun sortavat suomalaisia.

 3. Tällainen maton alle alistuminen symbolisoi itsensä totaalista häpäisemistä, kuinka olet mattojenkin ja lattiapölyn alla olevaa totaalisen alistunutta roskaa. Tämän takia idän kulttuureissa jalanpohjat ovat ihmisen likaisin osa, joita on erittäin häpeällistä osoittaa toisia kohti. Tässä on kyse samasta asiasta.

 4. Maorit olivat ihmissyöjiä. Söivät vihollisiaan. Olivat erittäin raakoja. Söivät myös Chathamin saarten alkuasukkaat moriorit sukupuuttoon.

  Haka-tanssilla on ilmeisesti yritetty ennen taistelua pelotella vastapuolta. Jossain 1800-luvun englantilaisten kirjoituksessa maorien kerrottiin taistelleen alastomina. Kuolleita vihollisia sanottiin kaloiksi ja heidät syötiin.

  Maorien perinteinen tapa tatuoida kasvot lienee haka-tanssin irvistelyn ohella yritys näyttää pelottavalta.

  Ehkä ihmissyönti on seurausta pitkistä merimatkoista. Kun ruoka loppui, jotain piti syödä. Näin poistuvat estot ihmissyönniltä.

  Maori-sanassa a-kirjain äännetään pitkänä. Pitkät vokaalit merkitään laittamalla vokaalin päälle vaakaviiva eli makroni. Kirjoittamistavasta oli viime vuosisadan lopulla kiistaa. Kannatusta oli myös pitkän vokaalin merkitsemisellä suomen tapaan kahdella vokaalilla.

  Noiden alkuasukkaiden jalustalle nosto on outoa. Haulla löytyy juttua heidän historiastaan. Jotkut heistä ovat vieläkin ylpeitä esivanhempiensa julmuudesta. Maaorin kielen ääntäminen on suomalaiselle helppoa.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*